Carolina Navrro Björk byter landslag från Spanien till Sverige.
Foto: Padel-Television.
Svenska Landslaget

Avslöjar: Navarro Björk byter landslag: ”Jag är tillgänglig om Mari vill”

ANNONS

Padel-legendaren Carolina Navarro Björk vill byta landslag från det spanska till det svenska. 
Det berättar hon exklusivt för PadelDirekt.
— Jag känner mig väldigt bekväm i Sverige, säger 45-åringen till PadelDirekt.

Kanske fick vi en föraning när padelikonen Carolina Navarro Björk valde att spela sitt första SM i helgen? Hon och Emmie Ekdahl blev överraskande utslagna i semfinalen, men efter att Navarro hade kammat hem en tredjeplats i sitt första svenska mästerskap ställde undertecknad frågan: ”Men du, skulle du även vilja spela för det svenska landslaget”. Först skrattade hon bara, tvekade lite, men svarade sedan:

— Ja, om Mari vill att jag spela så gör jag gärna det. Det hade kunnat bli jättefint för mig. Jag tror också att jag, med min erfarenhet, kan hjälpa svensk padel framåt. Och även hjälpa till att få ihop ett bra landslag.

Hon fortsätter:

— Jag känner mig svensk också. Halva min familj bor här och jag har varit här väldigt mycket i år, jag känner mig väldigt bekväm i Sverige.

Inget mer Spanien då helt enkelt?
— Nej, jag har så spelat så mycket för dem. Det är dags för andra spelare nu.

Foto: Filip Isacsson. 

Var intresserad redan 2019

Hon berättar att dåvarande förbundskapten Andréas Johansson redan 2019 hörde av sig och att hon även då var sugen på att spela för Sverige. Men reglerna säger att det måste gå tre år innan du representerar ett nytt landslag. Den tiden har nu förflutit och nästa år kan hon representera Sverige. 2022 spelas ett nytt VM (årets världsmästerskap var framflyttat från 2020). Dock finns ingen info om det i dagsläget — spelort och datum är därmed oklart.

Hur gick det då i Navarros första Svenska Mästerskap? Efter att Antonette Andersson och Billie Gajic gjort en jättematch åkte Navarro och Emmie Ekdahl ut i semifinal. Senare vann de bronsmatchen mot Ida Jarlskog och Sandra Örtevall.  

— Det har varit jättebra, nu är jag trött det har varit mycket matcher men det blev en bra tävling. Anto och Billie spelade verkligen jättebra i semifinalen. Och det har verkligen känts bra att vara här och alla har varit schyssta. Tack också till Emmie som hörde av sig, den här tävlingen är jättespeciell för mig, jag sa ja direkt och jag tror nog jag kommer ställa upp även nästa år.

Förbundskaptenen ovetande om Navarro

När den svenska förbundskaptenen Mari Andersson får höra om Navarros besked spricker hon upp i ett leende.

— Det var inte direkt tråkiga nyheter. Det låter ju fantastiskt, jättekul att hon är öppen för det. Bara en sån grej som att få ha henne runtomkring sig, både för mig och för alla yngre spelare, det är liksom en legend vi snackar om och vi kan nog få mycket hjälp även där.

Det är ingen dörr du stänger? 
— Nej, absolut inte, ler Andersson. Jag kommer definitivt att ha en dialog med henne. Jag har inte hunnit prata med henne nu efter tävlingen men när man pratar med henne märker man ju att hon verkligen brinner för svensk padel och tycker det är så kul att vara här. 

TV: SM-drottningen Antonette med urläcker stoppboll

Den här artikeln handlar om: