Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Yanguas/Lamperti separerar: ”Valde vänskapen innan vi hade ihjäl varandra”

ANNONS

Det så populära WPT-paret Miguel Lamperti och Miguel Yanguas har beslutat sig för att separera. 
Det meddelar legendaren Lamperti i en intervju med spanska tidningen Libertad Digital.

— Jag kan bekräfta det men jag kan fortfarande inte säga vem det blir nästa säsong. Jag har ett häftigt temperament, det har han också, så vi valde vänskapen innan vi hade ihjäl varandra, säger Lamperti till Libertad Digital.

Beskedet togs efter att Lamperti och Yanguas hade gjort sin resultatmässigt bästa turnering tillsammans — semifinalen i World Padel Tour Mexiko Open.

— Jag kommer att gå ut med vem jag ska spela efter Masters, fortsätter han. 

Avslutar karriären om två år

Han menar att beslutet inte var enkelt att ta.

— I slutändan fanns det tvivel från hans sida och då sa jag till honom att det är bäst att vi bryter. Om det inte finns hundra procents säkerhet kan vi inte vara hundra procent tillsammans. Du behöver vara dig själv och för detta behöver du hitta en annan spelare, kanske yngre, åtminstone någon som låter dig vara dig själv. Det är inga problem. 

— Jag har en nära relation till honom, han behandlar mig som en pappa, min fru behandlar honom som en son, men med mitt temperament kunde jag inte ge honom saker som han behövde. 

I intervjun berättar han också att han satt ett slutdatum på sin karriär. Han kommer att spela två år till sedan är det slut.

— Två år till, jag spelar två år till och sedan det är över. Jag vill sluta på ett bra sätt och inte känna att jag inte har chansen att vinna titlar, avslutar Lamperti. 

Ingen spelare har bekräftat någon ny partner. 

Läs mer om padelvärldens Silly Season i PadelDirekts nystartade Sillyblogg.

Den här artikeln handlar om: