Foto: Padel United
Svensk Padel

Padelaktörer går ihop — blir störst i Stockholm

ANNONS

Padelverket — som grundades 2016 — blir en del av Padel United och därmed bildas Stockholms största padelaktör. 
— Det känns superkul och jättespännande att vi blir så stora i Stockholm, säger Padel Uniteds medgrundare Markus Hellqvist till PadelDirekt.

Samgåendet innebär en tydlig satsning på att göra padel tillgängligt för alla och nu är siktet inställt på att starta padelverksamhet i hela Sverige. Inom ett par år kommer Padelverkets anläggningar att gå under namnet Padel United.

— Det blir ingen jättestor skillnad på våra verksamheter från dag ett, men inom kanske ett halvår till två år blir Padelverkets hallar Padel United, säger Markus Hellqvist, som grundade Padel United så sent som för ett år sedan med sin bror Rikard Hellqvist.

När Stockholmsmässan öppnar portarna för padel har Padel United, via partnerskapet med Padelverket, inom kort 10 hallar och 108 banor i Stockholm. Räknar man hela Sverige handlar det totalt om 13 hallar och 154 banor. 

— Vi kommer att jobba vidare precis som vi gör, men successivt slå ihop verksamheterna. Till exempel seriespelet, som vi planerar att starta i höst, kommer vi att satsa mycket på tillsammans med Padelverket. De har kört på länge och har mycket kunskap som vi får ta del av.

Vad är planen med seriespelet du nämner, och när tänker ni dra igång?
— Till hösten hoppas vi att vi kan ha ett fullskaligt seriespel. Det kan nog bli jäkligt bra, Padelverket har bedrivit sina seriespel på ett superbra sätt under lång tid och har en lång kölista. Nu kan vi tillsammans erbjuda mycket fler banor och fler människor en chans att tävla. I förlängningen vill vi att det blir en nationell serie.

Varför dök den här idén om sammanslagning upp?
— Vi har kämpat mycket med att etablera oss i svenska storstäder, framförallt i Stockholm och Göteborg, och började kika på hur vi kan växa snabbare i Stockholm. Samtidigt kände Padelverket att ett samgående med oss kan leda till en bra utveckling även för dem.

”Ambitiösa tillväxtplaner”

Markus Hellqvist berättar att fokus ligger på ökad tillgänglighet, förbättra hallarnas kvalitet, starta nya seriespel samt satsningar på nya typer av medlemskap och utveckla ungdomsverksamheten. 

— Padelverket har funnits i över fem år och är en av de aktörer som har kommit längst i utvecklingen av seriespel och ungdomsverksamhet. Den resan och den kunskapen är otroligt värdefull i vårt samarbete mot det gemensamma målet att göra padeln tillgänglig för alla, säger Markus Hellkvist, grundare Padel United.

Joakim Borell, styrelseordförande Padelverket, i ett pressmeddelande:

— Padel United är en spännande aktör med ambitiösa tillväxtplaner och ett stort padelhjärta. Vi har en gemensam syn på sporten och vi delar också visionen om att göra padeln tillgänglig för alla – det är en mycket bra grund för vår fortsatta resa tillsammans. För oss innebär också samgåendet att vi blir en del av något större och starkare. Vi ser ett antal synergier och kommer tillsammans utveckla vårt erbjudande till våra kunder och medlemmar.



Om Padel United och Padelverket
Padel United grundades av bröderna Markus och Rikard Hellqvist våren 2020 och har under kort tid etablerat totalt 55 banor runt om i Sverige. Verksamheten är en av Sveriges största och efter sammanslagningen med Padelverket finns man nu i Västerhaninge, Rosersberg, Stockholmsmässan, Älvsjö, Spånga, Botkyrka och i Bäckebol, Göteborg. Tillsammans delas visionen att bredda gruppen av padelspelare och göra sporten tillgänglig för alla.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: