Svensk Padel

Ny sammanslagning mellan stora padelaktörer

ANNONS

Padel United växer rekordsnabbt och redan en vecka efter sammanslagningen med Padelverket, går nu padelaktören samman med Padel Crew för att skapa Nordens bästa padelupplevelse. 

Efter sammanslagningen består verksamheten inom kort av 21 hallar och 261 banor totalt och blir därmed en av Sveriges största padelaktörer. Samgåendet är ytterligare ett kliv i riktningen att göra padel inkluderande och skapa förutsättningar för alla som vill spela padel att ha möjlighet till det.

Kim Olsson och Andreas Lilja, grundare till Padel Crew, kommer att fortsätta att vara aktiva i bolaget och som ägare i koncernen. 

Kim Olsson om samgåendet:

— Jag är övertygad om att vi tillsammans kan ta verksamheten till nästa nivå och fortsätta ligga i framkant och driva utvecklingen av sporten. Vi är väldigt stolta över Padel Crew och därför måna om att våra anläggningar ska fortsätta ge våra padelspelare den bästa upplevelsen även i framtiden. Vi, liksom Padel United, brinner genuint för att etablera padel som folksport och det känns extra bra att gå samman med en aktör som delar våra värderingar.

Padel United grundades av bröderna Markus och Rikard Hellqvist våren 2020 och har under kort tid etablerat flertalet hallar och banor runt om i Sverige. Verksamheten är nu en av Sveriges största och finns i Västerhaninge, Rosersberg, Stockholmsmässan, Älvsjö, Spånga, Botkyrka och i Bäckebol, Göteborg. I och med sammanslagningen av Padel Crews verksamhet ingår nu även banor i Malmö, Landskrona, Ängelholm, Falkenberg samt Helsingborg.

Markus Hellqvist kommenterar sammanslagningen:

— Padel Crew har gjort en imponerande resa och det talas oerhört gott om anläggningarna över hela Sverige. Vi har följt Padel Crew under en längre tid och är därför väldigt glada över detta samgående. Deras starka engagemang och erfarenhet kommer vara ovärderligt för oss i vår resa framåt. Under devisen ”Sveriges största Padelhjärta” har vi bestämt oss för att bredda padeln och göra den till en fantastisk upplevelse för alla.

Den här artikeln handlar om: