Ale Galan och Alba Galan.
Foto: Arko Sports
World Padel Tour

Alba Galan avslutar padelkarriären: ”Ångest i många år”

ANNONS

Alba Galan, 33:a på världsrankingen, lägger racket på hyllan.
— Jag har lidit av ångest i många år, skriver hon på Instagram.

Den spanska 29-åringen Alba Galan — storasyster till världsettan Ale Galan — avslutar sin padelkarriär. Det meddelar hon själv via Instagram — här är en översättning:

”I dag ska jag ge er en nyhet som jag har tänkt på länge och väl... det har varit svårt för mig att publicera, skriva och överföra den till er. Jag ska göra det på bästa möjliga sätt. Ni vet att jag gillar att vara ärlig genom mina sociala nätverk och här kommer jag att skriva hur det ligger till.

Jag har lidit av ångest i många år och med många jävla tankar angående tävling och en ryggskada och nu är det dags att göra något som verkligen gör mig väldigt, väldigt glad och jag ska berätta om det. Det är mitt sista tävlingsår, eftersom min dröm i denna ljuva övergång, är att fortsätta min idrottsbana som tränare. Detta med några WPT-spelare som jag kommer att ha 2023 och som motiverar mig oändligt”, skriver hon.

Alba Galan har haft ett tungt år på World Padel Tour där hon bara spelat en kvartsfinal, på Valladolid Master i maj. Senast hon nådde semifinal var för två år sedan.

Den här artikeln handlar om: