Foto: PadelDirekt.
Padelgalan

Padelgalan 2021: Här är de nominerade till Årets Junior Dam

ANNONS

Tea Hylander, Ella Ho och Maja Eriksson är de tre nominerade till priset Årets Junior Dam. 
Priset Årets Junior presenteras av Bullpadel och vinnaren kommer att avslöjas under Padelgalan den 27 januari.

Det har blivit dags att presentera vilka som är nominerade i de respektive kategorierna på Padelgalan 2021. 


Vad? Padelgalan 2021
När? 27 januari
Var? Filadelfia Convention Center, Stockholm
Publik? Nej (p.g.a rekommendationer)
Stream? Gratis på Padeldirekt.se 


De tre nominerade har alla stått för ett fantastiskt år och har valts ut av en jury. 

Nominerade till Årets Junior Dam

Priset presenteras av Bullpadel.

Ella Ho

Ålder: 15
Klubb: Halmstad

Kommentar:
Lillasyster Ho är bara 15 år men har redan så smått börjat göra en del resultat på seniorsidan, till exempel en seger i första omgången på SM. Och när vi ändå är inne på SM ska vi så klart nämna att Ella Ho tillsammans med Ebba Edstrand för andra året i rad tog junior-SM-guld. I fjol i F14 och i år i F16-klasen — en klass hon alltså kan spela i även nästa år. Utöver det har den välskolade Ho en mängd titlar på Swedish Padel Tour Future (SPT för juniorer).


Tea Hylander

Ålder: 16
Klubb: PadelCrew Helsingborg

Kommentar:
Många ute i padel-Sverige vet redan vem Tea Hylander är. Trots att hon bara är 16 år har hon redan under två års tid hunnit göra resultat även i seniorsammanhang. Tillsammans med Maja Eriksson lyckades hon ta sig till SPT-semifinal i Vilshärad och med Frida Bostrand vann hon Viaplay Padel Open. Lägg därtill flertalet segrar i SPT Future. På grund av nya förbundsregler kom hon inte till start i junior-SM men tog ändå stor revansch när hon lyckades gå till åttondelsfinal i senior-SM.


Maja Eriksson

Ålder: 18
Klubb: PadelCrew Helsingborg 

Tea Hylanders 18-åriga partner Maja Eriksson har fått sitt genombrott i år. Var inför säsongen lite mer okänd än partnern Tea Hylander men har tagit ett stort kliv under 2021. Eriksson är en väldigt stabil forehandspelare och gick som nämnt ovan till semifinal på SPT i Vilshärad, och även till åttondelsfinal på senior-SM. Lägg därtill guld i junior-SM tillsammans med Smilla Ho, samt två SPT Future-titlar och du har en mycket bra säsong.


Vinnaren tas ut av en jury och presenteras sedan på Padelgalan den 27 januari. Du kan alltså inte rösta på någon av de här spelarna. Läs allt om padelgalan här.

Den här artikeln handlar om: