Foto: Melleruds Padel
Nya padelbanor

Kompisgäng satsar miljoner på Dalslands första hallbygge

ANNONS

Du har läst det förr: Liten ort, första padelcentret.
Den här gången är det Melleruds 5000 invånare som inom kort får fyra padelbanor.
— Det blir Dalslands första padelcenter, säger delägaren Tobias Coster.

Det tog ett år att hitta en bra tomt att bygga på men sen kunde sju vänner från Melleruds dröm förverkligas.

— I november tog vi första spadtaget på Holmsgatan 7 och målet är att det bli invigning under våren, säger Tobias Coster till PadelDirekt.

Han berättar att orten visat en i det närmaste obeskrivlig uppskattning sedan byggandet drog i gång, och att det är extra kul att det är ett lokalt gäng som gör det på egen hand.

— Vi är sju kompisar som bygger en hall från scratch och gör väldigt mycket själva, två av oss är snickare och två är markarbetare. Det drar ner kostnaden mycket, säger Coster och fortsätter:

— Mottagandet har varit monumentalt från Mellerudsfolket, det har varit som en svart fläck här och det är många företag vill gå in och hjälpa till. På små orter händer det inte så mycket… men folk tror att vi kommer att behöva bygga ut om två månader, haha.

Dryga timmen från Mellerud ligger Bengtsfors där det finns två padelbanor i en industrilokal men nu får alltså Dalsland sitt första renodlade anläggning ämnad för padel. Utöver Tobias Coster är det David Svensson, Joel Lundgren, Markus Svensson, Jonathan Lundgren, Roger Svensson och Simon Svensson som blir delägare i Melleruds Padel.

— Vi lägger in x antal miljoner själva, det kommer att gå på några miljoner men jag har lovat att inte gå ut med summan… men vi har sagt att vi inte ska snåla, det blir även en övervåning med kontor och kanske även konferensrum för att kunna utöka verksamheten senare.

De sju delägarna.De sju delägarna.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: