Cayetano Rocafort/Simon Vasquez.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Rocafort om uppbrottet med Vasquez — avslöjar nästa SPT-partner

ANNONS

Den så dominanta SPT-duon Simon Vasquez/Cayetano Rocafort splittras.
Även om den spanska Sverigeettan ”Caye” står utan partner för tillfället så är han inte besviken.
— Vi behöver båda ny motivation, säger Rocafort till PadelDirekt.

Vem Marbellasonen Cayetano Rocafort nu kommer att spela med på Swedish Padel Tour och APT Padel Tour säsongen 2022 är oklart för tillfället. Men när PadelDirekt når Caye via telefon så låter han uppriktigt tillfreds med situationen, efter gårdagens besked om att Simon Vasquez inleder ett samarbete med Daniel Windahl.

— Det var bådas beslut. Jag och Simon har spelat i många år, vi behöver ny motivation och nya mål, säger Cayetano Rocafort.

Så det är inga hard feelings?
— Nej nej, vi är fortfarande vänner. Vi tränade tillsammans för ett par timmar sedan och vi kanske spelar tillsammans igen framöver, vi får se.

Firma Rocafort/Vasquez har vunnit totalt elva titlar på bara två Swedish Padel Tour-säsonger. Inför SPT-finalen i januari har Rocafort fyra raka SPT-titlar, och ska nu försöka försvara den med en ny partner: Daniel Appelgren. Hur det sedan blir säsongen 2022 har han inte bråttom alls att bestämma.

— Både angående SPT och APT så har jag ett par spelare som jag pratar med. Men jag kommer ta min tid innan beslut tas, jag behöver tänka igenom det.

Du kommer att satsa på APT nästa år också?
— Yes, APT, SPT och Euro Finans. APT kommer att bli min världstour, jag har några bra spelare jag pratar med. Jag är riktigt taggad och kommer vara väl förberedd.

Kör försäsong i Skåne

Förberedelser, ja. Den spanska 27-åringen berättar även om sitt nya träningsupplägg. En ny strategi som hänger ihop med hur hans privatliv ser ut numera, med en flickvän i Skåne.

— Jag är i Helsingborg just nu, min flickvän bor här, säger Rocafort och fortsätter:

— Hälften av min försäsong kommer att vara i Helsingborg, hälften i Stockholm på Court1. Det blir två veckor här, sen två veckor där.

Blir det med Andréas Johansson i Helsingborg?
— Lite med Andréas, förmodligen två-tre gånger i veckan. Men mest med Juan Martinez.

Med andra ord så kommer ”Caye” och Simon Vasquez fortsatt ha mycket med varandra att göra: de har samma agent, numera samma sponsor (RS Padel) och nu kommer alltså Rocafort att spendera stora delar av vintern i Vasquezs hemstad Helsingborg.

Tror på finaler mot Vasquez

Men innan försäsongen drar i gång den andra veckan i januari så passar Sverigeettan Cayetano Rocafort på att vila.

— Jag har inte tränat alls sedan SM. När vi väl drar i gång så kommer det att bli intensivt med 4-5 timmar om dagen måndag till fredag. Så nu kopplar jag av med familjen.

Du kommer förmodligen att ställas mot Vasquez och Daniel Windahl i SPT-finaler nästa år. Hur ser du på det, hur tuffa blir dem att slå?
— Det blir tufft, självklart. Vi kommer att spela många bra finaler, det tror jag.

Rocafort är mäkta stolt över sitt 2021.

— Säsongen var helt otrolig, tycker jag. Vi vann många SPT:er, vi blev svenska mästare och jag blev Sverigeetta. Jag är stolt över mitt år.

Till sist: du vill gärna bli svensk medborgare, något nytt på den fronten?
— I am on it. Eller snarare, det ligger hos min manager (Nina Wennerström, Wesport) så hon är på det. Men inget nytt direkt.


ARKIV: Se läckra bollen från SPT 7

Du kanske även vill läsa:
Vasquez: Inte kommit fram till en lösning — fel av Caye att prata
Vasquez: Inte kommit fram till en lösning — fel av Caye att prata
Den här artikeln handlar om: