På bilden: Till vänster Christian Albisson, till höger Oscar Arrsjö.
Foto: NK press.
Nya padelbanor

Så fixar du padeltid på NK:s tak: ”Först till kvarn”

ANNONS

Två banor utan tak, två banor med tak.
Men kommer de fyra banorna på NK vara bokningsbara för allmänheten?
— Ja alla har chansen att göra en intresseanmälan på var sajt, säger Oscar Arrsjö till PadelDirekt.

Modeprofilen Oscar Arrsjö och reklambyråentreprenören Christian Albinsson har startat företaget Ascaro som kommer att driva padelsatsningen på NK:s tak. På fredagen trädde duon fram för första gången, men i pressmeddelandet framgick inte vem som kommer att ha tillgång till banorna. 

Svaret till PadelDirekt lyder så här:

— Då får man gärna gå in på var sajt ascaropadel.com och anmäla sig. Alla har chansen att göra och det är först till kvarn som gäller, säger grundaren Oscar Arrsjö. 

Vad är det man anmäler sig till? Hur kommer banbokningen fungera?
— Man gör en intresseanmälan för ett abonnemang med en fast padeltid. Man skriver in sin mejladress och får all viktig information fram till öppningen. 

30 meter upp på den sjunde våningen på Nordiska Kompaniet ska det inte bara byggas padelbanor. Det byggs en löparbana, utegym, restaurangdel och bar. Bland annat. 

— Vi kommer att gå in på detaljerna i ett senare skede. Men ett abonnemang innebär en fast padeltid i veckan.

”Jag har saknat en premiumupplevelse kring padeln”

Oscar Arrsjö vill alltså inte avslöja fler detaljer kring själva padelspelandet i nuläget. Anledningen till att två banor får tak och två har öppen himmel är logisk.

— Vi tror på att ha möjligheten att spela både inomhus och utomhus, det är ju förstås härligt att spela i solen men man vill även kunna spela om det regnar ute.

”Kan bli en av världens mest spektakulära padelanläggningar” säger du i pressmeddelandet. Varför är det så spektakulärt?
— Det är 30 meter upp mitt i en huvudstad, i samklang med Nordens mest eleganta varuhus. Det är hela den inramningen som vi eftersträvar. Jag har saknat en premiumupplevelse kring padeln, personligen vill jag inte sitta kvar och hänga på anläggningarna jag varit. Man gick in, spelade och gick därifrån. 

Därför har man valt att ge anläggningen namnet ”NK Padel & Social.”

—  Vi ska ha bästa träningsmöjligheterna och bästa padelmöjligheterna, men man ska kunna knyta kontakter också. Det kommer att finnas mat och dryck, mer detaljer kring kommer vi att presentera senare.

Vad kostar det här kalaset att bygga? Det låter dyrt.
— Jo tack. Men vi vet att det kommer bli fantastiskt för folk som vill spela mitt inne i stan och slippa sitta i bilköer ut till en padelhall. 

Ni öppnar i vår, skriver ni. När i vår?
— I april. Datum har vi inte än.

Du kanske även vill läsa:
Exklusivt: Här byggs padelbanorna på NK
Exklusivt: Här byggs padelbanorna på NK
Den här artikeln handlar om: