Padelgalan

Padelgalan 2021: Här är de nominerade till Årets Spelare Herr

ANNONS

Vi är framme vid det mest prestigefulla priset av dem alla på Padelgalan: Årets Spelare, ett pris som presenteras av Cupra.
De tre nominerade på herrsidan är Cayetano Rocafort, Daniel Windahl och Simon Vasquez.

För ett år sedan, på den historiska första svenska padelgalan, tog spanjoren Cayetano Rocafort hem priset Årets Spelare Herr efter att ha vunnit allt han ställde upp i på svensk mark 2020. Nu är ”Caye” nominerad igen och utmanas av två spelare som stått för mycket starka säsonger.


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a restriktioner)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se 


De nominerade har röstats fram av en jury (se den här). Även vinnaren röstas fram av juryn går, spelarna går således inte att rösta på.

Årets Spelare Herr

Kategorin presenteras av Cupra.

Cayetano Rocafort

Ålder: 27
Klubb: Ryska Posten

”Caye” fortsätter att dominera på svenska mark i väntan på att bli svensk medborgare. Har nu vunnit totalt elva SPT-titlar i par med Simon Vasquez senaste två säsongerna, och i somras tog han även hem en titel med spanska landsmannen Jose Gaspar i Vilshärad. Utöver de enorma framgångarna på Swedish Padel Tour så levererade Cayetano Rocafort starkt på APT Padel Tour, och vi måste förstås nämna storspelet i Malmö Arena i WPT-sextondelen mot Juan Martin Dias/Pablo Lijo.


Simon Vasquez

Ålder: 29
Klubb: Ryska Posten

Har tillsammans med Cayetano Rocafort visat en imponerande hög, jämn nivå på Swedish Padel Tour där titlarna fortsatte att trilla in under 2021. Vasquez förlorade dock sin position som Sverigeetta på grund av sin satsning på World Padel Tour — en lyckad internationell satsning som tagit skåningen till plats 132 på världsrankingen. I par med Daniel Windahl stod han för årets kanske mest imponerade svenska insats under EM i Marbella när man gav Sverige 1–0 i matcher över Italien i semifinalen. 


Daniel Windahl

Ålder: 25 
Klubb: PDL

Den svenska raketen på världsrankingen 2021. Båstadskillen lyckades nå topp 100 (plats 99) innan World Padel Tour-året var över och skrev då historia som förste blågule herrspelare att vara bland världens hundra bästa spelare. Lyckades riktigt bra på WPT med kompisen Calle Knutsson under våren, och när han sedan bytte partner till argentinaren Martin Andornino under sommaren så kom det stora internationella lyftet. Här på hemmaplan fick han äntligen besegra Vasquez/Rocafort på SPT i par med Knutsson. Windahl spelade även fantastisk padel med både Knutsson och Simon Vasquez under EM i Marbella.


Kategorin Årets Spelare presenteras av Cupra.

Den här artikeln handlar om: