APT Grand Master Kungsbacka
Dubbelt svenskt till semifinal på APT Padel Tour i Kungsbacka.
Foto: Martin Nilsson.
APT Padel Tour

TV: Svensksuccé på APT — se hjärnsläppet: ”Nej, nej, nej”

ANNONS

Fredagsförmiddagen på APT Padel Tours Grand Master i Kungsbacka går definitivt under svensk flagg. 
Först tog sig Ajla Behram/Matilda Hamlin till semifinal och bara minuter senare gjorde Åsa Eriksson Krüeger detsamma. 

KUNGSBACKA

Det blir dubbelt svenskt i semifinal på APT Padel Tours Grand Master som spelas i Kungsbacka. Ajla Behram/Matilda Hamlin vann en svenskmatch och tung tresetare, 2-6, 7-5, 6-4, över Billie Gajic och Antonette Andersson. Behram/Halmlin krigade sig tillbaka i matchen men under en period i andra set gick det mesta emot dem och det var nästan som att de gav upp. 

— Ajla kollade på mig ett tag och bara ‘vad ska vi göra?’. Men vi var väldigt positiva i andra set, fick med oss ett break, och sa ‘nu tar vi det här momentumet’, säger Matilda Hamlin till PadelDirekt.

Eriksson/Soleymani vann över det portugisiska paret Mafalda Fernandez, sjunderankad på APT och Bruna Melo, rankad 168 på WPT. 

— De var bra. De spelade padel, de är bra på att straffa en när man slår slag som studsar ut för mycket, säger Eriksson.

— De är ett topp-par på SPT. Vi får ge oss själva cred. De blev nog lite chockade av oss. Vi gör en bra match och håller oss till planen, säger Baharak Soleymani. 

”Jag vet faktiskt inte vad jag gjorde”

Matchens snackis var dock en förlorad boll. Åsa Eriksson fick till en bra, rak lobb  mot hörnet och sträckte ut handen i en segergest mot ”Barre”. Det var bara det att Mafalda Fernandez hann upp den och boostade över den.

— Det var en magiskt bra lobb, som jag bara tänkte att `den är hemma´. Jag vet faktiskt inte vad jag gjorde. Det var lite hjärnsläpp. 

— Åsa räknade hem den och jag kände bara nej, nej, nej. Sen var det lite sjukt för Åsa gjorde den och jag tappade boll två gånger från fickan så vi förlorade poäng, säger Soleymani. 

Se när Eriksson/Soleymani stannar innan bollen är över nedan:

Semifinalerna spelas på lördagsförmiddagen — se spelschemat här.

Se intervju med Baharak Soleymani/Åsa Eriksson i spelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: