Videointervju med Klöverns Jakob Mörndal (tv) och Andreas Ehrnvall (th).
Fotoredigering: Ellinor Skeppström
Nya padelbanor

Svenskt miljardbolag bygger världens största padelcenter

ANNONS

Ett nytt padelcenter med minst 26 banor blir verklighet i Mölndal i Göteborg senast i mars 2021.
Fastighetsbolaget Klövern och padelpionjären Andreas Ehrnvall gör en jättesatsning på nya padelanläggningar i Sverige.

— Det är helt fantastiskt att vi kan slå ihop med en så fin och stor aktör som Klövern. Det är skithäftigt, säger Andreas Ehrnvall som startade ett av landets första padelcenter för åtta år sedan och driver företaget Padel Partners.

I en exklusiv intervju med PadelDirekt berättar han och Klövern Padels projektledare Jakob Mörndal om samarbetet som kommer att ge Sverige en ny padelmetropol 2021. Klövern tar över Åbymässans lokaler.

— Vi ska öppna en större anläggning i Åby i Mölndal. Det blir en av Sveriges största padelanläggningar, kanske till och med den största. Vi vill låta verksamheten i Klövern Padel växa och låta fler testa på sporten så det är en jättespännande satsning. Det kan bli så att vi kanske smygstartar innan mars, säger Jakob Mörndal till PadelDirekt.

Hur många banor blir det?
— Vi ska nog få in 26 banor och ska titta på att ha utebanor också. Det kanske blir ett antal singelbanor också. 

Det kommer alltså att bli världens största padelcenter sett till antal banor. Störst i dag är Södertälje Padel Club med sina 24 banor. Tidigare fanns det största centret i spanska huvudstaden Madrid med 32 banor, en anläggning som dock gick i konkurs när coronapandemin ledde till lockdown i Spanien.

”En padelhall är en förhållandevis liten investering”

Samarbetet som ligger till grund för jättesatsningen innebär att Klövern går in och tar över 50 procent av företaget Padel Partners, där Andreas Ehrnvall är en av fem delägare. I och med sammanslagningen blir Padel Partners nu ombildat till Klövern Padel.

Det är ingen vild gissning att Klövern blir det kapitalstarkaste företaget i padelvärlden.

— Ja det kanske vi blir. Det viktigaste är att hallarna används, men det är ju fantastiskt om vi låter vårt gemensamma bolag fortsätta växa och allt går bra. Vi har ett stort fastighetsbestånd med drygt 50 miljarden i fastighetsvärde och att addera en padelhall är en förhållandevis liten investering, men det ger väldigt mycket för området.

Mellan tummen och pekfingret, hur mycket investerar ni i padel?
— Det är nog svårt att sätta en siffra på det. En fastighet där det spelas skulle i teorin kunna användas till något annat också. Det är inte så att vi avsätter en viss peng för att verka inom padel.

Padelpionjären Andreas Ehrnvall som alltså redan driver Uppsala Padelcenter och hjälper Klövern Padel med deras center i Kista är givetvis glad över supersatsningen.

— Jag kanske inte får igenom alla mina knäppa idéer men Jakob lyssnar, han är en av de bästa människorna jag träffat. Det blir en bra match up det här.

Läs mer: Klövern Padel har långt gångna planer på flera nya anläggningar nästa år

TV: Se hela intervjun

Den här artikeln handlar om: