Cayetano Rocafort och José Gaspar firar titeln.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Rocafort/Gaspar vinner rysarfinal: ”Jag trodde vi skulle förlora”

ANNONS

Cayetano Rocafort och José Gaspar var illa ute när Pierre Bonfré och Viktor Stjern vann andra set med 6–3.
Spanjorerna såg ut att vara trötta och ur balans — då visade den nykomponerade duon mental styrka och tog hem titeln framför näsan på två storspelande svenskar.

VILSHÄRAD

Rocafort/Gaspar såg ut att göra finalprocessen kort när man raceade igenom första set fram till 6–2. 

Sedan tände Pierre Bonfré de cirka 300 åskådarna kring centercourten i Vilshärad genom att gestikulera vilt med armarna efter en vunnen boll — och matchen tog en oväntad vändning. Bonfré/Stjern började spela på den absoluta toppen av sin förmåga och vann andra set med 6–3.

Svenskarna vann faktiskt fem raka game i mitten av matchen.

— De gjorde en otrolig comeback och jag trodde att vi skulle förlora där i tredje set. Men vi kom tillbaka starkt, säger José Gaspar till PadelDirekt.

Tredje set inleddes med att båda lagen höll sina servar till 3–3. Sedan fick Cayetano Rocafort och José Gaspar till det som kom att bli det avgörande breaket fram till 4–3.

— Jag är så glad att få vinna en turnering igen. Jag minns inte när det var senast, säger Gaspar som satsat hårt på World Padel Tour i många år — och där är det förstås svårt att få titulera sig mästare.

— Det är en märklig känsla att få vinna, men jag gillar det väldigt mycket.

Stjern: ”Klart som fan att detta är en bra prestation av oss”

Slutsiffrorna skrevs till 6–2, 3–6, 6–4. Svensklaget som hade fint stöd från läktarplats var besvikna men gick med allt rätt rakryggade av banan i Vilshärad.

— I början är vi halvt överkörda men jag är stolt över att vi lyckas hitta nycklar och vända på det i andra set. Att ta fem raka game mot ett sånt här bra par utomhus, i den här värmen, och känna 'fan håller vi den här nivån tar vi hem det', det tar jag med mig, summerar Viktor Stjern.

Om man jämför Rocafort/Vasquez med Rocafort/Gaspar, vad skulle su säga är skillnaden?
— Ja de är extremt olika spelartyper eftersom Gaspar är vänsterhänt. Jag skulle inte säga att de är sämre än Vasquez/Rocafort... det tror jag inte. Framförallt utomhus. Klart som fan att detta är en bra prestation av oss.

Den 23-åriga spanjoren José Gaspar — som faktiskt vunnit SPT två gånger tidigare — måste förstås få berätta vad som hände i andra set efter att de dominerat kraftigt i första.

— Det kan vända snabbt nu när vi spelar med golden point. Vi tappade en golden point där vi kunde gått upp till 3–1, men i stället vände det och vi började känna oss dåliga. Där var Stjern och Bonfré väldigt starka mentalt och spelade mycket bättre än oss, säger Malaga-sonen som är rankad 82:a i världen.

Vad sa ni till varandra inför tredje set?
— Vi pratade om hur vi skulle lobba och försökte göra några taktiska förändringar. Men det handlar mest om att kämpa hela vägen, och det gjorde vi.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: