Foto: PadelDirekt.
Padelgalan

Padelgalan 2021: De är nominerade till Årets Ledare

ANNONS

Jonas Björkman, Dani Dios och Andréas Johansson är alla nominerade till priset Årets Ledare på Padelgalan 2021. 
Vinnaren presenteras på galan den 27 januari.

Nominerings-racet för Padelgalan 2021 har kommit fram till Årets Ledare, ett pris som presenteras av Wilson. Priset tilldelas en person som via sitt ledarskap bidragit till svensk padels utveckling 2021.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a restriktioner)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se


De nominerade har röstats fram av en jury (se den här). Även vinnaren röstas fram av juryn, ledarna går således inte att rösta på.

Årets Ledare

Kategorin presentaras av Wilson.

Andréas Johansson

Ålder: 38 
Bor: Helsingborg

Det är inte den enklaste av uppgifter att räkna upp alla olika uppdrag som Andréas Johansson har inom padeln. Att förstå hur han har tid med allt är ännu svårare. I fjol varvade han sin akademi i Helsingborg med att träna bland andra Daniel Windahl, Calle Knutsson och Billie Gajic. Dessutom är han förbundskapten för det svenska juniorlandslaget och håller i tränarutbildningar runtom i Sverige. Och när Calle Knutsson och Daniel Windahl upplevde stora framgångar på banan under 2021 satt Andréas nästan alltid bredvid banan med sitt vakande tränaröga.


Dani Dios 

Ålder: 43
Bor: Marbella/Göteborg

Säg någon spelare i Sverige som inte arbetat med Dani Dios. Spanjoren har varit synonym med padelutveckling i Sverige de senaste åren och syns ofta på tävlingar där han coachar sina adepter. Den tidigare svenska förbundskaptenen är huvudtränare på Göteborg Padel Centers akademi, varvar det med mängder av andra konsultuppdrag och coachade till exempel Billie Gajic och Antonette Andersson till en överraskande SM-final på SM i december. Har ofta även funnits sida vid sida med Baharak Soleymani, den svenska stjärnan som ofta pendlar mellan Västerås och Göteborg för Dios tjänster.


Jonas Björkman

Ålder: 49 
Bor: Stockholm

Den svenska förbundskaptenen fick ihop det svenska herrlandslaget på ett starkt sätt när de stod för flera mycket fina insatser under EM i somras. Coachade fram det lag som var nära att ta sig till EM-final men som till sist fick nöja sig med en fjärdeplats. Efter EM hyllades Björkman av spelarna. Fanns också på bänken när Daniel Windahl och Calle Knutsson pressade världsspelarna Uri Botello och Javi Ruiz. Skulle även ha coachat Sverige på VM i November men det mästerskapet stängdes Sverige ut ifrån.

 

Kategorin presentras av Wilson. 

Den här artikeln handlar om: