WPT Vigo
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Jättetalangernas jättekross på WPT — tappade bara ett game (!)

ANNONS

Carmen Goenagas och Bea Calderas superform på World Padel Tour håller i sig. 
I Reus slog de ut Mapi Alayeto och Majo Alayeto. 
I första omgången i Vigo krossade de Sandra Bellver och Carolina Orsi med 6-0, 6-1.

En ny turnering har dragit i gång på WPT. Den tredje i ordningen spelas i Vigo i nordvästra Spanien och de första matcherna av sextondelsfinalerna har spelats. 

Carmen Goenaga, 18, och Bea Caldera, 20, tog sig oväntat till kvartsfinal i Reus för två veckor sedan, där de på vägen slog ut tvillingarna Mapi Alayeto och Majo Alayeto. I Vigo har de börjat minst lika imponerande.

Talangerna inledde med att på en knapp timme besegra 33-rankade Sandra Bellver och 53-rankade Carolina Orsi med de solklara siffrorna 6-0, 6-1 — ett resultat man inte ser så ofta på hög nivå. Det gick att följa matchen via WPT:s livescore och det var en del Golden Points matchen igenom så kanske var siffrorna något i överkant men det är ändå onekligen ett styrkebesked.

I Reus åkte Goenaga/Caldera ut mot världstvåorna Paula Josemaria/Ari Sanchez i kvartsfinal. Efter en tuff lottning ställs de nu återigen mot Josemaria/Sanchez, den här gången i åttondelsfinal, och får chans till revansch. 


Den här artikeln handlar om: