WPT Malmö Open
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Vasquez och Rocafort känslosamma efter World Padel Tour Malmö Open: ”Man vill bara gråta”

ANNONS

Det blev förlust för Simon Vasquez och Cayetano Rocafort mot världsspelarna Juan Martin Diaz och Pablo Lijo i sextondelsfinalen på Malmös WPT. 
6-7, 1-6. Men matchen kommer bli ihågkommen som en av de bästa matcher paret presterat tillsammans.

MALMÖ 

— Det är tufft nu men vi gjorde ett riktigt bra första set. Sen var det små marginaler som avgjorde och det var väl kanske rutinen som kom in, säger Simon Vasquez efter matchen.

Vasquez/Rocafort stod för en enorm prestation mot Juan Martin Diaz, rankad 25, och Pablo Lijo, rankad 24 på World Padel Tour Malmö Open. De tog första set till tiebreak och var under en kort period i matchen på väg mot en riktig hemmasensation.

— Det var få bollar som avgjorde, hade vi fått med oss de viktiga bollarna och vunnit första set hade det nog slutat på ett helt annat sätt, fortsätter Vasquez. 

Drygt 500 personer i publiken stöttade duon som i stunder närmast verkade chocka legendaren Juan Martin Diaz med lång erfarenhet på WPT. 

— Vi spelade riktigt bra. Solitt, nyckeln var Golden Points. Jag tycker detta var en av de bästa matcherna jag sett dig spela, säger Cayetano Rocafort och tittar på Vasquez. 

Banan var långsam men det verkade inte störa Rocafort/Vasquez nämnvärt. De spelade smart, vågade variera och med små men ändå tydliga marginaler. 

— Det var solitt, bra och vi spelade som ett lag. Det funkade väldigt bra. Vi är nöjda med vårt spel, vi vet vad vi måste jobba på, och vi ska jobba hårt för vi vill vara här nästa år också, fortsätter Rocafort.

Vasquez om publikstödet: 

— Vi kände det verkligen och det är mycket känslor nu, man vill ju bara gråta nu i efterhand. En av de bästa dagarna i mitt liv. 

Caye benämner det som en av de bästa matcherna du gjort. 
— Kanske inte den bästa, jag har kanske någon som är lite bättre men jag spelade oerhört bra, lobbade bra och försvarade bra. 

Och den svenska publiken har verkligen tagit till sig även spanjoren Rocafort. 

— Jag känner mig definitivt svensk nu. Det var fantastiskt och det känns verkligen i hjärtat. 

Den här artikeln handlar om: