Padelgalan

Rocafort blev galakung — då kallade han upp partnern på scenen

ANNONS

Han vann allt han fick ställa upp i på svensk mark 2020.
Därför prisas Cayetano Rocafort som Årets Spelare på den historiska första Padelgalan.

För nästan ett och halvt år sedan flyttade spanjoren Cayetano Rocafort till Sverige där han tagit över padelshowen. Han parade ihop sig med Simon Vasquez och sedan dess har de tillsammans vunnit varje SPT-tävling de ställt upp i. 

— Det var väldigt känslosamt. Jag var lite nervös innan men det var kul, säger ”Caye” Rocafort efter att ha prisats på Padelgalan.

När han utropades som vinnare stod han bredvid partnern Simon Vasquez vid sidan av scenen. Efter sitt tacktal såg han till att även vapendragaren Vasquez kom upp till strålkastarljuset på scenen.

— Ärligt talat förtjänar han det lika mycket som mig. Vi har jobbat jättehårt för att vinna det här priset och hoppas ta hem det snart igen, säger Rocafort.

Simon, väntade du dig detta från Caye?
— Nej. Och ja. Vi pratade lite om det tidigare, att allt vi gjorde förra året gjorde vi tillsammans. Det vore inte möjligt att göra det vi gjorde utan varandra. Som jag alltid har sagt har han lärt mycket, som attityden som krävs för att vinna till exempel. Jag skulle inte vara spelaren jag är i dag utan honom, säger Simon Vasquez.

26-årige Rocafort vann dessutom – i par med Vasquez – i kategorin Årets Par. En skön dubbel för ”Caye” som inför den stundande säsongen hoppas på stora framgångar både på Swedish Padel Tour och World Padel Tour.

Rocaforts bror: ”Så stolt — som bästa vänner”

Med sin stora erfarenhet från spansk padel har Rocafort kommit till Sverige och bidragit starkt till att nivån hela tiden höjts, dag för dag, månad för månad. Det enda Caye inte lyckades vinna på svensk mark under 2020 var SM-pokalen. Anledningen är enkel: han fick inte delta då han ännu inte är svensk medborgare.

Cayetano Rocaforts fem år yngre bror var på plats under den historiska första svenska padelgalan och fick se sin bror bli kvällens stora vinnare på herrsidan. 

— Jag är så stolt över honom, säger Rafal Rocafort

Väntade du dig detta när ni flyttade till Sverige?
— Ja. Han är den bästa (skratt).

Hur skulle du beskriva er relation?
— Vi är som bästa vänner, vi kan prata om allt. Och jag tittar på alla matcher.

Då brister storebror Cayetano ut i skratt.

— Haha, han kommer aldrig och tittar på oss! Och när han väl kommer så förlorar vi.


På torsdagen återpubliceras Padelgalan i sin helhet här på padeldirekt.se.

Hela listan över pristagarna på Padelgalan här.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa: Girdo Padelgalans drottning — tog hem tre priser: ”Helt galet” Den här artikeln handlar om: