PadelDirekt på SPT 2
Daniel Windahl och Calle Knutsson.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Historisk SPT-titel för Windahl/Knutsson: ”Va, hände det där”?

ANNONS

Så kom den så efterlängtade titeln för Daniel Windahl, 24, och Calle Knutsson, 24 — den allra först SPT-titeln.
Och den kom efter finalen mot mardrömsmotståndet Simon Vasquez/Cayetano Rocafort — som hade matchboll i andra set.

Resultatet skrevs till 4-6, 7-5, 6-2. 

— För jävla skönt, vi har varit nära så många gånger, breakbollar, setbollar och i dag när var det dags för matchboll och då tog vi den direkt, säger Daniel Windahl till PadelDirekt. 

— Spontant första ögonblicket kände jag lite så här: `Va, hände det där´? Vi har jagat efter denna ganska länge och i dag var det bara, som Danne sa, ta den, säger Calle Knutsson. 

Det var som det ska vara i en final. Heta känslor, blod (på Windahls knä) diskussioner med varandra, diskussioner med domaren och kvalitetspadel. Och till slut ändrades padelkartan. 

Den gjorde det eftersom Daniel Windahl och Calle Knutsson för första gången vann en SPT. 

Den gjorde det eftersom Simon Vasquez och Cayetano Rocafort för första gången förlorade en SPT-final. Det blev aldrig den nionde raka segern för duon som dominerat touren. 

Det var också precis så hett som det ska vara i en final. Både Windahl och Knutsson påpekade för domaren att Simon Vasquez och Cayetano Rocafort använde könsord på spanska. Domaren noterade det men utdelade ingen varning. 

— Som jag sa till domaren: `Det hade inte sett så bra ut om vi hade sagt dem orden på svenska och då tycker jag inte att vi ska säga det på något språk.' Man kan ha säga så sinsemellan om man har den jargongen, men man måste ändå visa lite respekt där, säger Daniel Windahl. 

”Kom igen, så lätt får vi inte tappa”

Det blåste kyliga vindar utanför hallen i Nybro men vindarna som svepte över Daniel Windahl och Calle Knutsson denna söndagkväll i mars — det var medvind och de var varma. 

I det tredje och avgörande setet visade duon Windahl/Knutsson oerhörd mental styrka. De tappade sitt första servegame och Windahl var irriterad. 

”Kom igen, så lätt får vi inte tappa”, sa han frusterat. Då hade han precis plåstrat om sitt blödande knä. Därifrån gjorde de allt annat än att tappa. Faktum var att de tog sex raka games och åkte i omkörningsfilen fram till seger 6-2.

— Vi missar lite enkla bollar och är inte där och så fort vi får det där breaket då känner jag att vi har så mycket mer att ge. När vi tar våra chanser då ska det inte gå att ta oss härinne med lågt tak och snabba bollar och jag får sån tillit på att det kommer gå, säger Windahl. 

Är det större än SM-guldet, Calle?
— Ett är ett SM, men det är klart, vi har ju jagat den här segern mot Caye och Simon tillsammans men för mig ligger ett SM-guld nära hjärtat, säger Calle Knutsson.

Prissumman i Nybro var precis som på första SPT:n i Örebro mycket högre än tidigare år: totalt 120 000 kronor där vinnarna får dela på 30 000 kronor, tvåorna på 15 000 kronor och treorna får 10 000 kronor.

I matchen om tredjepriset vann Viktor Stjern/Pierre Bonfré över Filip Svensson och Staffan Falkenström med 3–6, 6–3, 6–0.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: