Padelgalan

Padelgalan 2021: Datum, juryn och alla kategorier

ANNONS

27 januari är det dags för den andra upplagan av Padelgalan. 
Galan där spelare, ledare, föreningar, ambassadörer och anläggningar prisas för sina insatser inom padeln kommer att streamas gratis här på PadelDirekt.se.

Padel är i dag Sveriges i särklass starkast växande sport, för killar och tjejer i alla åldrar. Den berör hundratusentals människor. Det är givet att sporten ska ha en egen gala och det är en stor ära att få leda den, säger juryordförande och programledare Patrick Ekwall.

Padelgalan 2021 arrangeras av PadelDirekt i samarbete med huvudsponsorn Matchi och går av stapeln på Filadelfia Convention Center i Stockholm 27/1 2022 klockan 20.00. Förra årets Padelgala, den historiska första galan för svensk padel, blev mycket lyckad och i år är förstås planen att göra evenemanget ännu bättre.

På kort tid har vi byggt upp Padelgalan till en av årets stora höjdpunkter i padel-Sverige. Redan förra året var intresset från sponsorer och tittare riktigt stort, men inför i år har intresset överträffat alla våra förväntningar, säger Max Andersson, Chief Growth Officer på Everysport Media Group.

Med anledning av pandemin och de nyligen utökade restriktionerna kommer tyvärr även årets gala att arrangeras helt utan publik. De enda som tillåts vara på plats under galan är evenemangspersonal och pristagare/nominerade.

Padelgalan 2021 kommer att sändas live klockan 20.00 på PadelDirekt.se. Innan dess kommer vi att behöva DIN hjälp med nomineringar för flera prestigefyllda kategorier.

Programledare Padelgalan 2021

Patrick Ekwall och Emilie Wiklander är årets programledare. Ekwall är även juryns ordförande.

— I år var det extremt jämnt i flera kategorier, vilket det inte var förra året. Det är ytterligare ett tecken på att sporten har mognat, säger Patrick Ekwall.

Juryn

Padelgalans jury består av nio personer med stort intresse och kunskap om svensk padel. 

Thomas Johansson, General Manager APT Padel Tour

Jonas Björkman, förbundskapten svenska herrlandslaget

Mari Andersson, förbundskapten svenska damlandslaget

Ji Vichithong, elitsatsande padelentrepenör

Patrick Ekwall, juryordförande

Fredrik Nordin, Studio Padel

Emilie Wiklander, programledare Padel-Television

Viktor Andersson, journalist på PadelDirekt

Fredrik ”Fegge” Lindh, padelpionjär och vinnare av Padelgalans hederspris 2020

Ny kategori

Under Padelgalans debutår 2020 delades priser i totalt nio kategorier ut (se alla pristagare här). I år växlar vi upp och kan med glädje presentera nya kategorin Årets Veteran, och det blir därmed tio kategorier på Padelgalan 2021.

— Tack vare Matchi och våra övriga sponsorer har vi nu skruvat upp ambitionerna ytterligare inför årets gala med Patrick Ekwall och Emelie Wiklander i spetsen, säger Max Andersson.

Kategorierna på Padelgalan 2021

  • Årets Anläggning — presenteras av Matchi (huvudsponsor)
  • Årets Junior — presenteras av Bullpadel
  • Årets Par — presenteras av Padel Mentor
  • Årets Spelare — presenteras av Cupra
  • Årets Veteran — presenteras av Kordie By Kordie
  • Årets Förening — presenteras av Corem
  • Årets Ambassadör — presenteras av Padelappen
  • Årets Boll — presenteras av RS Padel
  • Årets Hederspris — presenteras av PadelDirekt
  • Årets Ledare — presenteras av Wilson

Så fungerar nomineringsfasen

Vilka som har chansen att ta hem något/några av priserna på Padelgalan 2021 kommer att offentliggöras närmaste veckorna. Håll utkik här på PadelDirekt.se och våra sociala medier under hela januari för att inte missa några nyheter om Padelgalan.

Juryn nominerar tre kandidater till följande kategorier: Junior, Par, Spelare, Veteran, Ambassadör, Hederspris och Ledare.

Svenska folket nominerar och röstar sedan fram vinnarna i följande kategorier: Anläggning och Boll. Svenska folket nominerar även Förening och utifrån nomineringarna väljer PadelDirekt ut vinnaren.

Så hjälp oss att hjälp padel-Sverige att prisa rättmätiga vinnare genom att nominera Årets Anläggning, Årets Boll och Årets Förening. Du kommer att få möjlighet att göra det i olika formulär som publiceras här på PadelDirekt.se inom kort.

Den här artikeln handlar om: