World Padel Tour

Förra årets succépar utslaget redan i sextondelsfinal

ANNONS

I en tresets rysare slogs förra årets succépar Victoria Iglesias och Aranzazu Osoro ut av 52-rankade Nuria Rodriguez/Marta Talavan, rankad 21. 
Med break fram och tillbaka i en match strax över 2,5 timmar, skrevs siffrorna till 7-5, 4-6, 6-4. 

Iglesias/Osoro som klättrade upp på en 12, respektive 14-placering på rankingen förra säsongen, tog en challenger-titel och en andraplats samt nådde sju semifinaler i huvudtävlingarna, har nu slagits ut redan i sextondelen i Reus.

För andra turneringen i rad går Nuria Rodriguez med partner Marta Talavan till åttondelsfinal i en WPT och ställs där mot på pappret högst överkomliga Jessica Castello/Alix Collombon. Detta efter att ha slagit ut Iglesias/Osoro i en riktig rysare.

Iglesias/Osoro hade svårt att hålla sin serve och matchen var full av långa bataljer där Iglesias till sist slog matchbollen rakt i nät. Matchen, som var full av slarv från Osoro/Iglesias, varade i strax över 2,5 timmar. 

 — En riktigt tuff match, tajt och jobbig. Vi hade flera chanser att få in ytterligare vinnare men jobbade hårt. Vi visste att vi kunde klara av detta och lyckades, säger Marta Talavan i WPT:s sändning efter matchen. 

Nuria Rodriguez ger stor beröm till partnern Marta Talavan efter segern:

— Jag är glad att spela med Marta. Vilken möjlighet tänkte jag när jag fick frågan från henne. Vi kompletterar varandra bra och kommer bra överens på och utanför banan. Jag är riktigt glad för denna segern, säger Rodriguez efter matchen. 

Lyckliga vinnare, Nuria Rodriguez och Marta Talavan. Foto: World Padel Tour. Annons: 

Den här artikeln handlar om: