De är nomineradet till Årets Par Dam.
Foto: PadelDirekt.
Padelgalan

Padelgalan 2021: Här är de nominerade till Årets Par Dam

ANNONS

Det har blivit dags att berätta vilka tre par som är de nominerade i kategorion Årets Par Dam, ett pris som presenteras av Padel Mentor. 
Konkurrensen har varit tuff men till slut har det kokats ner till tre par: Anna Åkerberg/Amanda Girdo, Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson och Ajla Behram/Matilda Hamlin.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a restriktioner)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se 


Kategorin Årets Par presenteras av Padel Mentor och vinnaren koras under Padelgalan den 27 januari, vilken livestreamas på padeldirekt.se. Denna kategoris nominerade har utsetts av en jury och vinnaren kommer också den att utses av en jury. Det är således inte en kategori som går att rösta på.

Se vilka som sitter i juryn och vilka som programleder här.

De nominerade till Årets Par Dam

Anna Åkerberg/Amanda Girdo

Ålder: 31 / 19
Klubb: We Are Padel (WAP) / PDL

Spelade med varandra för andra året i rad och avslutade säsongen på ett fantastiskt sätt. Paret vann de tre sista förbundstävlingarna 2021. Den sista som var SM anses också vara den allra mest prestigefyllda, och som de dessutom lyckades försvara från 2020. Både Åkerberg har och Girdo har tagit stora kliv i år och stod tillsammans för ett mycket imponerande EM i Marbella. Där gick de längst bland de svenska damerna i den individuella tävlingen och var det bästa paret i lagtävlingen.


Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson 

Ålder: 36 / 37
Klubb: We Are Padel (WAP) / PDL

Stjärnorna Soleymani/Arvidsson gjorde båda comeback inför den här säsongen och valde att bilda ett sylvasst par. Första halvan av säsongen kan inte beskrivas med andra ord än ”succé”. Det dröjde hela vägen fram till slutet av augusti innan de förlorade sin första match på Swedish Padel Tour och då ska det också tilläggas att Sofia Arvidsson var gravid. Innan dess hade duon tagit fem raka (!) SPT-titlar. Just tävlingen i Helsingborg — där första förlusten kom — blev parets sista för säsongen. Den gravide Arvidsson valde så att lägga ner säsongen. Arvidsson fanns heller inte med på EM då hennes jobbsituation hindrade henne. Lika dominanta som de var på SPT, lika tufft hade Arvidsson/Soleymani det i Euro Finans Invitational där de inte vann en enda match.


Ajla Behram/Matilda Hamlin

Ålder: 32 / 29
Klubb: Göteborg Padel Club / Göteborg Padel Club

Det Göteborgs-baserade paret fick det här året en hel säsong tillsammans, till skillnad från i fjol då Behram var borta en stor del av säsongen på grund av att hon födde barn. Behram/Hamlin har under hela året knackat på SPT-finalsdörren och var duon som under våren var allra närmast att besegrade Arvidsson/Soleymani på SPT. Under EM separerades duon ofta men stod ändå individuellt för en solid insats. Hade under hösten både tråkiga och roliga perioder. I APT Hede var de när att gå till final efter en stark turnering men SM blev en besvikelse då Behram tvingades kasta in handduken på grund av sjukdom.

Årets Par Dam presenteras av Padel Mentor. Vinnaren presenteras under Padelgalan den 27 januari.

 

Den här artikeln handlar om: