Foto: Bildbyrån
Nya padelbanor

Bakslaget för nya padelsatsningen — politikerna stoppar öppningen

ANNONS

I morgon skulle Stockholmsmässan ha öppnat sina lokaler för padelspel. 
Men ett drygt ett dygn innan åker de på ett tufft bakslag. 
Stockholms Stad, som äger lokalerna, går in och stoppar öppningen. Det rapporterar DN.

Det var på onsdagen som Stockholmsmässan i ett pressmeddelande gick ut med att de omvandlar sina lokaler till padelhall under pandemin. Och öppningen var planerad till i morgon eftermiddag. 

— Man har ju åkt förbi Stockholmsmässan många gånger och drömt om att få öppna upp för padel där så det känns fantastiskt att få förtroendet, säger Rikard Hellqvist, medgrundare på Padel United till PadelDirekt.

Men mässan har stött på patrull. Eftersom den ägs av staten som sedan tidigare på grund av den ökade smittspridningen beslutat sig för att stänga ner sina idrottsanläggningar, kan inte heller Stockholmsmässan öppna för padelspel i statlig regi. 

– Jag visste att det skulle ske en omställning till padelverksamhet, men jag visste inte att det skulle ske just nu. Det kommunicerades i ett pressmeddelande och vi var flera som reagerade på den nyheten, säger finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M), som också är styrelseordförande för Stockholmsmässan till DN. 

– Vi har haft en dialog med mässans ledning under förmiddagen och det är tydligt att de inte kommer bedriva någon padelverksamhet nu. Det handlar om signalvärde, att inte ha skidspår och isar öppna för barn och unga samtidigt som det öppnar ett nytt padelcenter, det skickar fel signaler, fortsätter hon. 

När mässan kan öppna är oklart. Enligt DN kommer kommunerna i regionen under fredagen att ha ett möte där det ska diskuteras kring öppnandet av stadens verksamheter. 

– Vi jobbar hårt just nu för att kunna öppna upp möjligheten till idrott för barn och unga. Läget i vården har förbättrats, är betydligt mer stabilt och vi kommer att diskutera detta i morgon och återkomma med nya besked, säger finansborgarrådet på torsdagen.

I princip alla hallens banor var uppbokade för helgen.

I december stod det klart att Stockholms stad förvärvar Handelskammarens andel i Mässfastigheter i Stockholm AB och därmed blir ensam ägare till Stockholmsmässan i Älvsjö. 

Den här artikeln handlar om: