Entrén till Stockholmsmässans padelhall.
Foto: Padel United
Nya padelbanor

Jättecentret har äntligen öppnat — efter fyra månader

ANNONS

PadelDirekt var först med att berätta om Stockholmsmässans makeover redan i december.
Fem månader senare har anläggningens 22 banor äntligen öppnat.
— Superkul att vi har fått öppna, det har varit en lång väntan, säger Padel Uniteds delägare Rikard Hellkvist.

Coronapandemin öppnade först upp möjligheten. Pandemin stängde sedan möjligheten. Åtminstone över vintern och våren. På måndagen slog Padel United upp portarna till 22 padelbanor på Stockolmsmässan i Älvsjö. strax söder om Södermalm. Banor som hade behövt öppna för drygt ett år sedan för att möta den enorma efterfrågan som funnits i Stockholm under pandemin.

— Det känns väldigt kul förstås. Minst sagt efterlängtat, samtidigt som vi har känt att vi inte velat bidra till något negativt i samhället. Så vi har suttit lugnt i båten, säger Padel Uniteds delägare Rikard Hellkvist.

Hur har de första reaktionerna varit?
— Generellt sett är alla jättepositiva, vi har fått bra omdömen. Det var fullt på 22 banor mellan 16 och 23 i går på öppningsdagen så det märks att det var efterlängtat, men vi har ju kört inspelspriser också.

Det måste ha drabbat er ekonomiskt att inte få öppna?
— Alltså, det är förstås alltid roligare att ha öppet, både för alla padelspelare och ekonomiskt. Men vi har fått kompensation och bra stöttning av Stockholmsmässan, vi har ju gjort tunga investeringar.

Stockholmsmässans insida.

Stockholmsmässans insida. Foto: Padel United

Över fyra miljoner bara för banorna

En snabb uträkning, om man räknar lågt, så kostar kalaset 200 000 kr gånger 22 vilket ger en nota på fyra och en halv miljon kronor. Drygt hälften av banorna på Stockholmsmässan stod redo och spelbara för fyra månader sedan.

Som tur är avtalet skrivet till årsskiftet, så det kommer hinna liras en väldig massa många timmar padel i mässhallarna innan banorna måste flyttas till förmån för just mässevenemang.

— Vi har avtal till nyår, så det är så länge vi blir kvar som det ser ut nu.

Finns det någon chans att ni får vara kvar längre än så?
— Vi förlänger gärna avtalet, så ser Stockholmsmässan en vinning i att ha kvar oss är vi jätteöppna för det.

Det finns utmaningar med att anlägga massa padelbanor i en fastighet som inte är ämnad för det. 

— Jo men visst kan det vara knixigt med någon bana, det är ju ingen nybyggd hall för padel. Vi har jobbat så mycket vi kan med underlaget och tagit hänsyn till vissa luckor för ledningar och sånt. Vi har pusslat ihop banorna så gott det går.

Stockholmsmässan inifrån.

Stockholmsmässan inifrån. Foto: Padel United


Precis som Rikard Hellkvist nämner har bokningstrycket varit högt för primetime-timmarna. Men en titt i bokningssystemet Matchi signalerar att det kommer finnas gott om lediga banor på dagtid framöver. Delägaren är inte särskilt förvånad.

— Nej, överraskad skulle jag inte säga att jag är. Vi är ändå i slutet av maj och då är det lite annat som lockar, som golf och sånt. Vi har heller inte startat upp någon form av aktiviteter än. Beläggningen under dagarna kommer att bli högre, men vi inväntar att Svenska Padelförbundet ska tillåta olika aktiviteter som lunch-americanos och liknande, säger Hellkvist.

I april köpte Padel United först upp Padelverkets anläggningar i Stockholm, och bara en vecka senare blev det officiellt att man krokar arm med Padel Crew i Helsingborg.

— Det känns jävligt roligt, det ger möjlighet till olika typer av samarbeten mellan center på olika platser i Sverige. 

Vi snackar verkligen storsatsning. Hur många banor har Padel United nu?
— Ja du, ge mig ett ögonblick för att dubbelkolla... 263 banor totalt. Så det är bra att att vi har anställt duktigt folk så att hela verksamheten fungerar.📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Bakslaget för nya padelsatsningen — politikerna stoppar öppningen
Bakslaget för nya padelsatsningen — politikerna stoppar öppningen
Den här artikeln handlar om: