PadelDirekt på SM
SM-guld till Simon Vasquez & Cayetano Rocafort.
Foto: Bildbyrån.
Padel-SM

Vasquez historisk som förste herrspelare till tre SM-titlar: ”Känns fantastiskt”

ANNONS

Med sin partner Cayetano Rocafort tar Simon Vasquez sitt tredje SM-guld. Därmed är han historisk. 
I sitt första SM blir det alltså också guld till Cayetano Rocafort.
— Det känns fantastiskt och jag är otroligt glad att stå här med Caye, säger Simon Vasquez. 

I en jämn och spelmässigt fantastisk final, 6-1, 4-6, 6-4 lyckades de till sist övermanna Anton Andersson och Johan Brunström.

— Det känns otroligt kul, vi började bra, sen blev det lite sämre då de spelade fantastiskt bra, framförallt Anton. Stor eloge till dem. När de kom in i det trivdes de väldigt bra, säger Simon Vasquez. 

— Det betyder mycket, jag är väldigt stolt. Vi har jobbat väldigt hårt och nu ser vi framemot mer, säger Rocafort.

Johan Brunström

— Det är blandade känslor, i något läge luktar det lite vinst efter att vi på något sätt lyckas vända och när vi tog fyra raka game så hade vi verkligen momentum, Caye var frustrerad, då skulle vi ha stängt det. Annars är jag väldigt nöjd med vår turnering i stort, säger Johan Brunström. 

Vasquez tvivlade: ”Imponerad”

Ja, under ett skede stod verkligen matchen och vägde och det såg inte riktigt ut som att Vasquez/Rocafort kunde hantera det aggressiva spelet och de tunga smasharna från Brunström/Andersson. 

— Ett tag visste jag inte riktigt hur vi skulle ta oss ur det, jag var väldigt imponerad över hur bra de spelade, fortsätter Vasquez. 

Under en period när Brunström/Andersson tog fyra raka game och vann det andra setet visade Cayetano Rocafort stor frustration över ett par domslut. 

I och med dagens SM-guld blev Simon Vasquez historisk som den förste herrspelaren att vinna Svenska Mästerskapen tre gånger.

Den här artikeln handlar om: