Alla vinnare Padelgalan 2021.
Foto: PadelDirekt.
Padelgalan

Padelgalan 2021: Här är vinnarna i alla tio kategorier

ANNONS

Vinnare har utsetts, talen har hållits och konfettin har lagt sig — padel-Sverige har hyllat och hyllats. 
Här är alla vinnare på Padelgalan 2021, som arrangerades av PadelDirekt i samarbete med Matchi.

2021 års upplaga av Padelgalan som sändes live här på padeldirekt.se programleddes av Emelie Wiklander och Patrick Ekwall. Skratt ekade, tårar fälldes och vinnare korades — nu har de som förtjänar att uppmärksammas prisats av både en jury och svenska folket. 


Snabbfakta
Vad? Padelgalan 2021
När? Hölls 20.00 den 27:e januari 
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a rekommendationer)
Stream? Visades på Padeldirekt.se


TACK till alla samarbetspartners och TACK till Padel-Television för att vi fick använda era klipp för att kunna utse Årets Boll. 

Se hela Padelgalan i efterhand här.

Padelgalan 2021 — alla pristagare 

Årets Spelare Dam: Amanda Girdo

”Året började lite skakigt men avslutades på topp. Jag har fått känna på World Padel Tour och Spanien… det känns verkligen fantastiskt”, säger Girdo.

Priset presenteras av Cupra — se vilka som var nominerade här.


Årets spelare Herr: Daniel Windahl

”Det känns givetvis fantastiskt. Jag har jättemånga att tacka, min blivande fru Emma, min familj som stöttat mig i vått och torrt. Och så får man inte glömma Andréas, du är en jäkla stöttepelare för mig som är där dag in och dag ut”, säger Windahl när han just klivit upp på scen och mottagit priset.

Priset presenteras av Cupra — se vilka som var nominerade här.


Årets Par Dam: Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson

”Jättekul att stå här, är lite skakig faktiskt. Jag är otroligt stolt över mig själv och Sofia, vi gjorde det tillsammans och vi gjorde det jäkligt bra. Vi var nog inte så roliga att möta”, säger ”Barre” när hon tilldelas priset på scenen.

Priset presenteras av Padel Mentor — se vilka som var nominerade här.


Årets Par Herr: Cayetano Rocafort/Simon Vasquez

Ingen av spelarna intervjuades under galan.

Priset presenteras av Padel Mentor — se vilka som var nominerade här.


Årets Junior Dam: Tea Hylander

”Det har varit ett fantastiskt år, och ett stort år för svenska junior också med mycket utveckling. Jag har vågat mer, jag har fått spela Euro Finans Invitational där jag även lärt mig lite spanskt spel”, säger Hylander via länk när hon mottagit priset.

Priset presenteras av Bullpadel — se vilka som var nominerade här.


Årets Junior Herr: Isaac Wiman

”Det har varit en jättebra säsong för mig och även min partner Willy (Släryd) som jag spelat mycket med den här säsongen. Det har gått i princip som vi velat”, säger Wiman när han prisats under Padelgalan.

Priset presenteras av Bullpadel — se vilka som var nominerade här.


Årets Veteran Dam: Antonette Andersson 

”Det känns roligt. Det känns som att jag håller nivån fortfarande, kul att få vara med bland både eliten och veteranerna. Hade jag inte känt att jag fortfarande blir bättre så hade jag lagt av”, säger ”Anto” i livesändningen.

Presenteras av Kordie by Kordie — se vilka som var nominerade här.


Årets Veteran Herr: Mikael Gavelin

”Det har varit ett fantastiskt år. Padeln har utvecklats, mitt fotarbete har blivit än bättre, mina bandejas har utvecklats”, säger Gavelin på Padelgalans scen.

Presenteras av Kordie by Kordie — se vilka som var nominerade.


Årets Ledare: Andréas Johansson

”Jag har gåshud. Tusen tack, vilken kille som delar ut priset också. Det känns fantastiskt bra, Men framförallt: 2022, då smäller det”, säger Johansson när hon mottager priset från Daniel Windahl under ett förinspelat reportage.

Priset presenteras Wilson — se vilka som var nominerade.


Årets Förening: Näset Padel Club (Falsterbo)

Motivering:
Falsterboföreningen är en av Sveriges äldsta padelföreningar och håller till på en anläggning som firade tioårsjubileum under 2021. Stort grattis säger vi till det, och vi gratulerar även till de otroligt fina kommentarerna om föreningen som vi fått ta del av inför Padelgalan.
Här är ett urval: ”En förening som står för så mycket mer än bara padel - gemenskap, trivsel och många roliga aktiviteter både på och utanför banan.”

”Har sedan början satsat på att skapa en familjär känsla på och runt banan.”

”Näset Padel Club är en inkluderande, familjär padelklubb med hjärtat på rätta stället, med fokus på barn, unga och helt enkelt padel för alla!”

Presenteras av Corem


Årets Ambassadör: Studio Padel 

”Vi har hittat på den ena tokiga idén efter den andra, det har varit ett sjukt år. Vi är ju bara padelentusiaster och så har vi hamnat mitt i den här cirkusen. Det har varit helt fantastiskt”, säger Niklas Edin som tillsammans med kollegan Fredrik Nordin tog emot priset på Padelgalans scen.

Presenteras av Padelappen — se vilka som var nominerade här. 


Årets Boll: Carolina Navarro Björk och Emmie Ekdahl

”Det var många bollar över nät och mycket spring. Man hinner inte tänka så mycket men det gäller att försöka förutse vad som ska hända och ha rätt position”, säger Emmie Ekdahl via länk när hon Navarro Björk vunnit.

Presenteras av RS Padel — se vilka som var nominerade här. 


Årets Hederspris: Johan Håkansson 

Motivering:
Blev den första svenska padeljournalisten när han startade upp Padelfeber.se för fyra år sedan, en sajt som han sedan dess drivit på egen hand. Norrlänningen som lever och andas padel skrev dessutom padelhistoria under 2021 då han gjorde författardebut med boken ”Padel: historiken, spelet, profilerna”. Utöver sin professionella roll som journalist så har Johan Håkansson nått framgångar även på banan med bland annat två guld på veteran-SM på meritlistan.

”Padel-Sverige, ni sitter där och jag är en del av er. Jag satt vid ett bord här och alla kände hur alla är såna självklara vinnare, och jag har varit med på allas resa

Presenteras av PadelDirekt

Foto: Patric Persson. 


Årets Anläggning: Golden Padel, Stockholm

”Jag tror att vi är väldigt familjära. Det är jag och min sambo Åsa, hennes syrra och hennes snubbe. Vi är nog inte den mest exklusiva hallen men vi är fruktansvärt familjära”, säger Goldens Padels medgrundare Charlie Skoglund.

Presenteras av Matchi — se vilka som var nominerade här. 


Nyfiken på hur nomineringsfaserna har gått till? Läs mer här.

Den här artikeln handlar om: