Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Tapia/Sanyo tar sin första WPT-titel för året

ANNONS

En timme, och sen var det över.
Agustin Tapia och Sanyo Gutierrez rivstartade och släppte aldrig på gasen när man vann finalen av WPT Reus Open med 6–2, 6–2.

— Det var längesen jag såg Tapia och Sanyo spela så här. Grattis till dem, det såg man inte komma i torsdags, säger Viaplays expertkommentator Baharak Soleymani.

Argentinarna Agustin Tapia och Sanyo Gutierrez var helt enkelt överlägsna när världsettorna Juan Lebron och Ale Galan stod för en blek insats i Reus. Det såg redan tidigt i matchen uppgivet ut. Om det var hungern, fokuset eller om det helt enkelt var en dålig dag på jobbet är svårt att sia om. Men särskilt kul i buren hade i vilket fall varken Galan eller Lebron på söndagen.

— Inte en enda gång går de fram till varandra. Galan försökte ett par gånger men Lebron vände bort. Jag vet inte vad jag ska säga om det paret, vi får se vad som händer där. Lebron har lite bättre kroppsspråk i dag (än i tidigare matcher) men som det ser ut på bänken… så får det inte se ut, säger Soleymani om Lebron/Galan som slogs ut redan i åttondelsfinal i Miami Open för ett par veckor sedan.

Gång på gång misslyckades Galan och Lebron med sina försök till kicksmashar. När superstjärnorna försökte spela med tyngd i offensiven slutade det ofta med att de förlorade poängen — de argentinska motståndarna var alldeles för bra på att läsa spelet och vinna poäng efter studsar från eget bakglas.

Firma Agustin Tapia/Sanyo Gutierrez har fått en fin start på World Padel Tour-säsongen med semifinal i Miami och nu alltså en skön tidig titel på WPT-året 2022.


Arkiv från Reus Open: Se sagolika bollen i semin

Den här artikeln handlar om: