Elitspelaren Anton Andersson / Stockholmsmässan.
Foto: Bildbyrån
Nya padelbanor

Avslöjar: Stockholmsmässan på väg att bli padelcenter

ANNONS

Nordens största anläggning för mässor och evenemang ser ut att bli padelcenter under pandemin, enligt oberoende källor till PadelDirekt.
Stockholmsmässans pressansvariga bekräftar att diskussioner förs med flera padelaktörer. 

Stockholmsmässan har haft ett stökigt år eftersom coronapandemin satt stopp för alla former av evenemang sedan i mars/april. Under de dryga åtta månaderna har ett fältsjukhus hunnit byggas och avvecklas, det har arrangerats drive in-bio i samarbete med SF — och nu hyr Postnord in sig med en drive in-lösning för att hinna leverera paket inför julen.

Efter årsskiftet pekar allt på att padeln blir en något mer långsiktig aktivitet i Stockholmsmässans – även kallat Älvsjömässan – enorma lokaler.

— Vi har varit dialog med flera olika padelaktörer så ja, det är något på gång. Mer än så vet jag inte just nu, säger presskontakten Elin Lervik till PadelDirekt. 

Hur många banor som kan tänkas monteras i mässhallarna finns det inga uppgifter om i dagsläget. Men med en 70 000 kvadratmeter stor utställningsyta finns det alla möjligheter att bidra till att padelsituationen i Stockholm – där efterfrågan är långt större än antalet bokningsbara tider – ljusnar en aning.

— Ja, det har förs diskussioner och vi tittar på det. Vi vet att Globen och Svenska Mässan har låtit padelbanor byggas och att det är extremt tryck på padel just nu så vi tittar på det, säger presskontakten Catarina Oscarsson till PadelDirekt.

Så det finns goda förutsättningar att anlägga banor i era lokaler?
— Det finns möjlighet att göra det, absolut. Vi måste dock säkerställa att vi inte behöver ytorna snabbt därpå. Vi tittar på det, mer kan vi inte kommentera just nu.

I november stod det klart att Åbymässan i Mölndal omvandlas till världens största padelcenter i mars.Du kanske även vill läsa:
Så fixar du padeltid på NK:s tak: ”Först till kvarn”
Så fixar du padeltid på NK:s tak: ”Först till kvarn”
Den här artikeln handlar om: