Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Succéduon återförenas efter Vasquez krav — tillbaka med gamla partnern: ”Skitkul”

ANNONS

Simon Vasquez och fransmannen Johan Bergeron gör comeback som par på World Padel Tour.
Paret stod för flera fina prestationer tillsammans förra året och återförenas nu inför säsongen 2022.

— Ett av mina krav för att vi skulle lira var att vi ska hinna träna minst två veckor inför första WPT-tävlingen så att vi gör en liten försäsong, säger Simon Vasquez i podcasten Padel med Proffset och jag. Han fortsätter:

— Det ska bli skitkul. Vi ska köra de fem första tävlingarna tillsammans och sedan utvärdera. 

Simon Vasquez har cementerat sina två partners inför nästa säsongs tävlingar i Sverige och internationellt. I Sverige blir det spel med Daniel Windahl och i dag berättar han att han kommer återförenas med sin fjolårspartner Johan Bergeron från Frankrike.

— Jag fick förfrågan av en gammal partner som hörde av sig och frågade om jag ville börja lira. Det är min goda franska vän Johan Bergeron och det känns väldigt bra, säger han i podcasten.

Att paret bröt med varandra förra året efter flera fina tävlingar tillsammans var en kombination av att Vasquez fick ett erbjudande om att spela med den högt rankade WPT-spelaren Agustin Gutierrez (en deal som sedan föll i sista sekund), samt att Bergeron inte kunde satsa fullt ut på World Padel Tour.

Kör de fem första tävlingarna tillsammans

Men Bergeron vrider nu upp sin satsning, berättar Vasquez. 

— För mig var det viktigt att känna att han också satsar och nu kommer han befinna sig i Barcelona två veckor i månaden. Vi bägge kommer att befinna oss där. Ett av mina krav för att vi skulle lira var att vi ska hinna träna minst två veckor inför första WPT-tävlingen så att vi gör en liten försäsong tillsammans, att vi ska ha tränare med oss på varje tävling, och att vi ska träna mellan tävlingarna. 

Den första tävlingen tillsammans för duon blir Miamis WPT-kval som spelas i Valencia-förorten Alfafar (datum oklart).

— Förhoppningsvis går vi in och skräller, packar våra väskor, och drar till Miami.

Vasquez SPT-partner Daniel Windahl — den enda svensken som är topp 100 i världen när WPT-säsongen inleds i år — fortsätter att spela med argentinaren Martin Andornino på World Padel Tour.


ARKIV: Se otroliga bollen från APT-kvartsfinalen i Hede. 

Den här artikeln handlar om: