Sök
Foto: PadelDirekt
Padel-EM
Andersson om Knutsson/Windahls jättematch: ”En dröm som aldrig tog slut”
I dag fick vi uppleva något alldeles exceptionellt på en parkeringsplats, eller om vi vill kalla det EM-området, i Marbella. 
Calle Knutsson och Daniel Windahl höll jämna steg med — eller ja till och med pressade — två WPT-stjärnor med enormt rykte. 

PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

Det var som att man inte riktigt förstod vad det var som hände. Vi på PadelDirekt fick ganska sent reda på att Daniel Windahl/Calle Knutsson tätt efter sin seger i sextondelen på onsdagsmorgonen skulle spela snart igen — mot världsspelarna Javi Ruiz och Uri Botello. 

Vi stack direkt och möttes av 3–3 på resultattavlan. Visst, tänkte man, de hänger med en bit men snart trampar de spanska stjärnorna igång. Framförallt med tanke på omständigheterna: sol, vind och spel motståndarnas hemmaplan.

Och sen var det som att denna dröm, denna hägring, aldrig tog slut. Svenskarna bara fortsatte att pressa, utmana och hålla jämna steg med världens 14:e bästa spelare. Ett par som så sent som på Marbella WPT för tre veckor sedan var i semifinal. 

Och kom inte och sig att spanjorerna inte brydde sig. Visst, de underskattade absolut den svenska duon, men frustrationen när Javi Ruiz slog racket allt vad han kunde i marken visade att de brydde sig — de lyckades helt enkelt inte skaka av sig detta svenska par. 

Windahl: ”Detta är fan bra gjort”

Detta trots att Calle fick ta ett längre uppehåll på grund av en fotskada. Sedan jag började skriva om padel för åtta månader sedan har jag aldrig sett ett svenskt par prestera bättre mot ett så pass bra lag, något som Daniel Windahl själv var inne på:

Man vet att man kan spela väldigt bra mot världsspelare inomhus men jag har aldrig varit med om att någon på det här sättet, utomhus med blåst, pressat så pass bra spelare. Nu i efterhand börjar det ändå sjunka in att detta är fan bra gjort, sa ”Danne” efteråt. 

Dagens match är ett hum om och ett steg mot en potentiellt ny verklighet för svensk padel — ingen tvekan om saken. Detta inger respekt i padelvärlden. Jag menar, utländsk publik kom och frågade både Daniel Windahl och Calle Knutsson om en autograf efteråt — en ny verklighet. 

Daniel Windahl/Calle Knutsson har ju den här säsongen levererat i princip genomgående bra resultat. De har vunnit två SPT:s, de har tagit sig rekordlångt på WPT-kvalet, men den senaste tiden har spelet inte riktigt klickat för dem och inför turneringen annonserade Windahl att paret tar en paus i jakten på framgång på World Padel Tour. Windahl ska spela med Mat Marina och Calle Knutsson letar partner. När man upplevde denna matchen från sidan var det lätt att tänka: `men grabbar, ska ni inte köra på ett tag till då?´. 

Jag frågade Windahl efteråt om han inte ångrat sig lite och hans svar var välformulerat. 

— Oavsett vilka vi spelar med så är vi beroende av varandra. Just nu kom vi överens om att det är ett bra läge för ett break och eventuellt komma tillbaka om två-tre turneringar, sa Windahl. 

Andersson: Det vi fick se av Knutsson var ofantligt bra

Och jag har svårt att säga emot honom. De vet var de har varandra, kommunicerar med varandra och trivs ihop. Det är av allt att döma ingen schism som gjort att de tar ett break utan bara en iver efter att utvecklas ännu mer och man ska komma ihåg att de har tävlat intensivt med varandra i över att halvår tillsammans. De har pendlat fram och tillbaka mellan Sverige och Spanien med varandra och spelat mängder med tävlingar — det är klart man kan behöva ett uppehåll. 

Ta er tid, utvecklas på olika håll hos spelare som kan mycket padel. Kom tillbaka hungriga och visa att denna dag, denna match, inte var någon engångsföreteelse. Det är trots allt, som Danne sa efter matchen apropå att de två inte lyckades vinna de allra viktigaste bollarna, ett stort steg kvar att ta. 

Det är ett väldigt stort steg att ta dem. Det är ett stort steg att ta sig dit, ett ännu större att vinna över dem. 

Till sist: Det är ofta Daniel Windahl som lovordas som den svensk som har störst potential internationellt. Som den som ska göra det och visa vägen för svenskarna. Helt klart har han visat störst jämnhet hittills — även störst höjd som på Euro Finans Invitiational i Helsingborg. Men det vi fick se av Calle Knutsson i dag var ofantligt bra. 

Calle försvarade sig bra, smashade bra, han lyckades lobba ut bollen (med viss hjälp av vinden) mot självaste Uri Botello och det allra mest imponerande: Hans två makalösa stoppbollar i ett 40–15-läge i andra set var bland det mest iskalla jag sett. I två raka bollar levererade Knutsson två raka stoppbollar, ingen av gångerna lyckades Botello lösa det. 

Har man sån kyla, sån precision i ett så pressat läge, ja, då är man bra, riktigt jäkla bra. 


RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).