Simon Vasquez och Johan Bergeron en match från huvudrunan i WPT-premiären.
Foto: Martin Nilsson
World Padel Tour

Vasquez efter segern över legendaren: ”Inte spelat bättre i hela mitt liv”

ANNONS

Simon Vasquez gör just nu sin livs tävling tillsammans med Johan Bergeron. 
Seger på seger och under morgonen den femte i ordningen. 
En vinst som kom mot en av sportens legendarer — Mati Diaz, rankad som nummer 59 i världen som kamperade ihop med Aris Patiniotis.

MADRID

Slutresultatet skrevs till 6-4, 1-6, 6-1.

— Det här är helt overkligt. Jag kan inte fatta det, säger Simon Vasquez ett par minuter efter matchen i en kommentar till PadelDirekt.

Efter ett andra set där Diaz/Patiniotis vann ganska överlägset skulle allt avgöras i ett sista avgörande och då var momentum hos Diaz/Patiniotis. 

Tungt, tungt. Men inte lika ojämnt som resultat vittnar om. Lär blir rysare i tredje”, skrev reporter Filip Björne i vår liverapportering. 

— De ändrade taktik och spelade oerhört bra i andra set. Jag vet inte hur vi lyckades breaka och få en så bra start i tredje, säger Vasquez och syftar på breaket som gav 2-0 och drömstart i tredje set. 

— Det bara flöt på och jag kände att jag nästan spelade felfritt i tredje. Säkert aldrig spelat bättre i mitt liv. Jag vet inte vad som händer, det är helt galet. Allt verkar gå vägen. 

Fransmannen Johan Bergeron efter segern: 

— Det är helt galet. Jag är oerhört glad. Vi gör en fantastiskt turnering, säger Bergeron med hjälp av Vasquezs översättning

Vasquez lyrisk: ”Kan inte beskriva det med ord”

Efter att ha förlorat andra set med 1-6 och även ha förlorat coach Andréas Johansson från bänken (gick för att coacha Windahl/Pereyra) så handlade snackat inom laget mest om att få i gång fötterna och kriga hela vägen.

— Mer fötter, nu ger vi allt sa jag till Johan. De spelade oerhört bra med dropparna och lobbarna så nu måste vi vara överallt, toucha bollen och inte ge dem övertag vid nätet. 

Ni hade ändå fyra matcher i kroppen. Kände ni er fortfarande fysiskt starka?
— Ja, jag har jobbat oerhört mycket med min fys och förbättrat den med hästlängder och man märker nu att det är stor skillnad.

Tävlingen är den överlägset bästa som Vasquez/Bergeron gjort. Tidigare har de som bäst nått Previas första omgång. 

— Jag kan inte beskriva det med ord men det är en match kvar, avslutar Vasquez. 

I Previa-finalen, som alltså är den sista innan huvudturnering som spelas i Miami, ställs de mot Bergerons franska landsman Benjamin Tison, rankad 74 tillsammans med Teodoro Zapata från Spanien, rankad 67.


ARKIV: Se Simon Vasquez urläckra slag i sidovägg från SPT Masters. 

Den här artikeln handlar om: