Foto: PadelDirekt.
Padelgalan

Padelgalan 2021: Här är de nominerade till Årets Par Herr

ANNONS

Padelgalan 2021 närmar sig med stormsteg och det har blivit dags att presentera de nominerade till Årets Par Herr, ett pris som presenteras av Padel Mentor.
Anton Andersson/Johan Brunström, Cayetano Rocafort/Simon Vasquez och Daniel Windahl/Calle Knutsson har alla chansen att vinna i kategorin Årets Par.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a restriktioner)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se 


Kategorin Årets Par presenteras av Padel Mentor och vinnaren koras under Padelgalan den 27 januari, vilken livestreamas på padeldirekt.se. Denna kategoris nominerade har utsetts av en jury och vinnaren kommer också den att utses av en jury. Det är således inte en kategori som det går att rösta på.

Se vilka som sitter i juryn och vilka som programleder här.

De nominerade till Årets Par Herr

Anton Andersson/Johan Brunström

Ålder: 32 / 41
Klubb: Ryska Posten / PDL

Två rutinerade, storväxta och hårt slående herrar (främst tennis-erfarenhet för Brunström) som stått för en mängd mycket imponerande prestationer 2021. Tog SM-finalen i december till tre set mot storfavoriterna Cayetano Rocafort/Simon Vasquez och har nått flera finaler på Swedish Padel Tour. Detta trots att Johan Brunström dragits med en del skadeproblem som stoppat honom från spel vid olika perioder. Ex-tennisstjärnan ”Bruno” är fortfarande relativt ny i padeleliten och utvecklas fortfarande — håller sig denna duo skadefri blir den livsfarlig på SPT 2022.


Cayetano Rocafort/Simon Vasquez

Ålder: 27 / 29
Klubb: Ryska Posten / Ryska Posten

Elva titlar tillsammans på Swedish Padel Tour, på blott två säsonger. Siffror som säger det mesta om det spansk-svenska samarbetets succésaga. Än större blir den bedriften eftersom Simon Vasquez valde bort SPT i somras för att satsa på World Padel Tour. Men under hösten var duon tillbaka och levererade bland annat ett makalöst första set i WPT-sextondelen mot Pablo Lijo/Juan Martin Diaz i Malmö Arena i november. Rundade sedan av 2021 med att vinna SM-guld i december. Värt att tillägga är att Vasquez inledde 2021 som Sverigeetta, och Rocafort avslutade året som Sverigeetta.


Daniel Windahl/Calle Knutsson

Ålder: 25 / 25
Klubb: PDL / Padel Crew

Ett ganska speciellt år för Skåneduon som inledde året mycket starkt, både på den svenska scenen på SPT och världsscenen WPT. Föll i 2021:s första SPT-final mot Vasquez/Rocafort men fick revansch i finalen av deltävling 2 — och tog sin allra första SPT-titel tillsammans i Nybro. Det blev sedan en andra raka SPT-titel i Mölndal i maj, vilket var något av kronan på verket av en fantastisk vår även internationellt. Windahl/Knutsson fick ett efterlängtat genombrott på WPT när man tog sig igenom Pre Previa (förkvalet) till Previa för första gången. På EM i Marbella i slutet av juni visade man upp en enorm högstanivå när man pressade två spanska världsspelare i en extremt tajt tvåsetare. Sedan sommaren har svenskarna gått skilda vägar på WPT, och under hösten har Knutsson varit skadad.

Den här artikeln handlar om: