WPT Reus
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Jättetalangerna slår ut tvillingarna Alayeto: ”Kan knappt fatta det”

ANNONS

Carmen Goenaga, 18 och Bea Caldera, 20, har stått för sitt livs insats. 
I en tuff tresetare lyckades de besegrade de före detta världettorna Mapi Alayeto och Majo Alayeto med 6-3, 2-6, 6-3 och är klara för åttondelsfinal. 

— Jag knappt fatta det här, säger 18-åriga Carmen Goenaga i WPT:s sändning.

Dam-klassen gick i princip som väntat under Miami Open utan större sensationer. Men redan i den första omgången av den andra, Reus Open, har damerna bjudit på två större skrällar. Först slogs Aranza Osoro/Victoria Iglesias ut och alldeles nyligen gick en av finalfavoriterna, tvillingarna Alayeto, samma öde till mötes. Det unga paret Carmen Goenaga och Bea Caldera blev för tuffa i en tajt tresetare.

18-åriga Goenaga som är en av världens största padel-talanger avslutade matchen med en läcker backhandcross förbi en chanslös Majo Alayeto. 

— Vi har jobbat så hårt under försäsongen och det jobbet har lönat sig, fortsätter Goenaga.

Och det var just backhandspelaren Majo Alayeto som stod för de största misstagen. Hon slog flera viboras i glas och lyckades inte bemästra Goenaga i crossen.  

När tvillingarna hade kvitterat till 1-1 i set trodde nog många att det rutinerade paret, 15 och 16 på världsrankingen och tidigare världsettor, skulle ta hem matchen. Men ungdomarna ville annorlunda och visade få om inga nerver alls. 

— Vi gav aldrig upp och höll oss till vår plan. Nu har vi bevisat hur bra vi kan spela, säger Bea Caldera. 

I åttondelsfinalen ställs de mot vinnarna i matchen mellan Lucia Martinez/Julieta Bidahorria och Sofia Saiz/Marina Martinez. Den matchen spelas i morgon. 


Läs mer: PadelDirekts stora juniorranking


Video: Carmen Goenaga briljerar. 

Den här artikeln handlar om: