Kajsa Sigvardsson Hansson visar upp familjens gård som ska bli padelanläggning.
Foto: Privat
Nya padelbanor

Möt familjen som bygger padelhall på sin lantgård: ”Brinner för det här”

ANNONS

Du har förmodligen aldrig varit i Hjärup.
I sommar finns det en stor anledning att göra ett besök – då ska nämligen familjen Hansson ha uppgraderat ett gammalt lantbruk, omringat av skånska åkrar, med en padelhall.

Kajsa Hansson Sigvardsson och maken Kristian Hansson fick en idé förra året. På gården hemma i Hjärup – en tio minuter lång tågresa från Malmö – står en gammal maskinhall som inte används.

— Det är en väldigt stor lokal med plåtväggar och plåttak. Den är jättebred och jättelång med nio meter i takhöjd. En fantastisk lokal som vi nu ska bygga om till en modern padelhall, säger Kajsa Hansson Sigvardsson till PadelDirekt.

Hon berättar inspirerat och med glädje om sin familjs stora projekt som är i startgroparna och ska stå klart i sommar. Det som i dag kan beskrivas som ett enormt, oisolerat förråd ska under våren omvandlas till en av landets mest hemtrevliga padelanläggningar. Och samtidigt en av de minsta med blott en bana.

— För att få optimal takhöjd ska banan placeras i princip i mitten, kan man säga. Vi ska sätta in isolering, ventilation och mellanväggar eftersom vi inte behöver använda hela maskinhallen. Jag tycker det är jättekul med inredning så vi kommer lägga mycket vikt vid att det ska bli trevligt där inne.

Maskinhallen som nu håller på att rensas.Maskinhallen som nu håller på att rensas. Foto: Privat

Erbjuder småskalighet och privat spel: ”Unikt”

Den extrema efterfrågan på padelbanor i Sverige gör att "de ploppar upp som svampar"-uttrycket sällan har passat bättre än nu. Det smälls upp stora skrytbyggen från norr till söder flera gånger i månaden. Hjärups Gårdspadel, som Kajsas och Kristians anläggning ska heta, erbjuder någonting helt annat.

— Miljön här är helt fantastisk, så det blir unikt på vissa sätt. Vi är omringade av åkrar men kan samtidigt cykla till Lund på 25 minuter och Malmö på 40 minuter. Hallen kommer ju att heta Gårdspadel och ha en gammeldags stil. Vi vill erbjuda en jättebra spelupplevelse, de som spelar kommer ju att vara ensamma, men vi ska även bygga en köksdel med bar så AW:s och fester kommer också att kunna hållas här. Vi vill få det väldigt fint och erbjuda något som inte finns i varje hall.

Och det kommer givetvis att kosta. 1,4 miljoner ligger budgeten på. Maken Kristian väljer dessutom att ta tjänstledigt för att kunna göra så mycket av halljobbet som möjligt på egen hand.

— Han har tagit ledigt från sitt jobb som psykolog från första februari. Det är ett jätteprojekt för oss, detta. Kristian ska försöka klara av så mycket av byggandet han kan och jag gör det jag är bra på, håller kontakt med alla olika leverantör och sköter sociala medier till exempel, säger Kajsa som arbetar som just kommunikatör. 

Entrén i anslutning till åkern.Entrén i anslutning till åkern. Foto: Privat

Uppskattar hejaropen från padel-Sverige

Familjen Hansson har tömt sparbössan och tagit lån för att förverkliga padelbane-drömmen. På det tidigare lantbruket bor även barnens farmor och farfar och de är bara glada att Hjärups Gårdspadel får gården att leva vidare, i en lite ny skrud.

— De är pensionärer så svärfar tycker bara att det är härligt att det händer något, att vi tar gården in i framtiden. Den allmänna responsen vi fått har varit otrolig. Kompisars kompisar hör av sig och vill hjälpa till och vi känner att vi verkligen kommit in i den här härliga padelgemenskapen, den gillar jag verkligen. Vi har redan fått väldigt mycket uppmuntran och hejarop.

Vad är det ni gör just nu?
— Nu röjer vi ut hela maskinhallen så nästa steg blir att gjuta betongplattan, isolera och bygga mellanväggar.

Spelar ni mycket padel själva?
— Vi är ganska nya med padel, men Kristian som spelat squash i hela sitt vuxna liv är helt biten. Vår son som är nio tycker det är jättekul så nu återstår bara att värva den elvaåriga dottern också. Det är en fantastiskt rolig sport, en social sport som vi älskar och det är så kul att alla våra kompisar spelar också.

Prisnivån ska vara marknadsmässig på Hjärup Gårdspadel och det finns planer på att i framtiden erbjuda padelträning och seriespel. Planerna på att det ska ihop rent ekonomiskt är… långsiktiga.

— Vi hoppas få en bra verksamhet och inkomst, men det kommer att ta oss lång tid. Vi brinner för det här och tror verkligen på vår idé.

Huset där familjen Hansson bor.Huset där familjen Hansson bor, några meter från blivande padelhallen. Foto: Privat

PadelDirekt kommer att följa familjen Hansson och deras bygge fram till öppningen i sommar. Häng med här på sajten och i Facebookgruppen PadelFamiljens uppdateringar.📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Kompisgäng satsar miljoner på Dalslands första hallbygge
Kompisgäng satsar miljoner på Dalslands första hallbygge
Den här artikeln handlar om: