PadelDirekt på SPT 2
Simon Vasquez / Cayetano Rocafort.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Rocafort arg efter finalförlusten: ”Kommer aldrig göra dem en tjänst”

ANNONS
Cayetano Rocafort och Simon Vasquez var en boll ifrån att vinna sin nionde raka SPT-titel men då vände allt i finalen mot Windahl/Knutsson.
”Caye” var besviken på sina motståndare efter förlusten.
— Jag kommer aldrig att göra dem en tjänst, säger Rocafort.

Efter 6–4 i första set och mycket övertygande spel tog sig SPT-segermaskinen Rocafort/Vasquez sig fram till matchboll vid ställningen 5–4 i andra set. Men det blev i stället förlust 5–7 och en riktigt tung tredje rond, som slutade 6–2 till Daniel Windahl och Calle Knutsson. 

Rocafort/Vasquezs första förlust någonsin på Swedish Padel Tour var ett faktum. Och det sved.

— Jag är ledsen, eftersom jag inte kunde spela på min nivå i sista setet. På grund av att jag frågade motståndarna att flytta matchen en timme, men de sa nej. Och även förbundet. Jag är ledsen för det, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt.

Du tycker inte att ni fick vila tillräckligt länge?
— You tell me. Vi spelade mot Viktor och Pierre i två och en halv timme. Vi hade en timme på oss att äta, åka till hotellet, duscha, stretcha, åka hit, värma upp, byta linda.

Det handlar alltså om att gruppfinalen mot Pierre Bonfré/Viktor Stjern blev en lång tresetare, som var över på ganska precis två timmar. Matchen var slut några minuter innan 13.00, och finalen var schemalagd till 15.00.

— Jag sa 'snälla flytta matchen en timme' till spelarna (Windahl och Knutsson) och förbundet och de sa nej. Om du tycker att det är sportsligt... alltså, grattis till att ni vann och att ni spelade bra, men i tredje set kunde jag inte röra mig, säger spanjoren.

Du frågade om en timme men fick en kvart?
— 15 minuter, det var allt jag fick.

Du är besviken på det beslutet?
— Ja det är en besvikelse. Om det var det motsatta hade de fått en timme. De bestämde sig för att göra så, men det är deras beslut. Jag kommer aldrig att göra dem en tjänst.

Knutsson: Sa att vi gärna spelar på utsatt tid

Calle Knutsson kommenterar situationen som uppstod när Rocafort och Vasquez bad om längre vila mellan semi och final.

— Vi ser på det som så att matchen var satt till klockan tre, och jag tror det var minst två timmar mellan båda våra matcher. Simon och Cayes var väl ungefär där och våran var färdig precis innan. Och så satte förbundet det till kvart över tre i stället, berättar Knutsson.

Han utvecklar:

— Vi sa inget mer än att vi gärna spelar på utsatt tid och sen kom organisationen fram till en kompromiss. För oss var det ganska fine, vi tyckte det var bra med två timmar mellan matcherna.

Rocafort och Vasquez får chans till revansch när Swedish Padel Tour fortsätter med deltävling 3 den 17–18 april. Spelplats är inte offentliggjord.

Alla resultat från SPT-helgen i Nybro hittar du här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: