Swedish Padel Tour

Debutanterna obesegrade i Vilshärad — möt Södertälje-doldisarna

ANNONS

De stod på noll SPT-poäng. 
Hade faktiskt aldrig deltagit i en riktigt padeltävling.
Efter tre raka segrar på SPT Challenger gör Petra Özmen och Caroline Kållberg entré på svensk padels stora scen på onsdagen: A-klass.

Se intervjun med Södertälje-duon i spelaren ovan. Ursäkta bildkvaliteten — smartare utnyttjande av solljuset utlovas framöver.
 

VILSHÄRAD

På onsdagen kan Petra Özmen och Caroline Kållberg Kållberg ställas mot svensk dampadels stora dominanter 2021: Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson. SPT Challenger-finalen spelas just nu och avgör om det blir Södertäljeparet eller det klart mer meriterade paret Smilla Lindeskog/Eveline Hennigor som ställs mot stjärnorna.

De fyra finalparen — på dam- herrsidan — är klara för att spela åttondelsfinal på onsdagen. På herrsidan av SPT Challenger möts Alex Regner/Mathias Claesson och Pär Arlbrandt/Martin Axén.

UPPDATERING 19:36:
Özmen/Kållberg vänder 0–1 till seger 2–1 i Challenger-finalen och väljer att möta Carin Andersson och Carin Anderholm i den ”riktiga” SPT-debuten i morgon.

— Vi spelat katastrofalt i första set i flera matcher, men så skönt att vi lyckades vända detta. Vi har behövt känna på våra motståndare en stund, säger Caroline Kållberg till PadelDirekt.

Är ni ett strategiskt par, som är bra på att hitta motsåndarnas svagheter?
— Ja, det var lite marginal i den här matchen. Det var två meter mer mot backhandshörnet som vi kände 'där ska vi köra'.

—Vi bestämde oss för att inte missa någonting, att vi ska var en vägg, fyller Petra Özmen i.

Och nu slipper ni Soleymani/Arvidsson.
— Ja... men så vill vi inte se det. Vi ser det som att vi kan vinna och får möta dem längre fram, säger Kallberg.

I finalen?
— Ja, precis! svarar Özmen och skrattar.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: