Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Femte raka titeln — på hemmaplan: ”Familj och vänner här”

ANNONS
Baharak Soleymani.
Sofia Arvidsson.
Ohotade Sverigeettor 2021.
I SPT 5-finalen vann duon klart över Anna Åkerberg och Amanda Girdo.

VILSHÄRAD

6–2, 6–1 är ett resultat som säger allt om Soleymanis och Arvidssons dominans på Swedish Padel Tour.

— Vi älskar båda att vinna, och inramningen som var i dag gjorde att man var väldigt tänd. Publik och hemmaplan för mig gör att man blir väldigt tänd. Vi spelade bra i dag, vi vände flera underlägen i gamen till vinst och det är viktigt, säger Sofia Arvidsson.

Du hade en liten klack här i dag?
— Ja familj och vänner var här så det var jätteroligt att spela.

Baharak Soleymanis känslor svallade efter att matchbollen slagits in redan efter drygt 50 minuters spel. Femte raka titeln och det märks att de båda älskar att vinna.

— Jag är så jävla glad. Vi har strugglat lite med spelet senaste dagarna, det har varit mycket att tänka på. Men vi är jävligt bra lag, hon peppar mig, jag peppar henne. Jag är jävligt stolt, säger ”Barre”.

Vad menar du då?
— Det är mycket mentalt... vi tränar ingenting tillsammans och jag får inte till några träningar själv. Vi bor 50 mil från varandra så jag tror inte något annat lag hade fixat att göra det här, att dra in fem raka när vi inte tränar och jag kör rehab.

Att vinna just i Vilshärad betyder särskilt mycket för Soleymani.

— Det här är den finaste anläggningen och det var en dröm jag hade att komma tillbaka på anläggningen där det hände, säger Baharak Soleymani och syftar på knäskadan hon drabbades för ett år sedan.

Om vi ser det på det här från ett större perspektiv: är det bra eller dåligt för svensk dampadel att ni är så överlägsna?
— Det var en konstig fråga, jag vet inte vad jag ska svara... det är väl bra, folk blir motiverade hoppas jag. Konkurrensen är ändå bra och nu vill alla slå oss, vi är jagade. Det blir väl tändvätska.

Sofia Arvidsson missade EM i Marbella och det ledde till att Anna Åkerberg/Amanda Girdo var Sveriges klart bästa par i Spanien för drygt två veckor sedan. Men det råder inget tvivel om att Arvidsson/Soleymani hade kunnat vara tungan på vågen för svenska landslaget på Qatar-VM i november.

— Blir jag uttagen vill jag självklart spela, det är det finaste man kan göra, och då hoppas jag att jag har med mig min vapendragare, säger Soleymani.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: