Tamara Icardo, Arturo Coello och Miguel Ramirez.
Foto: World Padel Tour
Svensk Padel

Stor genomgång av alla Euro Finans-par

ANNONS

Om exakt ett dygn smäller det: Javi Leal/Calle Knutsson mot Cayetano Rocafort/Gonzalo Rubio i den allra första matchen av nya stjärntouren Euro Finans Invitational.
PadelDirekt ger dig en initierad genomgång av alla par — med hjärnan bakom alla sammansättningar.

— Utgångspunkten för touren är att få de bästa svenska spelarna upp på nästa nivå genom att para ihop dem med spelare precis under yppersta världseliten, säger Gustaf Straht som tituleras marknads- och kommunikationsansvarig för Euro Finans Invitational, men även är den som ligger bakom mycket av själva tävlingen tillsammans med Tour Manager Reza Deheshjoo.

Euro Finans första deltävling pågår i dagarna tre i Helsingborg Arena torsdag till lördag 20—22 maj. Förhoppningen under vintern var förstås att kunna ta emot publik, men pandemins envisa uppenbarelse gör att padeltittarna får streama från soffan.

— Vi har letat efter spelare som är på väg upp, som är på väg framåt. Vi tror att det blir en spännande upplevelse för både spelarna och tittarna. Målet är förstås att skapa jämna matcher, säger Gustaf Straht.

En mängd kunniga personer har bidragit med inspel på hur paren ska sättas ihop. Alla par — med undantaget Sofia Arvidsson/Baharak Soleymani — innehåller en svensk toppspelare och en internationell toppspelare.

— Vi har varit i dialog med både spelare och tränare, diskuterat hur kemin ska fungera med varandra. Flera har relationer sedan tidigare och det hjälper förstås. Vi har också sagt att vi ska ha par som kompletterar varandra. 

Spelarna går förstås för att vinna, men ni från Euro Finans vill väl samtidigt att det ska bli en bra show?
— Alltså, vi har inte valt highlightspelare, utan gått för spelare som är på uppgång. Men visst har vi en del profiler. Miguel Yanguas har blivit en profil, Jag såg honom live i Alicante och då sa jag att han snart är bäst. Sen Leal och Coello som gjort succé på WPT... det kommer bli underhållning.


Erbjudande i samarbete med C More
Halva priset på C More Mycket Sport under 3 månader. 
Gå till www.cmore.se/sport
Kampanjkod: PADELCMMS3
*Gäller nya C More kunder fram t.o.m 31/5-2021.
Höjdpunkter 
PadelDirekt kommer att publicera highlights från samtliga matcher i Helsingborg.

Genomgång av alla par — därför sattes de ihop

Gustaf Straht på Euro Finans Invitational förklarar hur man tänkt. Damerna först.

Amanda Girdo och Claudia Jensen

— Ungdomarna. Jensen är bara 15 år gammal, med båda föräldrarna som tränare. En padelfamilj. Claudia är vänsterhänt och extremt intelligent på banan. Ett padelgeni. Aggressiv och stark, har nått huvudturneringen på WPT flera gånger. Hon med Amanda som är den stora talangen härifrån. Amanda har fin padel i sig. Blir ett perfekt utbyte framöver, de kan nog lära av varandra. 

Claudia Jensen missar tävlingen i Helsingborg 20–22 maj. Hon ersätts av Ari Canellas.

Anna Åkerberg och Tamara Icardo

— Tamara är komplett. Inga tydliga styrkor eller svagheter. Anna besitter lite mer krigarmentalitet, det spelar ingen roll om hon ligger under eller leder. Icardo är lite mer aggressiv och kommer tillföra kraft bredvid Anna. Tamara har fulländad teknik och har stor potential, hon har nu också blivit den högst rankade bland damspelarna på Euro Finans (20 på världsrankningen). 

Ajla Behram och Araceli Martinez

— Araceli är väldigt lik Icardo. Kollar man på Ajla och Anna är de också lika. Det som skiljer är väl att Ajla har lite mer kraft och aggressivitet. Martinez har en bra meritlista, utan att vara jättegammal. Behärskar det mesta av spelet, har ett säkert spel. Det blir många som vägrar förlora bollar på damsidan.

Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson 

— Sticker ut eftersom de spelar ihop på SPT. De har valt att göra en satsning tillsammans och vill även spela Euro Finans som par. Tycker väl att de håller en hög nivå och det här blir en möjlighet att se hur bra de är. En spännande utmaning. De vill testa lite denna nivå tillsammans. 


Herrparen

John Larsson och Arturo Coello

— Två schyssta killar. John Larsson har varit i toppen länge i Sverige, har bra volley och overhead men kanske inte slutprodukten på samma sätt som Arturo, inte riktigt powern. De är bra offensivt men har också balansen — Arturo mer offensiv, John mer slitvarg. Vi tror att det kommer vara sjukt utvecklande för John. Både är bra över huvudet, båda är långa. Det kommer vara en styrka. Ett spännande par. Behärskar banan, overhead.

Cayetano Rocafort och Gonzalo Rubio

— Känner varandra och har tävlat tillsammans tidigare. Har kemi och kommer leverera. Caye känner sig bekväm med Gonzalo, och det är så klart skitviktigt. Båda är rutinerade och bildar något helt annat än de andra paren som är jäkligt aggressiva, det här är två spelare som först och främst lever på taktik. De är uppväxta som padelspelare i Andalusien och Rubio är fysfenomen som kan få täcka mycket. Rubio är jättebra i försvar, och Caye som är mer av en lirare med fin volley. Det är en klassisk kombination. 

Daniel Windahl och Miguel Yanguas

— De har blivit bra vänner, har spelat tillsammans och fungerar bra ihop. Som par tänker vi Sveriges bästa backhandspelare och med Yanguas som är väldigt spännande och okonventionell på högersidan. Ett väldigt modernt padelpar, ett offensivt par där båda vill ta bollen på uppstuds. Lär bli mycket overhead, det kommer sticka ut. Utmaningen på förhand kan nog vara vem som ska ta bollen. 

Simon Vasquez och Antonio ”Pincho” Fernandez

— Pincho är den som är högst rankad av alla i Euro Finans(38-rankad). En försvarsspelare, men spelar backhand. Vasquez har en ganska lika spelspel och är outröttlig, men paret saknar inte heller offensiv kraft. Kommer kriga för varje boll, kan stå länge i hörnet och försvara. Vasquez har bra backhandvollet och bra smash. Pincho är också bra overhead. Det här är paret som jag är mest spänd på.

Calle Knutsson och Javi Leal 

— Starkt overhead-par, väldigt offensiva. Det blir jättespännande med Leal som sett oerhört bra ut på WPT. En del har lite koll men det är inte många som sett honom spela. Här kan man nog få både högt och lågt. Calle är en samlad person som är bra på att lyfta sin omgivning, han sprider lugn. Samtidigt som han är extrovert och social. Vi tänker att det borde passa bra med Leal som bara är 17 år. Han och Ramirez får slåss om vem som har den sjukaste smashen. 

Ivan Ramirez och Pablo Figueroa

— Där har vi verkligen ett par som har hög högstanivå, kan slå vem som helst, men kanske inte är där. Som spelare är Ivan kvick och snabb, medan Pablo har fina handleder. Explosivitet och känsla, gammalt och ungt. Pablo som har lång erfarenhet, Ivan är kanske inte där men varit med länge. Paret som kan smälla till när man inte anar det, smyga lite i bakgrunden. Lite joker-par. Ivan kallas Jack Sparrow och har blivit en favorit i Sverige. Roligt med Ramirez är att han spelat med Coello tidigare och nu är partner med Yanguas. Vi får se om de möts i slutspelet.

Tävlingarna från Helsingborg 20–22 maj sänds på C More och Sportkanalen för svenska hushåll. Även streaming-plattformen Padelstreamer sänder EFI. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: