Padelgalan

Padelgalan 2021: De är nominerade till Årets Ambassadör

ANNONS

Med bara nio dagar kvar till Padelgalan 2021 är det hög tid att presentera de nominerade till priset Årets Ambassadör, en kategori som presenteras av Padelappen.

Två av de nominerade känner nog de allra flesta i padel-Sverige till, medan den tredje är en riktig doldis.

De tre nominerade är poddaren/youtubern Patric Persson, livestreamande Studio Padel och föreningen Trestad Padel Club. Se motiveringarna nedan.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a restriktioner)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se


De nominerade har röstats fram av en jury (se den här). Även vinnaren röstas fram av juryn och presenteras under Padelgalan 27 januari. I fjol prisades Femme Open som Årets Ambassadör — se alla vinnare på den historiska första Padelgalan här.

De nominerade till Årets Ambassadör

Priset presenteras av Padelappen.

Patric Persson

Förmodligen den mest kända svenska padelpersonen vid sidan av elitspelarna. Har egen youtube-kanal, fotograferar i princip alla elittävlingar, har stor följarskara på Instagram och driver en podd tillsammans med Simon Vasquez. Hörde vi ”padelinfluencer”? Satsar dessutom själv hårt på sin padel och har tidigare tidigare sagt till PadelDirekt att målet är att nå svensk B-klass.


Trestad Padel Club

Trestad Padel Club bildades 2017 och jobbade hårt för att kunna köpa sin första bana 2021. I april 2022 får de tre nya utomhusbanor. De har dragit igång en satsning för stadens ungdomar där alla barn/ungdomar som är med i föreningen och deras Youth Padel Academy spelar för 25 kronor per timme när dem vill alla dagar, alla tider på året. På många ställen kostar padel 400-500 kronor per timme. Övriga medlemmar spelar på ett ungefär till halverat pris mot övriga hallar i området. Målsättningen är att alla barn och ungdomar skall kunna spela gratis framöver och bara betala en medlemsavgift.


Studio Padel

Har streamat extremt mycket högklassig padel på sin youtube-kanal under 2021, främst turneringar som man arrangerar själva men även en världstour som APT Padel Tour. Studio Padel-duon Niklas Edin och Fredrik Nordin har blivit omåttligt populära bland både svenska padel-tittare och elitspelare som bjuds in till deras tävlingar. En mix av bildkvalitet i toppklass och en säregen kommenterings-stil, samt ett allmänt glatt humör, lär vara nyckeln till framgångssagan.

 

Priset presenteras av Padelappen.

Den här artikeln handlar om: