Foto: World Padel Tour.
Sillybloggen

Paret skiljs åt efter tre veckors tävling: "Tuffa veckor"

ANNONS

I vår Sillyblogg publicerar vi löpande transfernyheter — främst klara parbyten men också rykten om separationer och nya konstellationer runtom i padelvärlden, samt nya sponsorsamarbeten. 

Vet du något som inte vi vet, eller åtminstone inte skrivit om? Tipsa oss via sociala medier eller på info@padeldirekt.se.

7 mars

Det spansk-argentinska paret Nacho Sager och Aris Patiniotis har meddelat att de separerar efter bara tre veckors tävlande tillsammans.

Efter att ha börjat spela tillsammans i januari i år har argentinaren Aris Patiniotis och spanjoren Ignacio "Nacho" Sager meddelat sin separation.

"Nacho och jag har gått skilda vägar efter den här turneringen. Jag önskar dig all lycka till. Hårda veckor med turneringar och resor, men med en bra känsla och positivitet för att återvända för att tävla och slå fantastiska par", skrev argentinaren på sina sociala medier efter att paret slogs ut i den tredje kvalomgången till WPT Paraguay Open.

Paret, som letts från bänken av Mati "The Warrior" Diaz, tävlade i kvalomgångarna av World Padel Tour-turneringarna i La Rioja (omgång 2), Chile (omgång 4) och Paraguay (omgång 3) utan att nå huvudturneringen. På Premier Padels Major i Qatar åkte de ut i första omgången. 

Spelarna har ännu inte avslöjat vem de kommer att samarbeta med under resten av säsongen.

14 februari

Efter ett långt uppehåll från Sillybloggen dammar vi av den med ett nytt inlägg. Det är Araceli Martinez, Sverige-bekantingen som spelade på Euro Finans Tour när det begav sig, som har skrivit på för ett nytt märke efter att ha lämnat Siux.

Den 42-rankade 22-åringen har skrivit på för det spanska märket Orven Padel. 

”Jag är väldigt glad och taggad på detta projekt jag startar med detta varumärke som satsar allt på padel. Visste du att deras racket-tillverkning är hundra procent inhemsk? Jag ska berätta saker lite i taget... som racket jag ska leka med i år”, skriver hon på Instagram. 

Martinez nästa säsong spela med en annan talang — 18-åriga Noa Canovas. Martinez bästa placering i fjol var en åttondelsfinal, det gjorde hon i Frankrikes WPT-tävling. 
 

24 oktober

Alba Galan meddelade i dag via sina sociala medier att hon lägger sitt padelracket på hyllan, för gott denna gång. 

I december förra året flaggade spanjorskan, som då var på plats 33 på WPT-rankingen, att hon ämnade att avsluta sin spelarlarriär på grund av återkommande skador och ångest i samband med tävlingar — med målet att övergå till en roll som tränare under 2023 års säsong. 

Säsongen 2022 skulle bli hennes sista som spelare men nu väljer alltså Galan, som är storasyster till världsettan på herrsidan Ale Galan, att avsluta karriären innan säsongens slut. 

Hennes sista säsong har varit fortsatt kantad med skador, både för henne och hennes partner Ali Alegre – vilket inneburit ett rankingtapp till plats 93. 

Men Galan försvinner inte helt från WPT-rampljuset. I början av oktober presenterades Galan som World Padel Tours nya kommentator, med vilket hon kommer kombinera tillsammans med sitt tränaruppdrag.

 2 september 

Det slog ner lite som en bomb i Padel-Sverige när världsspelaren  Tito Allemandi. valde att lämna Black Crown efter tio år för att i stället skriva på för det svenska doldismärket Silva Padel.

— Jag älskar kläderna och racket. Och jag blir partner i företaget, sa Allemandi till PadelDirekt då.

Men samarbetet blev inte långvarigt. Enligt PadelDirekts systersajt Padel Alto har Allemandi setts träna i både kläder och med racket från det portugisiska märket Quad inför den stundande APT-turneringen i La Rioja, Spanien, 4-11 september.

Ett uppbrott från Silva Padel har varit officiellt ett tag och på senare tid har Allemandi spelat med ett helsvart racket.

Att det blir just Quad är inte till någon stor förvåning. I en reklamvideo med APT Padel Tour har Allemandi synts bära shorts med det portugisiska märket.

Tito Allemandi tillsammans med Tolito Aguirre vann den senaste APT-turneringen på Kanarieöarna. 

30 augusti

Edu Alonso, 21, har länge ansetts vara en av de stora talangerna på herrsidan. Alonso har också nämnts en hel del i den här bloggen eftersom han det senaste året haft svårt att ta det där sista steget upp i den yttersta världseliten och därför frekvent bytt partners. 

Nu har Alonso återigen brutit med sin partner — denna gången med Jorge Ruiz – efter bara två månader tillsammans. 

Spanjorerna tog beslutet att splittra efter att ha förlorat i kvartsfinalen i Bajo Aragon Challenger mot Pincho Fernandez och Garcia Diestro. De har ännu inte meddelat vilka som kommer att bli deras nya partners. 

”Med denna turnering stänger jag och min partner Jorge ner vårt samarbete. Det var ett svårt beslut eftersom du är en bra spelare men också en vän. Det var ett nöje att spela vid din sida igen”, skriver Edu Alonso på Instagram. 

29 augusti

För lite mer än en vecka sedan stod Simon Vasquez och Cayetano Rocafort på samma spelplan under finalen av SPT 4 i Upplands Väsby — då som motståndare — i en match som den senare vann klart tillsammans med spanjoren Jose Solano

De tappade bara tolv game på hela turneringen och i finalen mot Simon Vasquez och Christian Fuster var de ofelbara och vann med siffrorna 6-0, 6-2. 

Men inför nästa SPT i Växjö, som är nummer fem i ordningen, kommer Rocafort och Vasquez stå på samma sida av nätet. Det forna paret slår i hop sig än en gång:

“Vi är tillbaka. Vi ses i Växjö till helgen", skriver killarna på instagram. 

25 augusti

Tidigare under dagen presenterade Adidas Padel Sverige på sin instagramkanal ytterligare en spelare till Team Adidas 2022. Och det är ingen annan än Patric Persson — här på sajten, och i padelsfären i stort, mer känd som “padelprofilen” eller "PP". 

I ett meddelande svarar PP så här på gratulationen och frågan om hur det känns att ha blivit presenterad:

“Tack, men varit en del av Adidas ett tag men det är superkul att jag får tillhöra så många duktiga spelare!” 

Några exempel på PP:s lagkamrater är Billie Gajic, Daniel Appelgren, Calle Knutsson och Matilda Hamlin — för att bara nämna några.

 

22 augusti 

Cayetano Rocafort och Alvaro Cepero gjorde några bra tävlingar tillsammans. Så sent som på Premier Padel i Mendoza nådde de sextondelsfinal. Men det samarbetet är slut, Rocafort ska nu spela med Jose Solano, med vem han tog hem SPT-titeln i helgen.

Nu är det också klart vem Alvaro Cepero ska spela med. Det blir talangen Jesus Moya som kommer att kampera ihop med den 52-rankade spanjoren.

Moya, 22, har tidigare spelat med en annan ung spelare — Edu Alonso — Moya har som bäst nått åttondelsfinal i år men nådde så bra som till kvartsfinal på Barcelonas Master i fjol. Han är rankad 40 på WPT. 

”Vi slår sig samman och kommer att ge allt mot det som kommer, med start på Calandas Challenger. Det är ett stort projekt som vi har pratat om länge och nu har det blivit verklighet. Vi lovar mycket arbete och engagemang för att uppnå målen”

18 augusti 

Som tidigare skrivits i den här bloggen har det varit framförallt på damsidan som det skett stora förändringar när det kommer till nya par — och så fortsätter det. 

De senaste dagarna har det dykt upp flera nya par. 18-åriga jättelöftet Carmen Goenaga och hennes ett år äldre partner Lorena Rufo har gått skilda vägar. Talangerna har dessutom båda två lyckats hitta nya partners. 

Goenaga som tillsammans med Bea Caldera varit i två kvartsfinaler i år har parat ihop sig med Mari Carmen Villalba — rankad 34 i världen. 

”Jag är väldigt glad att kunna meddela att från och med nu kommer jag dela bana tillsammans med Mari Carmen Villalba”, skriver Goenaga på Instagram. 

Rufo, som länge ansetts vara en av de största talangerna på damsidan, parar ihop sig med Carla Mesa — rankad 25 i världen. Mesa stod för en jätteturnering tillsammans med sin förra partner Claudia Jensen i Wien när de lyckades ta sig till semifinal. 

”Vi har tränat på bra och förberett oss”, skriver Lorena Rufo.

16 augusti

Det har varit uppehåll på World Padel Tour sedan turneringen i Malaga i slutet av juli men på sillyfronten har det inte hänt jättemycket. Det mest uppseendeväckande är än så länge att Carolina Navarro Björk och Claudia Jensen parat ihop sig.

Men en nyhet kan vi bjuda på. 44-rankade Sandra Bellver, som tidigare spelat med Carolina Orsi, har parat ihop sig med den på rankingen jämna forehandspelaren Anna Cortilles — 45 WPT:s ranking. Cortilles har i sin tur avslutat sitt samarbete med Lorena Alonso.

”Vi är glada att kunna presentera detta nya projekt: omgivna av det bästa teamet, fyllda av entusiasm, oändlig vilja, och via hårt arbete hårt varje dag”, skriver Sandra Bellver på Instagram.

Deras första turneringen tillsammans blir WPT-Challengern i Calanda 22-28 augusti. 

Ingen av spelarna har nått längre än till åttondelsfinal på WPT i år.

9 augusti

Tävlingssäsongen har nått drygt halvtid men de bästa spelarna och största varumärkena ser om sina hus inför vinterns kontraktsförhandlingar. Det innebär att diverse sponsor-rykten kommit redaktionen till känna: bland annat att Babolat ser ut behöva dubblera summan som man betalar sin superstjärna Juan Lebron i år. Uppemot två miljoner euro per år uppges Lebron få om året om han sajnar nytt kontrakt med Babolat. Frågan om något annat varumärke klarar av att trumfa det?

På damsidan är pengarna inte lika stora men ryktena kring den unga världstrean Ari Sanchez och hennes blivande racketsponsor florerar frekvent. Sanchez avtal går ut vid årsskiftet och 25-åringen kommer sannolikt att få fyra gånger så mycket av den sponsor hon väljer härnäst. Avtalet Sanchez har just nu med Head ger henne drygt 1 miljon kronor om året. Nu visar Wilson, Babolat och Siux stort intresse för spanjorens underskrift och budgivningen ligger nu uppe på nivåer mellan fyra och fem miljoner kronor.


8 augusti

Den tidigare argentinske spelaren Sebastian Nerone blir ny tränare för tvillingarna Mapi och Majo Alayeto.

”Vi har fullt förtroende för detta team där dessutom den goda stämningen och glädjen säkert kommer att få fram det bästa i oss. Nu kör vi på! Vi har en fantastisk andra halva av säsongen framför oss", skriver Alayetos på Instagram.

SebaNerone gick i pension i oktober 2021 efter 25 år i padeleliten och har sedan dess varit kommentator på World Padel Tour. Nu tar han har en nytt kliv i sin padelkarriär och blir tränare för ett av de allra bästa dam-paren.

"Vi startar ett nytt projekt med stor illusion och mycket entusiasm, tillsammans med ett par legendarer — ”Gemelas Atomicas”. Vi förenar våra krafter i vetskap om att arbete, ansträngning och hängivenhet är de värden som kännetecknar oss”, skriver Alayetos på Instagram.


4 augusti 

I tio år har Jorge Martinez varit tvillingarna och de före detta världsettorna Mapi Alayetos och Majo Alayetos gemensamma tränare. Men den eran är över.

"Tack för ditt engagemang, dina råd, och för att du har funnits vid vår sida”, skriver paret på sin gemensamma Instagram.

Jorge Martinez är tränare på den berömda M3-akademin i Madrid. Tvillingarna från Zaragoza, men numera boendes i Madrid nådde semifinal i den senaste WPT-tävlingen i Malaga. Den ena partern av duon, Mapi Alayteto, nådde dessutom final i Köpenhamns WPT tillsammans med Sofia Araujo.

”Vi har bara ord av tacksamhet och erkännande till en person som varit mer än bara en tränare. Vi kommer aldrig glömma gruppen bakom M3 Padel Academy”.  

Det har ännu inte kommunicerats vem som blir ny tränare för Mapi och Majo Alayeto.

29 juli

Sex dagar senare står det klart vem Carolina Navarro Björk ska spela med efter uppbrottet med Eli Amatriain — se nedan. 

Det blir det 17-åriga superlöftet Claudia Jensen som kommer ställa sig sida vid sida med Navarro — som tidigare år annonserade att hon gärna spelar för det svenska landslaget. 

Jensen har fått ett stort genombrott i år tillsammans med Carla Mesa. I Wiens WPT Open nådde de semifinal och väl där pressade de världstvåorna Paula Josemaria/Ari Sanchez till tre set.

”Karaktär, friskhet, kraft, självförtroende och explosivitet: en mycket ung spelare med en önskan att ta över världen är den som jag kommer att ha vid min sida när jag kämpar för varje boll. Jag är glad och supermotiverad för att få vara med på banan tillsammans med dig och möta alla utmaningar som väntar oss”‚ skriver Carolina Navarro på sin Instagram. 

Navarro Björk har tidigare varit världsetta i nio år och har trots sin 46-åriga ålder nått två kvartsfinaler på WPT i år. Det skiljer hela 29 år mellan spelarna. 

23 juli 

Ett år blev det tillsammans för Carolina Navarro Björk och Eli Amatriain, men nu är samarbetet över. Paret har varit i en hel del kvartsfinaler under säsongen och pressade under ett par tillfällen världsettorna Gemma Triay och Ale Salazar i början av säsongen. Deras bästa resultat för dock anses vara finalförlusten i Alfafars WPT Challenger i oktober i fjol.

”Jag beundrar dig verkligen, Eli. På och utanför planen. Tack för detta oförglömliga år tillsammans, under vilket du har fått mig att växa som person och spelare. De av oss som har turen att känna dig vet att vi alltid håller dig mycket nära. En idrottslig etapp tar slut efter ett superfint år tillsammans och en ny börjar”‚ skriver Carolina Navarro på sin Instagram.

I ett sms till PadelDirekt skriver Carolina Navarro att hon inte gjort klart med någon ny partner ännu.

Detsamma gäller Eli Amatriain:

”Jag vet inte vad som kommer att hända, eller vem som kommer att dela banan med mig, men jag vet att nya utmaningar kommer att komma. Nya möjligheter, med samma kärna som alltid: vilja och hårt arbete”‚ skriver hon.

Deras sista match tillsammans blev en trist historia. 0-6, 1-6 mot Tamara Icardo/Delfi Brea.

20 juli

Nox, med spelare som Agustin Tapia och Aranza Osoro i stallet, har knutit till sig en ny ung spelare till sitt stall. 
Han heter Victor Tur, är 18 år gammal och uppvuxen på Ibiza. 
Trots sin unga ålder har han redan hunnit bli 179 i världen.

— Det är en ära att bli en del av Nox, säger Tur i ett pressmeddelande.

Tur anses vara en av de allra mest lovande spelarna från regionen Baleariska öarna, där Mallorca är den stora ön. Kontraktet är Turs första som proffs. Tur är en backhandspelare och beskrivs av Nox som ”väldigt talangfull och med extremt bra teknik kombinerat med ett försvarsspel med bra rytm och en bra smash”. För ett år sedan flyttade unga Tur till Barcelona för att träna under ledning av Agustin Tapias coach Pablo Crosetti.

— Victor Tur är en spelare som kommer att ge oss en hel del glädje i den närmaste framtiden. Vi är framförallt exalterade över att en spelare som litat på Nox under sin juniortid nu kommer att fortsätta att jobba med oss som professionell spelare.

Victor Tur:

— Det är en ära för att mig att spela för Nox. Ett så stort märke med så stor påverkan på padeln. Det förtroende som de har för mig ger mig en otrolig boost när jag nu går in i en ny fas som professionell spelare, säger Victor Tur. 


 

19 juli 

Nox-spelaren Aranza Osoro, som tillsammans med Victoria Iglesias tagit sig till tre semifinaler på WPT i år, har nu presenterat sitt nya racket. På sin Instagram visar 26-åringen upp racket som fått namnet VK10.

”Här presenterar jag mitt nya VK10-racket. Det är mycket spännande att kunna presentera mitt nya racket som jag kommer att spela med från och med Malaga”, skriver Osoro i ett Instagraminlägg.

Första gången hon kommer att spela med racket blir under morgondagen. Då ställs hon och Iglesias mot Alix Collombon/Jessica Castello i Malagas sextondelsfinal.

”Tack så mycket Noxpadel för att ni gjorde denna dröm till verklighet”.

Nox har under året varit ett av de mest omdiskuterade märkena. Eftersom de är stor sponsor till WPT har de inte låtit sina bästa spelare Miguel Lamperti och Agustín Tapia spela i den nystartade touren Premier Padel. I fredags kom dock nyheten att både Tapia och Lamperti kommer få lov att spela Premier Padel Madrid, vilken avgörs 1-6 augusti. 

Dameliten har fortfarande inte varit en del av Premier Padel.

18 juli 

Det är drygt en och en halv månad sedan portugisen och Sverige-bekantingen Miguel Oliveira (han spelade i den numera ökända turneringen Gotland Invitational) vann rättsprocessen efter att ha blivit stämd av World Padel Tour. Oliveira blev stämd för att, enligt WPT, ha brutit avtalet med dem när han valde att lämna WPT för APT.

Men lika lyckad som Oliveira varit i domstol, lika lyckad har han inte varit på banan den senaste tiden. Portugisen har inte nått längre än till åttondelsfinal i de tre senaste turneringarna på APT Padel Tour och har nu bestämt sig för att bryta med sin partner Eduardo Agustin Torre.

Ny partner blir i stället den argentinska stortalangen Alex Chozas. 19-åringen (som fyller år i dag) har i år tagit ett stort steg på APT och var i semifinal i Sevillas Master i maj.

”Jag kommer att spela med med Miguelito på den kommande Europaturnén. Vi har bestämt oss för att slå oss samman för att kämpa på varje turnering tillsammans. Vi är väldigt glada över detta nya projekt”, skriver Alex Chozas på sina sociala kanaler.

15 juli

Det argentinska paret och Juan Belluati (rankad 24 på WPT) och Ramiro Moyano (rankad 46) har avslutat sitt samarbete. 

”Juan och jag har gått skilda vägar. Det är dags att anta nya utmaningar och börja nya etapper. Det har varit ett nöje att ha tävlat och kämpat vid din sida under hela denna tid Juanito”, skriver Moyano på Instagram.

De kommer att spela med nya partners från och med nästa World Padel Tour-turnering Malaga Open. Belluati parar ihop med Agustin Gomez Silingo — som vann en Euro Finans Invitational-tävling med Simon Vasquez 2021, medan Moyano kommer att spela med Francisco Gil.

12 juli

Every Padel har genomfört en liten värvningskupp under sommaren. Både Ajla Behram och Matilda Hamlin har nämligen valt att lämna Padel United (tidigare Padel Center Göteborg) och skriva på för Every Padel Åby Arena.

— Jag har en liten nyhet att berätta och det är att Ajla Behram och Matilda Hamlin har bytt klubb till Every Padel Åby Arena. Det är naturligtvis Every Padel otroligt stolta och glada över, säger Andreas Ehrnvall i padelpodden Mr. Padel.

Behram och Hamlin har spelat tillsammans på Swedish Padel Tour i flera år och även kamperat i svenska landslaget tillsammans.

”Vi är väldigt glada, taggade och tacksama för den här möjligheten. Klubbytet gör vi av den anledningen att Every Padel kan stödja oss i vår satsning och utveckling. Detta kommer bli bra och framför allt kul!”, skriver Behram i ett sms till PadelDirekt.

Every Padel kommer för första gången att ställa upp med ett damlag i lag-SM 2022. Under våren har man även knutit till sig uppstickarna Linnéa Björk och Caroline Kållberg.

— Jag vet att Every Padel jobbar stenhårt med att knyta till sig många av de här bättre spelarna till den här stora fina anläggningen i Åby. Jag tror att det kan komma lite fler namn i podden i fortsättningen, säger Ehrnvall i Mr. Padel.


26 juni

Sanyo Gutierrez har varit racketjätten Head trogen sedan säsongen 2014/2015. Men efter att stjärnans kontrakt gick ut med Head har det spekulerats i vilket märke han väljer att fortsätta sitt samarbete med.

Vår internationella systersajt Padel Alto har tidigare rapporterat att det kan bli Siux som Sanyo kommer att spela med och nu är informationen hundra procent bekräftad, rapporterar Padel Alto. Från och med juli kommer den argentinska stjärnan från San Luis att representera Siux enligt pålitliga källor som vill vara anonyma.

Ingenting har kommunicerats officiellt ännu, men det officiella uttalandet kommer från varumärket och spelaren inom kort. Enligt pålitliga uppgiftslämare har valet stått mellan Siux och ett annat märke. Men nu är valet alltså gjort.

Vilken modell av Siux-kollektionen han kommer att använda är ännu inte klart. Sanyo Gutierrez är för närvarande rankad sexa i världen och spelar tillsammans med Agustin Tapia. Tillsammans har de vunnit tre World Padel Tour-turneringar i år.

Siux sajnade även en annan argentinsk superstjärna, Franco Stupaczuk, tidigare i år.


18 juni 

Talangen Javi Leal, 18, har inte fått det stora genombrott som många trodde efter förra säsongens fina spel. Nu bryter han med Uri Botello efter bara sex turneringar tillsammans.

Bryssels WPT var parets första turnering efter att Javi Leal och Miguel Semmler brutit upp. WPT:n i Toulouse, två månader senare, blev Leals och  Botellos sista turnering tillsammans.

Valet att bryta upp var Leals:

"Jag vill tacka dig för de här månaderna vid din sida, jag har träffat en fantastisk spelare och en ännu bättre person. Tack för att du respekterar mitt beslut och jag tar med mig en ny vän”, skriver han på Instagram.  

Paret nådde som bäst åttondelsfinal tillsammans. Vilka de ska spela med har inte annonserats.

15 juni

Edu Alonso får det inte riktigt att stämma det här året. Den 21-årige talangen, som trots allt vann sin första WPT-Challenger tillsammans med Miguel Lamperti på Mallorca i slutet av maj, har bara spelat två månader tillsammans med Sergio Alba men nu har det samarbetet alltså förkunnats över. World Padel Tour French Open blev deras sista turnering tillsammans.

"Det här paret kommer inte att fortsätta efter Frankrike. Jag försökte hjälpa till, ge förtroende, allt för att jag trodde att det kunde fungera. I dag accepterar jag ännu ett besked, vilket är det slutgiltiga beslutet för det här paret”, skriver Sergio Alba på Instagram.

”Tack, Edu Alonso, för att du har följt mig under dessa två månader. Jag kommer att fortsätta på samma sätt, arbeta dagligen för att växa i denna tuffa krets och njuta av vägen med mitt team”, fortsätter han. 

Alonso ska enligt trovärdiga källor till PadelDirekts systersajt Padel Alto para ihop sig med 42-rankade Jorge Ruiz, som nyligen avslutade sitt samarbete med Gonzalo Rubio. Vem Alba ska spela med har ännu inte annonserats. 

Edu Alonso var i fjol en av de spanjorer som kom till Sverige för att spela Euro Finans Invitational. I Kristianstad kamperade han ihop med Daniel Appelgren

12 juni

Linnéa Björk är på väg att segla upp som nästa stora svenska stjärnskott efter Ida Jarlskog.

Hon har hyllats av experten Andreas Ehrnvall (som tror att hon är topp fem i Sverige inom kort) och gjort starka framträdanden i flera A-klasser.

Nu meddelar västeråsaren via sociala medier att hon skrivit på ett sponsoravtal med Adidas Padel.

”Tack för att ni tror på mig och vill stötta mig på min resa”, skriver Björk.

10 juni

Gonzalo Rubio (WPT-ranking 41) är kanske främst känd för den nördige padelsvensken från flera tävlingar på svensk mark under 2021. Han blev i år även sponsrad av svenska racketmärket Vidar of Båstad.

Nu väljer den atletiske spanjoren att separera med 42-rankade partnern Jorge Ruiz. Tillsammans nådde de bland annat en kvartsfinal och fyra åttondelsfinaler på World Padel Tour under 2022.

”Vi gjorde det inte bra i Wien”, skriver Rubio bland annat på Instagram.

Team Rubio/Ruiz gör sitt sista framträdande som par på Frankrikes WPT nästa vecka. Vilka som blir deras nya kompanjoner är ännu inte officiellt.

27 maj

Den tidigare WPT-spelaren Adrian "Tito" Allemandi. och den argentinska stjärnan Leonel ”Tolito” Aguirre har meddelat att de från och med nu ska vara ett par som ska ta sig an resten av APT Padel Tour-säsongen.

Båda spelarna inledde säsongen med att byta par flera gånger i jakten på APT-titlar. Tolito kommer från att ha spelat med Alex Chozas — som han bara tävlade med i tre turneringar — och nådde semifinal som bästa resultat i APT Master-turneringen i Sevilla, där Allemandi eliminerade dem. I finalen förlorade Allemandi och Facundo Dominguez mot de nummer ett seedade Arce och Dal Bianco.

"Efter att i många månader ha föreställt oss att vi skulle spela tillsammans, pratat om hur vi skulle göra det och hur glada vi var att göra det! Slutligen kom ögonblicket. Jag är väldigt glad över att vi kommer att spela tillsammans!" Tolito Aguirre skrev på sina sociala nätverk.

Det nybildade paret kommer att göra sin tourdebut vid den kommande turneringen APT Open de Oeiras i Portugal den 6-12 juni, seedade som nummer åtta.


26 maj

Samarbetet mellan talangerna Alejandro Arroyo och Ivan Ramirez varade inte länge (scrolla här i bloggen för att läsa mer). Efter flera dåliga prestationer och en missad match (!) i WPT Danish Open kom beslutet. 

Deras sista turnering blev Premier Padel Italy Major, där de åkte ut i åttondelsfinalen mot Franco Stupaczuk och Pablo Lima i dag.

Nu har startlistan för World Padel Tour Marbella Masters kommit. Alejandro Arroyo kommer att spela där tillsammans med legenden Juan Martin Diaz. Paret är seedade på 15:e plats.

Arroyos gamla partner, Ivan Ramirez, parar ihop sig med Miguel Semmler som därmed lämnar Joseda Sanchez efter ett tillfälligt partnerskap. Det nya paret är seedat 22:a i Marbella Masters.

Joseda Sanchez kommer i sin tur nu att spela med Javier Valdes. Och Juan Martin Diaz gamla partner Agustin Gutierrez kommer att spela tillsammans med Josete Rico i Marbella.


25 maj

Den åttonderankade Patricia “Patty” Llaguno förlänger sitt kontrakt med det spanska racketmärket Siux. Spanjorskan lämnade Dunlop inför säsongen 2021 — något som både hon och Siux är väldigt nöjda med då de nu förlänger kontraktet till 2025. 

“Siux förnyar kontraktet med Patty i tre år, vi är glada att ha dig som vår nummer ett”, skriver Siux på sin Instagram.

Patricia Llaguno spelar med racket Siux Trilogy Control Special Edition. Veteranen stod för en fin insats tillsammans med partnern Virginia Riera nyligen när de tog sig till final på WPT Bryssel Open. Finalplatsen i Bryssel var parets första final sedan WPT Lugo Open i september förra året.


22 maj

De missade sin sextondelsfinal på WPT Danish Open för att de inte hade koll på vilken dag matchen (!) var.

Nu meddelar 20-åringarna Alex Arroyo och Ivan Ramirez att deras samarbete är över. Ynglingarna gör sin sista turnering tillsammans på Premier Padel Rom som just nu pågår (se svenskarnas schema här).

”Ett väldigt svårt beslut”, skriver Arroyo på Instagram.


21 maj

Lorena Rufo och Carmen Goenaga bildar ett nytt ungt topp-par på World Padel Tour.

18-åriga Goenaga meddelade efter uttåget på Danmarks WPT att hon och Bea Caldera tagit det oväntade beslutet att avsluta sitt samarbete. Nu visar det sig att hon förmodligen redan hade ett projekt på gång.

Den 26-rankade Lorena Rufo är blott en placering högre på WPT:s ranking än vad Caldera är, men har några års fler rutin från tävling på högsta nivå.


19 maj 

Fem raka tävlingar och fem raka uttåg åttondelsfinalerna på World Padel Tour — då väljer Marta Talavan och Nuria Rodriguez att avsluta sitt samarbete. 

Den 24 rankade Marta Talavan och Nuria Rodriguez som hittas några placeringar längre ner på rankingplats 39 bildade sitt partnerskap inför säsongen 2022 men nu fem turneringar senare och ännu ett respass i åttondelsfinalen — denna gången i Danmark skriver Nuria Rodriguez på sin Instagram att de väljer att gå skilda vägar. 

“Jag avslutar denna etapp glad och nöjd över att ha gett 200% för att detta samarbetet ska bli så bra som möjligt. Det har varit ett nöje att få dela banan med dig Marta Talavan, jag önskar dig all lycka till i det nya projekt.” Skriver Nuria Rodriguez på sin Instagram. 
 


18 maj

Vidar of Båstad tar sikte mot Mellanöstern — det svenska varumärket har nämligen kontrakterat Qatars bästa padelspelare Mohammed Sadoon.

TV-profilen och tidigare tennisspelaren Mohammed Saadon har under de senaste åren spenderat en hel del tid på padelbanan och han kommer alltså att spela med svenska Vidar Of Båstads racketar.

PadelDirekt träffade 37-åringen när FIP Star spelades i Sverige förra året — läs den stora intervjun här.

Mohammed Saadon är nummer 147 på WPT-rankingen, där har han mestadels samlat ihop sina WPT-poäng genom FIP-turneringar. Han spelade två WPT Challengers och en WPT Open under debutåret 2021.

Tillsammans med landsmannen Abdulla Alhijji ska han spela Premier Padel Major Rome kommande helg.

Vidar of Båstad som tidigare har tidigare signat svenskbekantingarna Gonzalo Rubio (rankad 36) och Ari Canellas (rankad 41) gör kanske inte sin största värvning padelmässigt i Sadoon. Men exponeringsmässigt är qataren med sina 684 000 följare på Instagram en enorm värvning.


17 maj

Robin Söderlings märke RS Padel fortsätter att värva utanför Sveriges gränser, det svenska padelmärket har nu kontrakterat den unga 19-årige argentinaren Maxi Sanchez. 

Sanchez som gjort några uppträdanden på svensk mark har snappats upp av RS som nu sajnar sin bäst rankade utländska spelare, i form av den tolfterankade APT Padel Tour-stjärnan. 

“Jag är glad att kunna berätta att jag nu ansluter mig till RS-familjen från Sverige som satsar på framväxten av padel världen över”, skriver Maxi Sanchez på sin Instagram. Den unga APT-stjärnan Maxi Sanchez — som delar namn med en av legendarerna på WPT-scenen — var en av spelarna som efter APT Masters i Kapstaden valde att gå skilda vägar med sin partner. Han lämnade då legenden Cristian Gutierrez för att nu i veckan gå in i Mastersturneringen i Sevilla med den unga talangen Juani De Pasqual — och ett nytt racket. 

“Prime Power 2.0 kommer vara mitt vapen för resten av säsongen medan vi förbereder för lite överraskningar”, fortsätter han på sin Instagram  

Tidigare har RS Padel haft ett långt samarbete med Sverigeettan Cayetano Rocafort. En av de stora bomberna i början av 2022 var värvningen av Simon Vasquez som som precis som Caye tog fram ett racket med RS-familjen.


17 maj

De charmade den svenska publiken i Malmö i höstas när de gick hela vägen till kvartsfinal på World Padel Tours stopp i Skåne. Men nu splittras supertalangerna Carmen Goenaga, 18 och Bea Caldera, 18. Det meddelar den förstnämnde på Instagram.

Duon nådde kvartsfinal på WPT Reus Open i mars och även kvart i WPT Getafe Challenger i april. Även i Vigo imponerade de spanska 18-åringarna stort. Varken Goenaga eller Caldera har meddelat vilka de kamperar ihop med framöver.


5 maj

PadelDirekt har tidigare rapporterat här i bloggen att Sanyo Gutiérrez kan vara på väg att lämna sin racketsponsor Head efter ett sju år långt samarbete.

Nu kan skiftet vara nära — Sanyo spelar nämligen med ett helsvart racket på Bryssels WPT denna vecka. Anledningen? Enligt Padel Alto blir ett nytt sponsoravtal klart i sommar.

16:e mars skrev vi bland annat följande här i bloggen:

”Hans val ska inte vara hundraprocentigt ännu men enligt uppgift kommer Gutierrez att bestämma sig snart. Märket han uppges byta till ska vara Siux och i potten ska det ligga ett femårskontrakt värt i runda slängar en miljon euro — närmare bestämt 10 420 000 svenska kronor (dagens valutakurs räknat reds.anm).”


4 maj

Den här separationen hade vi kanske inte skrivit om i vanliga fall men i detta fall — ur ett svenskt perspektiv — kan den visa sig intressant. 

Det är nämligen så att Nicole Traviesa och Sara Pujals beslutat sig för att gå skilda vägar efter deras förlust i Previa-finalen, 3-6 3-6, mot Marta Barrera/Marta Caparros. 

”Efter att ha vunnit två tuffa matcher tappade vi kraften. Detta är den sista turneringen jag spelar med Sara Pujals Jag önskar dig all lycka”, skriver Traviesa på Instagram. 

Ni som följde SPT:n förra helgen fattar varför denna separation kan vara intressant. Det var ju nämligen så att Pujals och Baharak Soleymani spelade tillsammans — de gjorde det dessutom så bra att de gick och vann hela turneringen. De stängde heller inte dörren för en fortsättning. 

— Jag har trivts superbra med Sara den här tävlingen och ville testa och hon har frågat mig om jag vill spela mer och trivs bra med mig, så det är jättekul. Men jag tar en tävling i taget och vi får se vad som händer, sa Baharak Soleymani efter SPT-segern i söndags. 


Arkiv: Se Barres läckra utanför-buren-slag. 

Foto: Padel-Television. 


21 april

Det är inte bara säsongen för nya parkonstellationer som fortsätter — även på sponsorsidan händer det grejer även under brinnande säsong.

På torsdagen meddelar Nox att man förlängt sitt kontrakt med Storbritannien-ettan Tia Norton ända till 2024.

Låter namnet bekant? Inte konstigt. I fjol spelade 18-åriga Norton tillsammans med Amanda Girdo, ett par som bland annat tog sig fram till Previa på World Padel Tour i augusti. Britten är rankad 185 på WPT efter uteblivna framgångar i år.


20 april 

Nu står det även klart vem Miguel Semmler kommer att spela med. Miguel Semmler som avbröt sitt partnerskap med Javi Leal för andra gången på kort tid, drömmer nog även han om ett samarbete över längre tid. Vem passar då bättre än en herre som vet hur det är att gå i Semmlers skor — Jose Sanchez, som även han provat på att bryta partnerskapet, återförenas och bryta det igen på mindre än ett år.  

Jose Sanchez och chilenaren Javier Valdes har även de avslutat två sejourer på mindre än ett år, där Jose Sanchez spelade en kort period med Mati ”The Warrior” Diaz under fjolåret. 

Miguel Semmler som är rankad 40 i världen och Jose Sanchez, rankad 58, har redan börjat träna ihop och kommer förmodligen även de ses i Belgien på World Padel Tour Brussels Open.

“Jag är väldigt glad att kunna berätta att från och med nu kommer jag spela med Jose Sanchez. Vi jobbar redan för att kunna vara den bästa möjliga versionen av och själva och vara konkurrenskraftiga på banan. För min del är jag jättenöjd och njuter mycket av det arbete som vi gör dag för dag. Det kommer säkert en väldigt bra etapp, nu kör vi på allt”, skriver Miguel Semmler på sin instagram 


19 april

Javi Leal har varit på marknaden sedan WPT Alicante och inte var det första gången supertalangen stod utan partner under de senaste månaderna. På mindre än ett år har han hunnit med att avsluta partnerskapet med Miguel Semmler, återförenas och avsluta det igen. När den 18-årige talangen nu återigen var ute på marknaden, var det samtidigt en rad andra namn i rullning i transfersnurran, men nu står det klart att spanjoren Uri Botello blir Leals nya partner. 

Uri Botello hade ett lyckat partnerskap med Javi Ruiz förra året där en semifinalplats var deras bästa insats, men det var även en säsong som speglades mycket av Uri Botellos skadefrånvaro, och de två valde att gå skilda vägar efter den säsongen. 

2022-säsongens samarbete med Pablo Lijo har inte vara lika resultatrik på banan, vilket ledde till att det enbart blev fyra tävlingar tillsammans. 

Uri Botello rankad 54, och Javi Leal som klättrat upp och är rankad 35, kommer göra sin första turnering på World Padel Tour Brussels Open. 

“Här är min nya partner! Uri Botello kommer att vara min partner för resten av säsongen. Exalterad över att få börja spela bredvid en referens som Uri, nu kör vi!”, skriver Javi Leal på sin instagram. 
 


18 april 

Nu börjar herrsidans spelarnät på WPT att bindas samman igen efter två intensiva veckor med mycket uppbrott. Pusselbitarna börjar sättas på plats när paren en efter en annonserar ut sina nya partnerskap. Näst på tur är Javi Ruiz, som nyligen separerade med Lucho Capra. På Instagram publicerade han ut vem som blir hans nya partner — och det blir Javi Rico — som själv lämnades av Momo Gonzalez. 

Fem nya par har tidigare bildats efter Alicante-turneringen. Ruiz/Rico är det sjätte. 

"Ibland, i livet, krävs det en jordbävning för att få saker på rätt spår igen... Nåväl, här är min: Javier Rico”, skrev Javi Ruiz på Instagram. 

“Jag är glad att få dela banan med en så erfaren spelare som Javi Ruiz, han är ett fenomen på alla sätt. Det är med stor spänning jag ser fram emot att få kämpa vid din sida”, skriver Rico. 


13 april

På onsdagskvällen blev det officiellt: Franco Stupaczuk och Pablo Lima bildar nytt par i den yppersta världseliten.

”Vi tränar redan tillsammans för att vara redo för nästa tävling”, skriver Stupa på Instagram.

I måndags lämnade Stupaczuk sin partner Alex Ruiz och på tisdagen offentliggjorde Pablo Lima att han fanns på marknaden.

13 april

Jesus Moya och Edu Alonso bröt med varandra efter Alicante Open efter att inte ha nått längre än till sextondelsfinal. Nu har 21-åringen Moya (31) hittat ett nytt samarbete. Hans nya partner blir Anton Sans. En något äldre partner, 26, men sämre på rankingen (57). 

Sans spelade tidigare med Christian Fuster men bryter nu alltså med honom för Moyas skull. 

— Vi sluter samman med tanken och önskan om att spela fantastisk padel. Vi kan inte lova segrar men vi kan lova att vi kommer kriga för det. 

Den största sillybomben den här veckan har annars varit Franco Stupaczuks och Alex Ruiz separation, där det enligt uppgifter till PadelDirekt blir Pablo Lima som kommer att para ihop med "Stupa”.

10 april 

19-åringen Ari Canellas, som spelade Euro Finans Invitational i fjol, bryter med sin partner Maria Carmen Villalba. Paret har inte fått det att stämma i år utan har som bäst nått åttondelsfinal. I den senaste turneringen i Alicante åkte de ut mot det före detta tennisproffset Roberta Vinci och hennes partner Giulia Sussarello.

”Med denna turnering säger vi hejdå varandra. Jag önskar dig det bästa i framtiden”, skriver Ari Canellas på Instagram. 

Canellas/Villalba är ett av de första paren på damsidan att bryta. Flera herrpar har tidigare brutit. 


Video: Canellas med snyggt spel på WPT. 

8 april 

Talangerna Edu Alonso och Jesus Moya, båda 21 avbryter sitt samarbete. Förlusten mot Inigo Zaratiegui och Lucas Bergamini, 3-6, 2-6, blev droppen för paret som sannerligen väntade sig mer av säsongsinledningen. 

”Vi försökte till slutet, men utan tvekan har resultaten inte blivit som förväntat, vi spelade på en nivå långt under vad vi kunde ha visat.
Jesus, jag önskar dig det bästa, du är en fantastisk vän, det vet du redan. Jag har tränat mer än någonsin för att hantera saker som varit utom min kontroll”, skriver Edu Alonso på Instagram. 

Efter att flera par brutit med varandra den senaste tiden är nu möjligheterna stora att hitta nya alternativ. Till exempel så finns supertalangen Javi Leal, som ni kan läsa nedan, på marknaden.

7 april 

Nu börjar det ruskas om bland de nya paren som komponerades ihop inför den här säsongen. 18-årige Javi Leal, rankad 36, återförenades i början av året med Miguel Semmler, rankad 39. 

Men succén har uteblivit och efter att ha slagits ut redan i sextondelsfinalen i Vigo väljer de att gå skilda vägar. Det blev bara fem matcher tillsammans för dem på WPT, vilket enbart resulterade i två vinster för paret. Så här skriver Jav Leal på Instagram: 

“Efter att ha blivit utslagna i vår första match i Vigo kommunicerar jag nu ut att detta var min och Miguels sista match tillsammans. Vem jag kommer spela med härnäst kommer att meddelas inom kort”, skriver Javi Leal. 

I går meddelade Sergio Alba och Alvaro Cepero också att de går skilda vägar. Om det ett byte rakt av eller början på en transferkarusell får framtiden utvisa.


5 april

Har man följt Sillybloggen flitigt så har man också uppmärksammat, Mati ”The Warrior” Diaz — som dyker upp med jämna mellanrum. Den senaste tiden har det varit racketsponsorerna som stått i fokus när dem kommer till legendaren. Men nu bryter han med sin nuvarande partner — greken Aris Patinitios. 

Mati Diaz och Aris Patinitios annonserade sitt partnerskap i början av 2022, men det blev ingen långvarig sejour — paret som under sitt första WPT-kval slogs ut av Simon Vasquez och Johan Bergeron. När de återigen slogs ut i kvalet i det nuvarande kvalet i Alicante, 2-6, 0-6 mot Javier Garcia och Raul Marcos, innebar det slutet för det partnerskapet. Även förra året avverkade Mati Diaz flera olika partners och har fallit till 64 plats på rankingen. 

“Det är går inte att blunda för vilken nivå Pre Previa och Previa håller, om du inte är 100 procent så är det väldigt svårt att vinna. Jag kommer fortsätta jobba för att bli bra i mitt knä, som har gett mig problem sedan början av säsongen. Det har inte gått som vi förväntade oss, men jag önskar dig det bästa i framtiden”, skriver Mati ”The Warrior” Diaz på instagram. 


16 mars

Det har bara gått två tävlingar av säsongen på World Padel Tour men redan nu funderar spelarna på sina sponsorkontrakt för nästkommande säsong. Sanyo Gutierrez, som vann helgens WPT-turnering i Reus tillsammans med sin partner Agustin Tapia, har spelat med Head-rackets sedan säsongen 2014/2015, men stjärnan ska nu enligt uppgifter till PadelDirekt överväga att lämna märket.

Hans val ska inte vara hundraprocentigt ännu men enligt uppgift kommer Gutierrez att bestämma sig snart. Märket han uppges byta till ska vara Siux och i potten ska det ligga ett femårskontrakt värt i runda slängar en miljon euro — närmare bestämt 10 420 000 svenska kronor (dagens valutakurs räknat reds.anm).

Sanyo spelar just nu med Head Graphene 360+ Alpha Pro 2021. Han blev så sent som i söndags utsedd till finalens bästa spelare efter segern i två raka set mot Juan Lebron/Ale Galan. 

Lästips: Se vilka racketar världens tio bästa herrspelare spelar med. 


5 mars

För ett tag sedan skrev vi att Mati ”The Warrior” Diaz — som fallit till 59:e plats på världsrakningen senaste året — lämnat Starvie.

Nu står det klart att han kommer att spela med märket Kelme. 

”Vi fortsätter kriga till fullo. Jag är väldigt glad över föreningen med Kelmepadel”, skriver han på Instagram. 


3 mars 

Diego Ramos, 75:a på WPT-rankningen — som förra året spelade i storturneringen America vs Europe — lämnar World Padel Tour för att i stället spela på All Padel Tour, APT. 

Uruguayanen som hunnit bli 36 år lämnar WPT precis som spelare som Adrian Allemandi, Cristian Gutierrez och Fede Quiles tidigare gjort.

Ramos kommer att spela med den italiensk-argentinska spelaren Juan Restivo som han tidigare kamperat ihop med på WPT.

”Detta blir en ny utmaning för mig 2022. Med stor tro och entusiasm blir jag nu en del av APT Padel Tour. Jag är väldigt glad att göra det tillsammans med Juan Restivo som jag redan har delat bana med och vi kommer göra vårt bästa för att göra det här året fantastiskt”, skriver Ramos på Instagram. 

2 mars

Cornelia Lister som varit Sverigeetta i tennis (dubbel) och som bäst har varit 71-rankad på världsrankingen i dubbel, har börjat spendera mer och mer tid i padelhallen. Nu framöver kommer ni se henne Silva Padel-utrustad på padelbanan. 

För strax två månader sedan släpptes en stor nyhet om att Adrian “Tito” Allemandi fick ny sponsor och gick in som partner i det nya doldismärket Silva Padel. Nu signerar man kontrakt med svenska ex-tennisstjärnan och numera också padelspelaren Cornelia Lister, som är strax utanför topp 100 på Sverigerankingen i padel. 

“Ni vet alla att tennis är min första kärlek, men jag börjar tro att padel är min andra. Ända sedan jag gick in i padelvärlden var jag hänförd, och nu är jag ännu mer hooked, tack vare Silva Padel. Ser fram emot att vinna över mina motståndare så här välklädd”, skriver Lister på sin Instagram. 


2 mars 

29-rankade Jesus Moya, 21, är en av de mest spännande spelarna inom världspadeln. Spanjoren som tog ett stor kliv i fjol och nådde två semifinaler på World Padel Tour har nu förlängt sitt kontrakt med Starvie i ytterligare tre år. Moya, som huserar ihop med en annan ung talang, Edu Alonso (rankad 36) har skrivit på ett kontrakt till och med 2025.

”Jag är mycket glad att kunna meddela att jag fortsätter tillsammans med Starvie Padel i ytterligare tre säsonger fram till 2025. De gav mig allt sitt förtroende trots svåra omständigheter, och har sedan jag började min professionella karriär, satsat på mig. Tack så mycket för att ni fortsätter att lita på mig. Jag lovar att ge er många saker att glädjas åt”, säger Moya i ett pressmeddelande. 

”Det är extraordinära nyheter för märket eftersom det befäster både nutid och framtid i vårt team av spelare. Han har stor utvecklingspotential. Han är ung och en väldigt talangfull spelare som kommer att gå så långt han vill”, säger Starvie. 

 


1 mars 

Kuikma fortsätter sin satsning på WPT-stjärnorna och värvar in ytterligare en damspelare, näst på tur att göra de meriterade spelarna Lucia Sainz och Maxi Sanchez sällskap hos Kuikma-familjen är Lucia Perez, 21. 

“Det är en stolthet för mig att tillhöra detta fantastiska varumärke, med en otrolig potential. Jag vill tacka er för att ni tror på mig och hoppas att vi kan göra bra saker tillsammans i framtiden”, skriver Lucia Perez på sin Instagram. 

”Vi är glada att kunna presentera värvningen av Lucia Perez och är glada över att kunna vara en del av din professionella utveckling, välkommen till familjen Lucia”, skriver Kuikma 

Perez huserar på plats 80 på WPT-rankingen och i slutet av förra säsongen gick hon till sin första huvudturnering på World Padel Tour, då med den unga 16-åringen Claudia Fernandez. Hennes nya partner för säsongen är Marina Sanchez. 


23 februari

Mati ”The Warrior” Diaz — som fallit till 59:e plats på världsrakningen senaste året — meddelar efter (!) årets första WPT-kval att han inte längre är sponsrad av Starvie.

Den 43-årige åldermannen, som slogs ut av Simon Vasquez och Johan Bergeron i Miami Open-kvalet för 1,5 vecka sedan, byter racketvarumärke efter inte mindre än 13 år.

”De har alltid behandlat mig som en familjemedlem”, skriver Mati Diaz bland annat om Starvie på sin Instagram.

Vilken spade han håller i handen nästa tävling är ännu oklart.


22 februari

Det fortsätter att hända grejer på sponsorsidan även om spelarnas försäsonger är över eller lider mot sitt slut.

Ett av Sveriges bästa dam-par har nämligen valt att lämna Varlion. Både Matilda Hamlin och Ajla Behram spelade med Varlion-rackets och deras kläder i fjol, men har skrivit på för nya varumärken.

Hamlin kommer att spela med Adidas under 2022, medan Behram har valt att sajna för Siux. De sistnämnda är relativt nya på svenska marknaden, och gör i år en tydlig satsning på att synas i fler elitspelares händer. Sedan tidigare är Siux stora i Spanien och spelas av världsstjärnor som Patty Llaguno och Franco Stupaczuk.

Det är Pro Padel Group som äger Siux.


16 februari 

Supertalangen Claudia Jensen har hittat en ny partner inför nästa säsong. En säsong där 16-åringen går rätt in i huvudrundan direkt och med helt andra förväntningar på sig. Hon kommer göra det tillsammans med Carla Mesa. 

Den betydligt mer rutinerade spanjorskan Carla Mesa, 30, som precis som Jensen också bor i Madrid. Mesa är rankad 27:a och Jensen är rankad 32:a. 

Jensen nådde som bäst kvartsfinal i La Nucias Challenger, Mesa vann titeln i Ibereolica Lerma Challenger.


9 februari

Den unga spanjorskan Alicia Alegre, 21, hamnar hos det numera stjärnprydda stallet Kuikma. Kuikma som ägs av Decathlon slog på stora trumman för ett tag sedan när de värvade både Lucia Sainz och Maxi Sanchez till sitt stall. 

”Jag har verkligen längtat efter ögonblicket att få berätta att Kuikma Padel kommer att bli mitt nya märke för racketar och utrustning i år. Jag kommer spela med Kuikma 990 Hybrid Hard”, skriver Alicia Alegre på sin Instagram.

”Vi är glada att kunna presentera värvningen av Alicia Alegre och är glada över att kunna vara en del av din professionella utveckling”, skriver Kuikma.

Alegre är rankad 143 och har tidigare spelat med 70-rankade argentinskan Celeste Paz. 


5 februari

För några veckor sedan lämnade Daniel Windahl Team PDL för Padel United.

Nu går Ida Jarlskog, som vann Studio Padels turnering i Göteborg för två veckor sedan, motsatt väg. Fjolårets kanske största utropstecken på damsidan är klar för PDL.

”Jag ser fram emot att representera team PDL 2022. Tack för att ni tror på mig, nu kör vi!”, skriver hon på Instagram.

Även på herrsidan händer det grejer: för PadelDirekt berättar Linus Frost att han lämnar Göteborg Padel Center och nu både ska spela för och jobba för Every Padel. Därmed blir han en av Everys största stjärnor — läs en stor intervju med Frost här.


3 februari

Argentinaren Aranzazu Osoro hade ett riktigt fint 2021 på World Padel Tour och har nu landat ett uppgraderat sponsorkontrakt. Det får vi i alla fall utgå från då den 13-rankade Osoro meddelar att hon lämnar sin racketsponsor Head.

Vilket racket hon kommer att spela med 2022 är ännu inte officiellt. Head kan trösta sig med att man har kvar superstjärnor som Ari Sanchez, Paula Josemaria och Sanyo Gutierrez i sitt stall även i år.


2 februari

Två erfarna WPT-spanjorer slår sina påsar ihop — igen. Jose Rico Dasi och Victor Ruiz Remedios återförenas.

”Som ni vet så har jag och Victor redan delat banan och vi tror båda att det blir en bra återkomst för oss som par i år”, skriver Josete Rico på Instagram.

Valencia-bördige Rico avslutade fjolåret vid sidan av supertalangen Javi Leal och är just nu 28:a på världsrankingen medan Ruiz är rankad på 40:e plats.


31 januari

Två svenska veteraner bildar par på Swedish Padel Tour 2022: Billie Gajic, 35 och Antonette Andersson, 48.

”Anto” blev utsedd till Årets Veteran på Padelgalan 2021 så sent som förra veckan, och i december gick Gajic/Andersson hela vägen till SM-final i Kungälv.

Andersson spelade i fjol med Emmie Ekdahl, som berättade om sin nya SPT-partner för några dagar sedan. Billie Gajic gjorde comeback efter barnafödande mitt under fjolårssäsongen.

Duon lär bli ett av de allra äldsta som satsar på att spela en SPT-säsong tillsammans — totalt 83 års livserfarenhet och måååånga år inom padeln skapar ett lag som blir svårbesegrat.


Annons:


25 januari

Ibland går det lite väl fort när man beslutar sig för att dumpa partnern. Som tur är kan förhastade beslut förlåtas — fråga bara supertalangen Javi Leal.

I september 2021 bröt han upp med Miguel Semmler, men nu meddelar både Leal och Semmler att man återförenas på World Padel Tour 2022.

Leal kamperade ihop med Jose Rico Dasi under hösten, ett projekt som inte blev särskilt lyckat.

Firma Javi Leal/Miguel Semmler nådde kvartsfinal på WPT våren 2021. PadelDirekt träffade en 17-årig Leal i fjol — läs en intervjun med honom här.


24 januari

Spelaren med padelvärldens kanske mest svåruttalande/svårstavade efternamn, Inigo Zaratiegui, meddelar via Instagram vem som blir hans partner på World Padel Tour 2022.

Det blir brasilianaren Lucas Bergamini som kamperar ihop med den spanske, 46-rankade Zaratiegui på WPT. 

”Jag har följt honom sedan junior-VM och redan då stack han verkligen ut, sedan dess har jag velat spela med honom”, skriver 26-årige Zaratiegui på Instagram om den två år yngre Bergamini som är på placeringen bakom honom på världsrankingen, 47:a.


20 januari

Svenskbekantingen Gonzalo Rubio har en ny partner. Efter att ha avslutat samarbetet med Ivan Ramirez blir det nu Jorge Ruiz som kommer stå bredvid spanjoren på banan 2022.

”Det är en ära att få annonsera att jag ska få hänga med den här superstjärnan på och bredvid banan”, skriver Rubio på Instagram.

Rubio, som spelade nästan hela Euro Finans Invitational-touren i fjol, beskrivs många som en av de allra trevligaste inom världspadeln. Spanjoren är en finfin ambassadör för sporten och ett fysiskt praktexemplar som krigar för varje boll.

”Vi har höga förhoppningar om att bygga ett fantastiskt partnerskap med våra två lag”, fortsätter han. 

Både Ruiz och Rubio stod för okej säsonger i fjol. Ruiz nådde som bäst en åttondelsfinal i Masters i Barcelona. Rubio nådde som bäst kvartsfinal i Sardegna Open. Rubio är rankad 40:e i världen, Ruiz är rankad som nummer 50. 

Rubio bytte har nyligen skrivit på för dubbla svenska racket- och klädessponsorer — mer om det nedan.


17 januari

PadelDirekt har tidigare intervjuat Tito Allemandi om varför han skrivit på för svenska doldis-varumärket Silva Padel som ny racket- och klädessponsor.

Nu kliver nästa svenska racketsponsor in och sponsrar inte bara en utan två spanska världsspelare. Ari Canellas, 36:a på världsrankingen och Gonzalo Rubio, 45:a på världsrankingen meddelar att man väljer Vidar of Båstad som sin nya racketsponsor. Vad vi vet så var Pablo Figueroa Vidars största stjärna fram tills nu.

19-åriga Ari Canellas annonserade även sin nya World Padel Tour-partner i helgen: det blir Mari Carmen Villalba, rankad 24 i världen som ska hjälpa unga Canellas lyfta ännu närmare världstoppen under 2022.


14 januari

Cayetano Rocafort skaffar ny klädes-sponsor — samtidigt som han stannar hos RS Padel. Den spanska Sverigeettan meddelar via Instagram att Salming blir hans nya sko- och klädessponsor, och skriver till PadelDirekt att Robin Söderlings RS fortsätter att vara hans racketsponsor även i år.

Salming Padel ser verkligen ut att gå på offensiven 2022. Så sent som i går gick spanska toppspelaren Gonzalo Rubio ut och berättade att det svenska varumärket blir även hans nya sponsor. S

Börje Salming-varumärket sponsrar sedan tidigare bland andra Antonette Andersson.


Daniel Windahl, den enda svensken som är topp 100 på världsrankingen, lämnar sin klubb Team PDL — läs mer om det här.


13 januari

Han dumpades av Miguel Yanguas under förra säsongen men nu har Ivan Ramirez hittat en ny ung, mycket lovande partner på World Padel Tour.

Det blir Alex Arroyo som inleder ett samarbete men den extremt hårt slående Ramirez. Arroyo som chockade padelvärlden när han nådde semifinal på WPT i ett tillfälligt samarbete med Arturo Coello i september 2021.

Särskilt intressant, utöver utvecklingspotentialen hos de båda 21-åringarna, blir att se vem av de båda backhandspelarna som kliver över till högersidan. Spekulationer och rykten tyder på att det lär bli den lille ”Ivanxo” Ramirez som byter position.

Alex Arroyo är 37:a på världsrankingen inför säsongen 2022, Ivan Ramirez är 26:a.


9 januari

Edu Alonso, 21, och Jesus Moya, 21, spelar tillsammans nästa säsong. 
Det bekräftar talangerna, som båda tog stora kliv i fjol, på sina sociala kanaler.

Miguel Yanguas och Arturo Coello är två unga spelare som i fjol tog världshandeln med storm. Bakom dem var det några som gjorde det bra men som kanske inte syntes lika mycket. Två sådana spelare var Eduardo Alonso och Jesus Moya. De två, som redan i fjol spelade två turneringar tillsammans, väljer nu att gå ihop till nästa säsong.

Jesus Moya är rankad 27:a i världen och tog sig som bäst till kvartsfinal förra året. Edu Alonso är rankad 34:a och var också han som bäst i kvartsfinal i fjol.

”Här är min partner för 2022. Jag har nöjet att återigen dela ett bana med den store Jesus Moya. Jag är väldigt spänd och sugen på att börja jobba med detta projekt igen. Jag hoppas att detta år ger oss lika många glädjeämnen som det förra gav oss. Vi är tillbaka”, skriver Edu Alonso på Instagram.


8 januari

Det har stått relativt stilla på World Padel Tours damsida sedan säsongen tog slut för tre veckor sedan, men nu har ett nytt intressant par presenterats: unga Lorena Rufo, rankad 22:a i världen, krokar arm med portugisiskan Sofia Araujo, rankad 25.

Rufo är född 2003 och alltjämt ett av världens största framtidslöften. Araujo är född 1993 och har även hon fortfarande framtiden för sig.

Spanjorskan Lorena Rufo vann en Euro Finans Invitational-tävling aunder hösten i par med Matilda Hamlin.


7 januari

Uri Botello hade en ganska tung säsong i fjol. Den nu 54-rankade spanjoren inleder nu ett WPT-samarbete med en annan som är ute efter revansch efter ett svajigt 2021: Pablo Lijo.

”Låt oss ge allt!”, skriver Botello på Instagram

Den ståtlige Lijo är rankad 29:a i världen och spelade största delen av fjolårssäsongen med legendaren Juan Martin Diaz.

ARKIV: Pablo Lijo förbannad under FIP Stockholm


6 januari

Sverigetvåan Simon Vasquez och Johan Bergeron har bestämt sig för att göra ett nytt försök tillsammans på World Padel Tour. Läs mer om det här.


5 januari

Juan Martin Diaz, 46, tänker inte lägga av. 
Den förre världsettan annonserade i går en ny partner. Han ska spela med ingen mindre än Sanyo Gutierrezs brorson Agustin Gutierrez.

Det är ingen hemlighet att den svenske stjärnan Simon Vasquez under sommaren hade en riktigt högt rankad WPT-stjärna på kroken som blivande partner. Det var i princip klart med Agustin Gutierrez men i sista sekund drog sig den unge argentinaren ur och valde i stället Mati Diaz. Nu väljs han i stället av en annan legendar — nämligen Juan Martin Diaz.

Paret annonserade sitt samarbete i går. ”JMD” som den förre världsettan kallas skriver på Instagram:

”Klart. Tack Agustin Gutierrez för att du gick med på att spela med mig i år. Jag ska försöka göra mitt bästa, Förhoppningsvis blir det ett bra år”, skriver han.

Agustin Gutierrez är rankad som nummer 44 i världen, Juan Martin Diaz som nummer 25. 


4 januari

Lucho Capra dumpades av Maxi Sanchez efter den här säsongen. Nu har argentinaren hittat en ny partner. Capra kommer 2022 att spela med Javi Ruiz. 
Läs mer om det här.

4 januari

Agustin Silingo och Francisco Gil bildar lag på World Padel Tour 2022. Silingo som var på ett par Sverigebesök under 2021 där han vann två raka Euro Finans Invitational-turneringar i par med Simon Vasquez.

— Vi tränar tillsammans med samma tränare. Vi ser på padel på samma sätt och han är en bra spelare, säger Francisco Gil till Padel Alto.

Både Silingo och Gil nådde som bäst kvartsfinal på WPT förra året. Den argentinska veteranen Silingo spelade i fjol med Jon Sanz (som nu ska spela med Miguel Lamperti). Spanjoren Fransisco Gil kamperade ihop med både Sergio Alba och Jesus Moya under 2021.

ARKIV: Se fantastiska bollen i Euro Finans Invitational där Agustin Silingo spelade med Simon Vasquez. 


3 januari 2022

Årets första stora nyhet från World Padel Tours parcirkus innehåller två mycket rutinerade lirare. Maxi Sanchez, 36, och Pablo Lima, 35, meddelar att de kamperar ihop på WPT säsongen 2022.

Sanchez, som var världsetta 2018 tillsammans med Sanyo Gutierrez, lyckades vinna en WPT-titel 2021 (i Valladolid med Lucho Capra).

Lima hade sitt bästa år i karriären för fem år sedan. 2016 vann han och Fernando Belasteguin 14 av 16 (!) deltävlingar på World Padel Tour.

Ett par med stor skicklighet och erfarenhet, men utifrån det senaste årets resultat så kan det bli en utmaning för firma Sanchez/Lima att nå semifinaler i år.


30 december

Mati Diaz bildar nytt par med Aris Patiniotis på World Padel Tour, det meddelar ”The Warrior” via Instagram.

Den 43-årige Diaz faller allt längre ner på världsrankingen men vägrar ge upp WPT-karriären. Den nu 58-rankade spanjoren inleder 2022 ett samarbete med 115-rankade (!) argentinaren Aris Patiniotis. Den låga rankingen beror dock på att han knappt tävlat på WPT senaste året — att han nådde huvudrundan i Alicante i våras tyder på potential.

Diaz/Patiniotis kan bli ett Pre Previa/Previa-par som Daniel Windahl, Simon Vasquez och de andra WPT-satsande svenskarna lär stöta på några gånger nästa år.


29 december

På tisdagen kom nyheten att svenska stjärnorna Simon Vasquez och Daniel Windahl återförenas. Det var Padelfeber först med att rapportera. 

I dag berättar Cayetano Rocafort om framtiden för PadelDirekt — och att han spelar med Daniel Appelgren på SPT-finalen i januari.

Även Baharak Soleymani avslöjar för PadelDirekt vem hon spelar med på SPT-finalen 14 januari: det blir ett nygammalt samarbete med Antonette Andersson.


28 december

Den brasilianska APT Padel Tour-stjärnan Julio Julianoti har offentliggjort sin partner för nästa år: Federico Quiles. 

Julianoti vann tre APT-titlar under 2021, bland annat den i Monaco med Cayetano Rocafort. Därmed lämnar Julianoti landsmannen Stefano Flores.

— Jag är glad att kunna meddela att jag under säsongen 2022 kommer att spela med Federico Quiles. Den här gången kommer vi att vara på samma sida och jobba och slåss om alla bollar, skriver Julianoti på Instagram.

Federico Quiles nådde som bäst semifinal på APT i år, i Kungsbacka Open.


26 december 

Många har nog väntat på vem den populära talangen Miguel Yanguas ska spela med. Nu är det klart — 23-årige Coki Nieto


26 December

Ihärdiga rykten placerar Ale Galan med talangen Arturo Coello nästa år men stjärnan dementerar det och säger till den argentinska sajten Ole att han och Lebron kommer att fortsätta tillsammans. 


22 december

Argentinska veteranen Miguel Lamperti har offentliggjort sin nya World Padel Tour-partner: det blir 21-årige Jon Sanz, 35:a på världsrankingen. Det berättar Lamperti på youtube medan vänsterhänte Sanz skriver det på sin Instagram.

43-årige Lamperti har stått för en överraskande bra WPT-säsong 2021, där han hjälpt både Arturo Coello och Miguel Yanguas ta fina kliv på världsrankingen. Återstår att se om han lyckas återupprepa bedriften med ännu en ung spanjor. Sanz har sedan juli spelat med Agustin Silingo, vilket vi skrev om här i bloggen 17 december.

Läs mer om Lampertis och Yanguas uppbrott här.


21 december 

Tito Allemandi och Coki Nieto som gick hela vägen till semifinal i Malmös WPT kommer inte att spela med varandra nästa säsong. Allemandi kommer i stället att byta tour till APT-touren. Vem Coki kommer spela med är inte klart. 


19 december

Marta Marrero och Lucia Sainz föll i dag i Mastersfinalens final i Madrid. När PadelDirekt intervjuade den extremt rutinerade duon efter andraplatsen berättade de att man bestämt sig för att köra vidare tillsammans över 2022.

— Vi tycker att det har fungerat bra, trots att vi inte tränat tillsammans. Nästa år kommer vi att vara mycket bättre som par än vi varit den här säsongen, säger Marta Marrero.

När vi frågar 37-åriga Lucia Sainz hur det är med träningsmotivationen så kommer svaret blixtsnabbt.

— Jag är mer motiverad än någonsin, säger Sainz.


18 december

Lucho Capra och Maxi Sanchez går skilda vägar. Det avslöjar vår internationella systersajt Padel Alto på lördagen.

— Det var Maxis beslut, säger Lucho Capra till Padel Alto.

Paret bildades tidigt under säsongen 2021 efter ett uppmärksammat uppbrott mellan Sanchez och Tito Allemandi. Capra/Sanchez klart största framgång blev på Valladolid Master där man lyckades ta hem säsongens enda titel.


17 december

Silverräven Miguel Lamperti och stortalangen Miguel Yanguas separerar.

— Vi valde vänskapen innan vi hade ihjäl varandra, säger Lamperti till Libertad Digital. Läs mer om det här.


17 december

Samarbetet mellan Agustin Silingo och Jon Sanz är ett avslutat kapitel. 

Paret som gick ihop i juli går skilda vägar inför nästa säsong.

— Tack för detta stora halvår, skriver 21-årige talangen Sanz på sin Instagram.

38-årige legendaren Agustin Gomez Silingo och Jon Sanz kommer inte spela tillsammans på nästa säsongs World Padel Tour. Efter 15 tävlingar tillsammans där det som bäst blev en kvartsfinal i Mexiko bryter de upp.

— Agustin och jag skiljs åt. Jag har lärt mig mycket av dig under den här tiden och önskar dig lycka till, fortsätter Sanz. 

ARKIV: Pablo Lijo ilsknar till under FIP Gold i Stockholm 

Den här artikeln handlar om: