Adrian Allemandi och Deivid Lopes da Silva.
Foto: Silva Padel
Padelutrustning

Därför väljer Tito Allemandi svenska doldis-sponsorn Silva Padel: ”Det är enkelt”

ANNONS

Adrian ”Tito” Allemandi lämnar Black Crown efter tio år — för svenska Silva Padel.
Varför?
— Jag älskar kläderna och racket. Och jag blir partner i företaget, säger Allemandi till PadelDirekt.

Silva Padel släppte både sin första klädkollektion och sin första racketmodell under 2021. Att man redan nu lyckas knyta till sig Tito Allemandi, rankad 24:a i världen, är förstås häpnadsväckande.

— Det är enkelt, jag hade Black Crown i tio år men jag behövde ny motivation. Jag byter även tour och jag bor i en ny stad närmaste tiden, säger Adrian Allemandi i en intervju med PadelDirekt.

Men varför just Silva Padel?
— Jag hade många erbjudanden från olika varumärken, och fick bättre erbjudanden än från Silva vad gäller pengar. Men jag har lärt känna Deivid (Lopes da Silva) och jag gillar hans uppriktighet. Det här projektet känns viktigt och långsiktigt, och så har vi även blivit partners.

Grundaren Deivid Lopes da Silva berättar att förhandlingarna landade i att han och Allemandi blir affärspartners inom några år. 41-årige ”Tito” ska hjälpa Silva Padel ut i världen medan han spelar APT Padel Tour, en roll som sedan kommer att utvecklas efter den aktiva spelarkarriären.

— Det var långa förhandlingar, precis som han säger själv så får han inte mest betalt av oss, han hade bättre erbjudanden finansiellt. Jag sa att ”jag vet att du inte är billig men jag har ett annat förslag, för mig är du inte bara en spelare du är en kunskapsbank”. Jag förklarade att jag vill sprida detta tillsammans även efter hans karriär, säger Deivid Lopes da Silva.

”Något som inte finns i padeln”

Argentinaren Adrian ”Tito” Allemandi — som bland annat har två VM-guld på meritlistan — är riktigt nöjd över rollen han får.

— Kläderna är otroliga, de är perfekta. Jag älskar dem verkligen, det är något som inte finns i padeln. Det känns jättebra att jag får vara med och ta beslut i produktutvecklingen av Silvas produkter.

Som Deivid är inne på så kan Allemandis erfarenhet bli avgörande för ett så pass färskt padelvarumärke som Silva. Deivid gav sig in i padeln för bara ett par år sedan.

— Det är ett avtal som efter en tid gör så att Tito blir en del av Silva. Jag vill inte bara ha honom som spelare. Jag sa till Tito att du har 20 år i branschen och jag vill verkligen att du hjälper till att utveckla Silva under många år. Det är på lång sikt. Man frågar inte en fattig person hur man blir miljonär, som jag brukar säga, säger Silva.


 



 

Den här artikeln handlar om: