Padelgalan

Padelgalan 2021: De är nominerade till Årets Veteran Herr

ANNONS

Det har blivit dags att hylla den lite äldre generationen och därmed dags att presentera Årets Veteran Herr, ett pris som presenteras av Kordie by Kordie 
De tre nominerade att ta hem priset är Mats Malmberg, Mikael Gavelin och Stefan Nilsson. 

Efter ett fantastiskt veteran-EM i Öppen klass så tar båda EM-guldmedaljörerna i 55+-klassen plats som kandidater till Årets Veteran på Padelgalan 2021. Sällskap får dem av en herre som även han stod för ett riktigt fint veteran-EM, och som vi även sett tampas med Sverigeeliten både på SPT och i SM.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a restriktioner)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se


De nominerade har röstats fram av en jury (se den här). Även vinnaren röstas fram av juryn och presenteras under Padelgalan 27 januari.

De nominerade till Årets Veteran Herr

Kategorin presenteras av Kordie by Kordie.

Mats Malmberg

Ålder: 55
Klubb: Slöinge Tennisklubb

Tog EM-guld i Portugal i höstas i Öppen klass Herr 55+ (en partävling som går parallellt med lag-EM) tillsammans med Mikael Gavelin, och var en del av det svenska herrlaget som knep en bronsmedalj på lag-EM. I veteran-SM lämnade Malmbergs lag WO. Vann även Svenska Padelcupen klass H50 i december ihop med Fredrik Ho.


Mikael Gavelin

Ålder: 56
Klubb: Järfälla Padel Club

Gavelins EM är beskrivet ovan då han blev Europamästare med Mats Malmberg. Utslagen i semifinal och missade bronset på veteran-SM i par med Michael Knutas.


Stefan Nilsson

Ålder: 44
Klubb: PDL 

Precis som de två ovanstående så tog Nilsson EM-brons på lag-EM. I Öppen klass blev det en silvermedalj — ett starkt mästerskap, minst sagt. Deltog i senior-SM i december, där han och Jonas Fransson gick vidare från första rundan innan de slogs ut av toppspelarna Isak Arvidsson/Oscar Axelsson. Ställde även upp i SPT 5 i Vilshärad tillsammans med Per Hjalmarsson, där det blev respass direkt mot två av Sveriges bästa spelare Anton Andersson/Johan Brunström i raka set.

 

Kategorin presenteras av Kordie by Kordie.

Den här artikeln handlar om: