Elitspelaren Anton Andersson / Stockholmsmässan.
Foto: Bildbyrån
Nya padelbanor

Bekräftat: Stockholmsmässan blir padelcenter — då öppnar man

ANNONS
Precis om PadelDirekt kunde avslöja i december anläggs padelbanor i Stockholmsmässans lokaler, som står tomma under coronapandemin. Delar av verksamheten öppnar på fredag.

Tidningen Mitt i var först med att berätta att det blir Padel United som hyr in sig i Stockholmsmässan i Älvsjö och öppnar åtta banor på fredag 15 januari. Avtalet parterna emellan sträcker sig till september med option på förlängning.

— Man har ju åkt förbi Stockholmsmässan många gånger och drömt om att få öppna upp för padel där så det känns fantastiskt att få förtroendet, säger Rikard Hellqvist, medgrundare på Padel United till PadelDirekt.

Pandemin är nästan uppe i 10 månader. Hur länge har ni förhandlat om att få hyra Stockholmsmässans tomma lokaler?
— Det har gått ganska fort sedan vi kom i kontakt för typ ett par månader sen. Varför det inte blivit padel där tidigare har jag ingen insyn i alls, det får du kolla med dem.

Padel United väckte stor uppmärksamhet när man hösten 2020 öppnade 32 banor i två olika byggnader i Bäckebol på Hisingen i Göteborg. Företaget har sedan tidigare padelcenter på flera platser i Stockholmsområdet.

Efter öppningen på fredag fortsätter byggnationen av fler padelbanor. Innan januari över ska 22 kompletta banor vara spelbara. Samtidigt som Stockholmsmässan är glada att hyra ut en del av sina stora ytor vittnar resultatprognosen för året 2020 om en förlust på 190 miljoner kronor.

—  Satsningen på padelbanor är i linje med mässans arbete med att ställa om verksamheten och fylla våra lokaler med bra och säkra aktiviteter fram tills dess att vi kan öppna upp och börja arrangera mässor och större möten i vår anläggning, berättar Christian Clemens, vd Stockholmsmässan.

Banorna går nu att boka via Matchi.📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Avslöjar: Stockholmsmässan på väg att bli padelcenter
Avslöjar: Stockholmsmässan på väg att bli padelcenter
Den här artikeln handlar om: