Padelgalan

Padelgalan 2021: Här är de nominerade till Årets Junior Herr

ANNONS

Erik Nordström, Isaac Wiman och Leo Hylander är de tre nominerade till priset Årets Junior Herr. 
Priset Årets Junior presenteras av Bullpadel och vinnaren kommer att avslöjas under Padelgalan den 27 januari.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a rekommendationer)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se 


De tre nominerade har alla stått för ett fantastiskt år och har valts ut av en jury. 

Nominerade till Årets Junior Herr

Priset presenteras av Bullpadel.

Erik Nordström

Ålder: 16
Klubb: Halmstad

Kommentar:
Valdemar Gelinder och Erik Nordström har i år, i flera dueller, tampats med något yngre Isaac Wiman/Willy Släryd i flera finaler. Har haft stora framgångar på både SPT Future och SPT Challenger under 2021, där han bland annat tog en Challenger-titel i oktober och en Future-titel i Falkenberg i september (båda i P16-klassen). Under hösten har Nordström utmanat några Sveriges bästa seniorspelare i flera olika tävlingar, men där har det blivit idel klara förluster. Inte konstigt för en spelare som fortfarande bara är 16 år.


Isaac Wiman

Ålder: 15
Klubb: Actionpadel

Kommentar:
Wiman har haft ett mycket starkt 2021 som han toppade med att under hösten vinna SM-guld i P16-klassen med Willy Släryd. Firma Wiman/Släryd vann även Movember Opens P18-klass (slog Erik Nordström/Hugo Bovin). Västerviks-sonen skördade också fina framgångar i en internationell ungdomsturnering i somras; FIP Promises i Malaga. Tillsammans med Samu Gomez Leon vann han två matcher och pressade sedan det tredjerankade paret i åttondelsfinal. 


Leo Hylander

Ålder: 18
Klubb: PadelCrew Helsingborg

Kommentar:
Hylander vann Årets Talang på Padelgalan 2020 och har den här säsongen fortsatt att leverera med titlar på SPT Future och sitt andra raka SM-guld i P18-klassen (med Rasmus Axelsson 2021). Tog även hem platen (B-slutspel) i A-klassen på SPT 6 i Helsingborg tillsammans med Albin Olsson, samt gick till semifinal i SPT Challenger Vilshärad i somras. På SPT Challenger har det dock blivit tidiga uttåg så det sista klivet till seniorpadelns finrum ser ut att få vänta lite till för Hylander. 


Vinnaren tas ut av en jury och presenteras sedan på Padelgalan den 27 januari. Du kan alltså inte rösta på någon av de här spelarna. Läs allt om padelgalan här.

Den här artikeln handlar om: