PadelDirekt på plats på SPT 3
Foto: Viktor Andersson
Swedish Padel Tour

Andersson/Brunströms nya bomb — besegrar Vasquez/Rocafort: ”Padel är fantastiskt roligt”

ANNONS

Anton Andersson och Johan Brunström är SPT Mölndals kungar än så länge. 
Duon är i storform, missar nästan inget, smashar i ljusets hastighet och besegrade Sverigesuveränerna Simon Vasquez/Cayetano Rocafort i två raka set. 

Resultatet skrevs till 7-5, 6-4. Därmed följde den hårdslående duon upp miniskrällen i morse mot Pierre Bonfré/Viktor Stjern med en ännu större skräll mot Vasquez/Rocafort. 

— Vi har hittat mixen mellan det defensiva lugnet och så har vi haft väldigt bra drag i bössorna, säger Johan Brunström till PadelDirekt.

Matchen i sig var välspelad från start till mål. Andersson/Brunström hittade ofta nät, där de missade väldigt lite. 

Vasquez/Rocafort försökte hitta lobbarna, kom också högt, men i overhead-spelet small det gång på gång, ena sekunden från Anton Andersson andra sekunden från Johan Brunström. 

— Padel är fantastiskt roligt och på något sätt ännu roligare när man vinner. Det var en bra känsla i kroppen och väldigt roligt på banan, säger Anton Andersson. 

Anton Andersson bjöd på ett fantastiskt slag utanför buren i matchen mot Stjern/Bonfré. Mot Vasquez/Rocafort var han där med ännu ett Youtube-slag. Denna gången via en stoppboll som skruvade sig tillbaka på egen sida. 

”Jag håller faktiskt inte med honom alls där”

— På något sätt lyckas jag flaxa in de där och det känns väl som att det är mer tur än skicklighet men det är bara att tacka och ta emot, säger Andersson ödmjukt. 

En av matchens huvudingredienser var det mentala spelet. Rocafort skrek ut sin frustration efter första set efter att Andersson/Brunström ”flaxat till” och räddat några bollar och haft ett par nätrullare. 

”Jag har aldrig upplevt sån tur förut”. 

I andra set fick Brunström in ytterligare en nätrullare och replikerade: 

”Det där var tur”. 

Johan Brunström efter matchen:

— Jag håller faktiskt inte med honom alls där, vi fick med oss vissa bollar i viktiga lägen. Det var en lång match och långa game och vi var hela tiden med i deras servegame och vi förtjänade att få de lägena som vi fick och i dag tog vi dem. Det var inte någon tur så, det var det inte, jag tycker att vi spelade bra. 

I morgon möter Andersson/Brunström, slagpåsen hittills Christoffer Persson André Schlyter, vinner de den matchen är de i sin första final för året. 

TV: Intervju med Brunström och Andersson

Den här artikeln handlar om: