Miguel Oliveira.
Foto: APT Padel Tour
Internationell padel

WPT stämde portugis för att han bytte tour — nu har domen fallit

ANNONS

Miguel Oliveira var en av flera spelare som tog klivet över till APT, trots kontrakt med World Padel Tour. 
Då drog WPT honom till rätta — nu står det klart att portugisen Miguel Oliveira vinner rättsprocessen.

Miguel Oliveira var en av spelarna som bytte till APT Padel Tour för säsongen 2021, trots att han var under kontrakt med World Padel Tour. WPT stämde i sin tur portugisen. 

Förra veckan kom beslutet: World Padel Tour förlorar målet mot Oliveira och spelaren behöver inte betala de pengar som Setpoint Events (WPT:s ägare) kräver. 

Precis som många andra spelare i världseliten hade Miguel Oliveira kontrakt med World Padel Tour till slutet av 2023, men Oliveira valde att avbryta kontraktet tidigt, vilket resulterade i en stämningsansökan från WPT.

Padel Alto träffade Miguel Oliveira under den pågående rättsprocessen i mars. Då berättade han varför han valde att lämna WPT och hur han såg på övergången. 

— Mitt beslut baserades på några problem jag fick med World Padel Tour 2019. I slutet av 2020 fortsatte problemen och jag mådde inte bra, jag spelade på en tour där spelarna inte vann prispengar. Vi måste kämpa för att vinna våra rättigheter och spelarna måste vara fria att kunna välja vilken tour de ska spela på, sade Miguel Oliveira till Padel Alto. 

Prispengar som inte betalades ut 

Kontraktet säger att spelaren är skyldig World Padel Tour alla prispengar han har fått i karriären multiplicerat med två. Setpoints Events krävde 246 029 kronor från spelaren, plus ränta.

Miguel Oliveira, å sin sida, krävde 32 108 kronor från World Padel Tour och hävdade att World Padel Tour inte hade gett honom prispengar. Enligt spelaren skulle pengarna betalas ut i början av 2021 men betalades inte ut när World Padel Tour insåg att Oliveira skulle byta till APT Padel Tour. 

Trots mycket oro och huvudbry har beslutet aldrig varit något som Oliveira ångrat. 

— Det var jobbigt i början, men efterhand kom jag mer och mer in i det, det slutade med att vara det bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Under 2021 tjänade jag mer prispengar än jag gjort i hela mitt liv, men domen är något som ligger och gnager på mig och det är jobbigt att ha i bakhuvudet, jag är en padelspelare som bara vill spela padel, sade han i intervjun med Padel Alto.

Den här artikeln handlar om: