Daniel Windahl historisk som den första svenska herrspelaren att nå topp hundra.
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Windahl historisk — första svenska herrspelare topp hundra: ”Långt ifrån klar”

ANNONS

Daniel Windahl har haft ett makalöst år på World Padel Tour och klättrat rejält. 
Ett delmål har varit att nå topp hundra — nu är han där.

”Nöjd absolut, men långt ifrån klar och långt ifrån där jag vill ligga”, skriver Windahl i en kommentar till PadelDirekt. 

När PadelDirekt skrev om Daniel Windahls ranking efter två deltävlingar på World Padel Tour hade han precis tagit ett stort lyft från plats 173 på rankingen till nummer 154. Det var i april, nu är det slutet av november och Windahl har nått sitt högt uppsatta säsongsmål — topp 100. Han gör det efter att ha fått in 25 sköna rankningspoäng efter wildcardet till huvudrundan av Malmös WPT.

”Det känns jäkligt skönt. Efter att ha satt upp bruttoresultaten inför vad som krävdes så var jag lite osäker men det gick fan. Enbart Previa och högre som krävdes samt vinster i huvudturneringen i Challengers”, skriver Windahl.

På damsidan närmar sig Amanda Girdo samma milstolpe med stormsteg. Girdo som gjorde debut på WPT i augusti är efter sina 25 nya poäng nu rankad 116. Hon har 140 poäng — till Marta Arellano på plats 100 saknas det 44 poäng. Den enda svensken som nått topp hundra tidigare är Baharak Soleymani.

WPT-satsande Sverigetvåan Simon Vasquez återfinns på plats 128 på rankingen. 


KLIPP:
Se magiska bollen från EFI-finalen i Kristianstad i spelaren nedan.


Världstoppen Herr

 

Världstoppen Dam

Den här artikeln handlar om: