Foto: Viktor Andersson & Martin Nilsson.
Padel-EM

Björkman hyllar debutanten: ”Finns ingen med större landslagshjärta”

ANNONS

41 år gammal gör Johan ”Bruno” Brunström debut i ännu ett landslag. 
Han har spelat mängder med Davis Cup-matcher i tennis tidigare. Nu ska han spela padel-EM för Sverige. 

Som tidigare assisterande Davis Cup-kapten tog Jonas Björkman ut Johan Brunström i landslaget. Som förbundskapten för landslaget i padel fick han återigen chansen att ta ut Brunström. Den hårdslående och mycket ödmjuka Brunström ska nu spela EM för Sverige den 28 juni till 5 juli. 

De båda har dessutom kamperat en hel del ihop på padelbanan. Så sent som i den andra SPT-tävlingen i Nybro hoppade Björkman in och ersatte just Brunström som skadat sig. Den helgen spelade Björkman ihop med Anton Andersson. Denna helgen, i Mölndal, var Brunström återigen på banan med Andersson — och som han var det. 

Paret stod för helgens sensation när de besegrade Simon Vasquez och Cayetano Rocafort och gick därefter till final. Där föll de i en tuff tresetare mot Daniel Windahl och Calle Knutsson. 

— Klart det är häftigt. Jag blev väldigt glad när jag ringde honom tidigt i morse för det var den enda jag litade på att jag kunde ringa tidigt på morgonen för han har barn och är uppe tidigt, sa Jonas Björkman under gårdagens landslagsuttagning. 

— Då visade det sig att han satt på motionscykeln, det är så klart så att han har haft lite skadeproblem, men pratar vi team spirit och landslagshjärta, då finns det nog inget större, fortsatte han. 

Björkman berättade sedan en häftig historia som han menade symboliserade Johan Brunström:

— Jag stod själv bredvid banan, som assisterande Davis Cup-kapten i Malmö, när han spelade mot Ukraina. Då fick vi tömma en soptunna för vi behövde fylla den med is efter två dagar för han blev inkastad att spela singel med en bruten handled och det var högerhanden så han använde inte den. Men just det att han hade spelat fem set fredag och fyra eller fem på lördagen och skulle spela igen på söndag. Han var tvungen att gipsa hela kroppen men han spelade på söndagen. Det känns väldigt positivt att ha en sån beast i laget. 

Fyrtornet Brunström — den längsta spelaren på Swedish Padel Tour — la tennisracket på hyllan i slutet av 2018 efter skadeproblem och i samma veva började han spela padel. Han har utöver Davis Cup-spel 19 ATP-finaler i dubbel och ett OS i London på meritlistan.





Den här artikeln handlar om: