Sök
Kajsa Sigvardsson Hansson visar upp familjens gård som ska bli padelanläggning.
Foto: Privat
Nya padelbanor

Möt familjen som bygger padelhall på sin lantgård: ”Brinner för det här”

Du har förmodligen aldrig varit i Hjärup.
I sommar finns det en stor anledning att göra ett besök – då ska nämligen familjen Hansson ha uppgraderat ett gammalt lantbruk, omringat av skånska åkrar, med en padelhall.

Kajsa Hansson Sigvardsson och maken Kristian Hansson fick en idé förra året. På gården hemma i Hjärup – en tio minuter lång tågresa från Malmö – står en gammal maskinhall som inte används.

— Det är en väldigt stor lokal med plåtväggar och plåttak. Den är jättebred och jättelång med nio meter i takhöjd. En fantastisk lokal som vi nu ska bygga om till en modern padelhall, säger Kajsa Hansson Sigvardsson till PadelDirekt.

Hon berättar inspirerat och med glädje om sin familjs stora projekt som är i startgroparna och ska stå klart i sommar. Det som i dag kan beskrivas som ett enormt, oisolerat förråd ska under våren omvandlas till en av landets mest hemtrevliga padelanläggningar. Och samtidigt en av de minsta med blott en bana.

— För att få optimal takhöjd ska banan placeras i princip i mitten, kan man säga. Vi ska sätta in isolering, ventilation och mellanväggar eftersom vi inte behöver använda hela maskinhallen. Jag tycker det är jättekul med inredning så vi kommer lägga mycket vikt vid att det ska bli trevligt där inne.

Maskinhallen som nu håller på att rensas.Maskinhallen som nu håller på att rensas. Foto: Privat

Erbjuder småskalighet och privat spel: ”Unikt”

Den extrema efterfrågan på padelbanor i Sverige gör att "de ploppar upp som svampar"-uttrycket sällan har passat bättre än nu. Det smälls upp stora skrytbyggen från norr till söder flera gånger i månaden. Hjärups Gårdspadel, som Kajsas och Kristians anläggning ska heta, erbjuder någonting helt annat.

— Miljön här är helt fantastisk, så det blir unikt på vissa sätt. Vi är omringade av åkrar men kan samtidigt cykla till Lund på 25 minuter och Malmö på 40 minuter. Hallen kommer ju att heta Gårdspadel och ha en gammeldags stil. Vi vill erbjuda en jättebra spelupplevelse, de som spelar kommer ju att vara ensamma, men vi ska även bygga en köksdel med bar så AW:s och fester kommer också att kunna hållas här. Vi vill få det väldigt fint och erbjuda något som inte finns i varje hall.

Och det kommer givetvis att kosta. 1,4 miljoner ligger budgeten på. Maken Kristian väljer dessutom att ta tjänstledigt för att kunna göra så mycket av halljobbet som möjligt på egen hand.

— Han har tagit ledigt från sitt jobb som psykolog från första februari. Det är ett jätteprojekt för oss, detta. Kristian ska försöka klara av så mycket av byggandet han kan och jag gör det jag är bra på, håller kontakt med alla olika leverantör och sköter sociala medier till exempel, säger Kajsa som arbetar som just kommunikatör. 

Entrén i anslutning till åkern.Entrén i anslutning till åkern. Foto: Privat

Uppskattar hejaropen från padel-Sverige

Familjen Hansson har tömt sparbössan och tagit lån för att förverkliga padelbane-drömmen. På det tidigare lantbruket bor även barnens farmor och farfar och de är bara glada att Hjärups Gårdspadel får gården att leva vidare, i en lite ny skrud.

— De är pensionärer så svärfar tycker bara att det är härligt att det händer något, att vi tar gården in i framtiden. Den allmänna responsen vi fått har varit otrolig. Kompisars kompisar hör av sig och vill hjälpa till och vi känner att vi verkligen kommit in i den här härliga padelgemenskapen, den gillar jag verkligen. Vi har redan fått väldigt mycket uppmuntran och hejarop.

Vad är det ni gör just nu?
— Nu röjer vi ut hela maskinhallen så nästa steg blir att gjuta betongplattan, isolera och bygga mellanväggar.

Spelar ni mycket padel själva?
— Vi är ganska nya med padel, men Kristian som spelat squash i hela sitt vuxna liv är helt biten. Vår son som är nio tycker det är jättekul så nu återstår bara att värva den elvaåriga dottern också. Det är en fantastiskt rolig sport, en social sport som vi älskar och det är så kul att alla våra kompisar spelar också.

Prisnivån ska vara marknadsmässig på Hjärup Gårdspadel och det finns planer på att i framtiden erbjuda padelträning och seriespel. Planerna på att det ska ihop rent ekonomiskt är… långsiktiga.

— Vi hoppas få en bra verksamhet och inkomst, men det kommer att ta oss lång tid. Vi brinner för det här och tror verkligen på vår idé.

Huset där familjen Hansson bor.Huset där familjen Hansson bor, några meter från blivande padelhallen. Foto: Privat

PadelDirekt kommer att följa familjen Hansson och deras bygge fram till öppningen i sommar. Häng med här på sajten och i Facebookgruppen PadelFamiljens uppdateringar.📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa: Kompisgäng satsar miljoner på Dalslands första hallbygge Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten