Padelgalan

Padelgalan 2021: Här är de nominerade till Årets Spelare Dam

ANNONS

Nedräkningen till Padelgalan 2021 fortsätter och med 15 dagar kvar till galakvällen är det dags att avslöja vilka som är nominerade till Årets Spelare.
På damsidan har Sofia Arvidsson, Baharak Soleymani och Amanda Girdo chansen att vinna det prestigefulla priset, som presenteras av Cupra.

Amanda Girdo vann Årets Spelare Dam som 18-åringPadelgalan i fjol. Under 2021 gjorde rutinerade stjärnorna Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani comeback så konkurrensen är stentuff inför utdelningen av årets pris.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a restriktioner)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se 


De nominerade har röstats fram av en jury (se den här). Även vinnaren röstas fram av juryn går, spelarna går således inte att rösta på.

De nominerade till Årets Spelare Dam

Kategorin presenteras av Cupra.

Sofia Arvidsson

Ålder: 37
Klubb: PDL

Obesegrad på Swedish Padel Tour i fem raka deltävlingar. När ”Soffan” och partner Baharak Soleymani till slut förlorade i slutet av augusti, på SPT 6, så skulle det visa sig i efterhand att Arvidsson var gravid. Säsongen var därmed över innan höstens intåg. Den tidigare tennisstjärnan har blivit känd för sin dubbelfattade, stenhårda backhand och att undvika att släppa bollen i bakväggen. Det enda sättet att överleva elitpadel med den spelstilen är att besitta en extrem bollkänsla och att stå rätt — det gör sannerligen veteranen. Till skillnad från SPT-succén så blev det noll segrar på Euro Finans Invitational för Arvidsson.


Baharak Soleymani

Ålder: 36
Klubb: We Are Padel (WAP)

”Barres” säsong på Swedish Padel Tour är i princip en karbonkopia på partner Arvidssons beskrivning ovan. Det var fullkomlig dominans i ett halvår, men när graviditeten splittrade paret (tillfälligt?) så kom andra raka finalförlusten för Soleymani mot Girdo/Åkerberg på SPT 7, denna gång tillsammans med belgiskan Helena Wyckaert. Under hösten hann Barre även spela WPT-sextondelsfinal med Amanda Girdo i Malmö samt para ihop med Åsa Eriksson på SM i december, där det blev uttåg i kvartsfinal.


Amanda Girdo

Ålder: 19
Klubb: PDL

Stjärnskottets utvecklingskurva fortsätter peka stadigt uppåt. Efter ett antal förluster med partner Anna Åkerberg på SPT mot Soleymani/Arvidsson så kom vändningen i augusti med finalsegern i SPT 6. Hösten blev sedan ett långt segertåg på svensk mark (WPT-sextondelen i Malmö Arena undantaget) för Amanda Girdo. Ynglingen sticker ut som den enda svenska damspelaren som satsat hårt på World Padel Tour — och som hon gjorde det. Nådde plats 117 på världsrankingen innan 2021 var över och avslutade året med att ta andra raka SM-guldet.

 

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om: