Foto: PadelDirekt.
Padelgalan

Padelgalan 2021: De är nominerade till Årets Veteran Dam

ANNONS

Det närmar sig slutet i nominerings-racet för Padelgalan 2021, som sänds den 27 januari på padeldirekt.se.
Men inte desto mindre viktigt är det att presentera de nominerade till Årets Veteran Dam: Jonna Opitz, Susanna Karlsson och Antonette Andersson. 

De svenska veteran-damerna har stått för ett riktigt starkt år. EM-guld i både partävlingen på lag-EM samt EM-guld i Dam 50+-klassen genom två av de nominerade nedan. I sällskap i nomineringen får de en spelare som aldrig riktigt tycks bli för gammal och som vann SPT-finalen så sent som i söndags.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a restriktioner)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se


De nominerade har röstats fram av en jury (se den här). Även vinnaren röstas fram av juryn och presenteras under Padelgalan 27 januari.

De nominerade till Årets Veteran Dam

Kategorin presenteras av Kordie by Kordie.

Jonna Opitz

Ålder: 52
Klubb: Näset Padel Club

Hade verkligen ett magnifikt 2021. Var en avgörande faktor till dubbla svenska guld på veteran-EM i höstas: först och främst damernas lag-guld, men även i Öppen klass (partävling som går parallellt med lag-EM) där Opitz och Susanna Karlsson vann EM-guld i Dam 50+-klassen. Tillsammans tog duon även veteran-SM-guld i 45+klassen.


Susanna Karlsson

Ålder: 50
Klubb: Näset Padel Club

Ett strålande år som Opitz vapendragare, och därmed kan beskrivningen ovan kopieras: Var en avgörande faktor till dubbla svenska guld på veteran-EM i höstas: först och främst damernas lag-guld, men även i Öppen klass (partävling som går parallellt med lag-EM) där Opitz och Susanna Karlsson vann EM-guld i Dam 50+-klassen. Tillsammans tog duon även veteran-SM-guld i 45+klassen.


Antonette Andersson

Ålder: 48
Klubb: Göteborg Padel Club

”Den svenska järnladyn” är alltjämt kvar på allra högsta nivå i svensk seniorpadel och har haft ett intensivt år. Tog sig till final på SM i december i par med Billie Gajic där de föll i raka set mot Anna Åkerberg/Amanda Girdo. Spelade även flera matcher på senior-EM i Marbella i somras, och har tagit sig långt på många SPT-deltävlingar under 2021. Och nämnas ska förstås att hon var med och hjälpte Sverige till de stora framgångarna på veteran-EM, där det svenska damlaget tog guld.

 

Kategorin presenteras av Kordie by Kordie.

 

Den här artikeln handlar om: