Foto: Padel-Television.
Padel-SM

TV: Girdo/Åkerberg tar andra raka SM-guldet efter kross — se segerglädjen

ANNONS

Amanda Girdo och Anna Åkerberg är SM-mästare för andra året i rad. 
De dominerade finalen mot Billie Gajic och Antonette Andersson från start till mål och vann med klara 6-2, 6-2. 

— Helt underbart, bättre än förra året, säger Anna Åkerberg. 

— Jag är chockad och väldigt stolt. Vi har sagt det under hela SM att vi är i zonen och på en bra plats. Vi spelade fantastiskt hela matchen och man är både glad och ställd, säger Amanda Girdo. 

Hur var anspänningen inför? 
— På något sätt var det lite av en lättnad att Carolina Navarro inte stod på andra sidan för Billie och Anto kan vi bättre och har mött. Carolina har jag aldrig mött. 

Är ni som bäst nu, sett till hela året? 
— Ja, det skulle jag säga. Vi har spelat fantastiskt. 

”Både lite chockade”

Om förra året var lite mer av en överraskning var den här titeln mer väntad. Åkerberg/Girdo har tagit stora kliv det här året och har under detta SM inte tappat ett enda set. 

— Vi både är lite chockade över att vi båda spelade bra under hela finalen. Det brukar alltid vara någon som svajar, säger Anna Åkerberg. 

Billie Gajic och Antonette Andersson som stått för skräll efter skräll under turneringen orkade inte med det yngre paret i finalen. Kanske bidrog deras något tuffare väg till finalen att de inte riktigt hade energin i finalen. 

För Anna Åkerberg var det tredje raka finalen och andra raka titeln. Amanda Girdo har nu, trots att hon bara hunnit bli 19 år, redan två SM-titlar. 
 

Den här artikeln handlar om: